Koně Pověstí o vzniku koní je mnoho, pro všechny staré národy byl kůň zvířetem mimořádně cenným, často označovaným jako dar bohů. Avšak člověk dvacátého.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Člověk a vývojová stádia člověka
Advertisements

OLYMPIJSKÉ HRY.
zpracovaný v rámci projektu
Koně a jezdectví.
Den Země Dvaadvacátého dubna lidé na celém světě opět oslaví Den Země - svátek naší modré planety. Svátek to není příliš starý, daly mu vzniknout studentské.
Mezinárodní soutěž mládeže CTIF je určena pro nejméně devítičlenné kolektivy mladých hasičů. Družstva mohou být složena z dětí obou pohlaví ve věku 12.
Western Moje hobby..
Původ a domestikace zvířat
RADKOLHOTSKÝ MOŠTĚNSKÝ POHÁR
Teorie jezdectví pro začátečníky Tereza Šteflíčková
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
VÝVOJ ČLOVĚKA Během čtvrtohor vyvrcholil vývojový proces, který začal u primitivních primátů a skončil vznikem moderního člověka. Člověk vyvinut z úzkonosých.
Vývoj člověka Lidé i jejich život na Zemi se postupně mění, vyvíjejí se. Gorila Gorila je jedním z lidoopů, který žije volně v některých pralesích. U nás.
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Periodizace dějin 6. ročník.
Češpivová Simona 8.A Koně. Historie Žádné zvíře na naší planetě není tak těsně spjato s člověkem, s jeho dějinami a jeho vývojem, jako kůň.
LYŽOVÁNÍ.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
Lama.
Westernové ježdění Vendula Černochová, 1.B, 2009.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Výprava do minulosti I O praotci Čechovi O Krokovi O Libuši.
Tak to jsme my. Družstvo dětí, které se nechtějí doma nudit a mají zájem se dobře bavit. Voltiž je atraktivní gymnastické cvičení na neosedlaném koni.
Bakara N ě mecký jezdecký pony. Příchod Když Bakaru poprvé přivezli do stáje ve Vranči byla pohublá a vyděšená nepřijela, ale sama spolu s ní totiž přivezli.
Tutanchamon Terezie Krejčí ZŠ Ilji Hurníka.
PŘÍDAVNÁ JMÉNA Vyjadřují vlastnosti osob, zvířat, věcí nebo jevů označených podstatným jménem = vyjadřují vlastnosti podstatných jmen (př.: krásný obraz,
Anglický plnokrevník. Historie Anglický plnokrevník vznikl v 17. a 18. století v Anglii, aby uspokojil vášeň šlechty a jejích králů pro koňské dostihy.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
CHOV KONÍ Význam a využití koní – společenský význam – armádní , správní ; - antika - středověk (rytířský kůň) - novověk – výcvik a rychlost - tažné.
HOD OŠTĚPEM.
KONĚ Do mých koníčků patří zejména koně. Ke koním chodím každý den od svých sedmi let. Ale je to velice závazný koníček, protože nejde koně jen tak vypnout.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_CJL_HR_3_03.
ATLETIKA 4 - BĚHY.
Naše nejstarší minulost v pověstech 4. ročník
Jezdecký sport – koně Koně jsou velmi ušlechtilá zvířata. Většina lidí je používá do parkurového a drezurního sportu a ti jiní,kteří mají koně pro radost.
Tato prezentace byla vytvořena
KOŇSKÁ SHOW Taková „MALÁ“ Na skok do Skal O co tu běží? Křtiny nové haly Slavností přestřižení pásky Ukázka jezdeckého umění Zábava.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
VY_32_INOVACE_3D.6.12 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Vánoční příběh.
VY_32_INOVACE_3D.6.04 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 6. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
VÝCVIK JEZDCE.
Presentation by © Kristýnka
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_20 Autor: Mgr. Eva Damborská Anotace: Učební text pro ZŠ – Homo sapiens (člověk rozumný), Homo sapiens sapiens (člověk dnešního.
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
STARÉ ŘECKÉ BÁJE A POVĚSTI. Staré řecké báje a pověsti v knize Eduarda Petišky Obsah knihy: Kniha je zpracováním mýtů starého Řecka. Podobně jako většina.
PRAMENY K POZNÁVÁNÍ MINULOSTI Zvídavý člověk si jistě položí otázku, jak mohou dějepisci znát o životě lidí v minulosti tolik informací? Odkud je získali,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel. řed./fax: , VÝUKOVÝ.
Koně Arabský plnokrevník
HISTORIE A SOUČASNOST DOSTIHOVÉHO SPORTU
Dinosauři Klára Marie Lohniská.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
DĚJEPIS – 6. ročník Číslo DUM: VY_32_INOVACE_14
Dinosauři Dinosauři.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Dinosauři.
Druh učebního materiálu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Dinosauři Klára Marie Lohniská.
výtvarné vyjadřování od nejstarších dob
Pravěk v českých zemích Mgr. Iveta Vališková
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
STARÉ ŘECKÉ BÁJE A POVĚSTI
České země v pravěku Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s nejstaršími dějinami ČR – s pravěkem.
Sportovní Hřiště Velké Popovice
Transkript prezentace:

Koně Pověstí o vzniku koní je mnoho, pro všechny staré národy byl kůň zvířetem mimořádně cenným, často označovaným jako dar bohů. Avšak člověk dvacátého století chce vědět, jak to bylo doopravdy.Chceme-li objevit nejdávnějšího předka vznosného, rychlého a inteligentního zvířete, musíme se vydat daleko do minulosti, do spodního eocénu.

Kde se tu vzali?  Původ předků dnešních koní lze stopovat až do doby před šedesáti milióny lety. V roce 1867 objevili paleontologové na jihozápadě USA ve vrstvách ze starších třetihor skoro úplnou kostru zvířete, které bylo uznáno za nejstaršího koně. Vědci ho nazvali Eohippus ( Eos je jitřenka, hippos kůň), tedy kůň z úsvitu věků a našli i souvislý řetěz jeho následovníků až k vrcholu, jímž je náš Equus caballus, domácí kůň.

Využití  Před několika sty lety se divocí koně lovili pro maso a kůži.  Dnes je jejich využití zejména pro sport a rekreaci.

Parkur  Na konci devatenáctého století nebyl o „skákání s koněm“ příliš zájem. Roku 1865 se v Dublinu rozhodla Královská dublinská pro společnost připravit soutěž ve skákání.Toto je první záznam o pořádání takovéto soutěže.  Při parkurovém skákání se jedná o projetí celé dráhy s danými překážkami, a to co nejlépe, tzn. bez trestných bodů a v co nejlepším čase. V této soutěži musí jezdec prokázat skvělou souhru se svým koněm, ale také velmi dobré vedení koně.

Drezúra Drezúra je základní jezdecká disciplína, jejímž cílem je při prováděných cvicích dosažení maximálního souladu mezi koněm a jezdcem.

Rekordy  Nejdelší ocas -Titul nejdelší ocas a zápis v Guinessově knize rekordů vlastní Paint horse Summer. Délka jeho ocasu je neuvěřitelných 365,78 cm.  Nejstarší kůň se narodil v roce 1760 a žil až do roku 1822 !! žil tedy neuvěřitelných 62 let, byl to tažný koník a jmenoval se Old Billy (příhodné jméno:)