Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex"— Transkript prezentace:

1 Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex
Autor: Alena Turoňová

2 Základní informace Tyrannosaurus rex
. Tyrannosaurus rex jako („krutý ještěr“) byl jedním z posledních obrovitých a silných masožravců na světě.Patřil k největším dravcům,jaký kdy chodil po zemi.Gigantická chodidla připomínala nohy ptáků,měl tři prsty se silnými drápy.Měl lehkou stavbu kostry.Ocas používal k rovnováze a k běhu.

3 Charakteristika Tyrannosaurus rex : Délka: 15 m Hmotnost: 8 t
. Charakteristika Tyrannosaurus rex : Délka: 15 m Hmotnost: 8 t Potrava: velcí býložravci např.: Patamosaurus,Triceratops a tak dál… Doba vládnutí: milionů let ve křídě (65 mil. Narazil meteor) Velikost zubů: maximálně 18 cm Stisk: měl 10krát silnější než lev Naleziště:Kanada,USA Rychlost:40km/h a na krátké vzdálenosti až 50km/h

4 Způsob života Tyrannosaurus rex
. Tyrannosaurus rex žil jednotlivě,v párech a nebo v smečkách.Lovili spíš staré a nemocné dinosauři.Třeba například Tryceratopse,Patamosaura a tak dál… Měl strašně silné drápy a zuby ,kterými se zakousl do kořisti a ona hned umřela.

5 Zub Tyrannosaurův zub Tyrannosaurovy . .
zuby,z nichž největší byl až 18cm.Ostré jako nůž.Zub byl specializovaný na maso,aby se mu kousky masa nedostaly mezi zuby.

6 . Hlava Tyrannosaurovi díky dopředu namířeným očím mohl Tyrannosaurus rex odhadnout vzdálenost od kořisti.Když se rozhodl zaútočit,široce otevřel tlamu a vycenil zuby.Stačilo jen jedno kousnutí a kořist byla mrtvá.

7 . Lebka Tyrannosaurova Vysoká mohutná lebka krátkým čenichem,úzké čelisti a prostor na mozek.Mohl velmi hodně otevřít tlamu,takže klidně mohl i někoho spolknout.


Stáhnout ppt "Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex"

Podobné prezentace


Reklamy Google