Co je Design for Manufacture and Assembly?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ALLPACK s.r.o. Volgogradská 17/ Liberec 9
Advertisements

Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ VÝROBY
Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007 Absolventi středních škol na Technické univerzitě v Liberci, Fakultě strojní Zpracoval: doc. Ing. Ladislav Ševčík,
D e s i g n y o u r s u c c e s s ! GIesserei Umwelt Technik GmbH GUT „go future“ G U T GmbH Giesserei Umwelt Technik - slévárenská zařízení – - informační.
Lisovna plastů, spol. s r.o.
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Konstrukční řešení Ročník:2. Datum vytvoření:leden.
Technická dokumentace
Hodnotový management Teorie rozhodování
Zadání diplomové práce Kapacitní plánování výrobkových projektů.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
Řízení jakosti Číslo předmětu: Na cvičení je nutno nosit: - vlastní přezůvky, -kalkulačku se základní statistikou Cvičení budou v laboratoři.
Nabídka personálních služeb
A. Kresličské a modelovací práce D výkresy – tvorba výkresové dokumentace z projekční dokumentace, z 3D modelů, z fyzických kusů – zkreslení a inovace.
Analýza možností vzniku chyb
DESIGN FOR X Design for X (DFX) je jeden z nejefektivnějších přístupů k realizaci Concurent Engineering. Zaměřuje se na omezený počet, řekněme 7  2, podstatných.
Číslo-název šablony klíčové aktivity
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Zuzana Hauzírková Lucie Drbalová
Michal Škop Softwarové zabezpečení průmyslového experimentu (DOE)
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
Referenční modely ERP Procesní dekompozice ERP: MTS, MTO, ATO, ETO
Semestrální práce z předmětu Projektový management
Zkušenostní křivka Petr Bouška IŘT 2007/2008.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Příprava výrobního procesu Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Nauka o podniku Seminář.
Tvo ř te historii. CAD a Data Management VIII. ročník konference Autodesk Academia FÓRUM listopad 2008 Ing.Radomír Žvak DAGIS a.s.
Technologické procesy ve strojírenství - úvod
Marketing Návrh výrobku Vývoj, konstrukce Příprava výroby Zásobování Výroba Montáž, kompletace Prodej Poprodejní služby měření, zkoušky, testy konkurenčních.
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
MARKETING.
Komplexní analýzy.
© 2006 Autodesk Trends Affecting the Manufacturing Industry Trendy a vize strojírenství Víťa Štrouf Channel Sales Manager Manufacturing Solution, CHS.
Prototypování, testování prototypů Lenka Němečková Komunikace člověk-počítač KISK FF MUNI
SIMPLY CLEVER Projektový management Prezentace
Technická příprava výroby
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Organizace montážního procesu Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
LEAN THINKING Lean Thinking je protilék na plýtvání. Nabízí způsob určení hodnoty, propojuje v nejlepším pořadí aktivity tvořící hodnotu, řídí tyto aktivity.
KIP - IMI TECHNIKY MANAGEMENTU INOVACÍ. OBECNÉ INOVAČNÍ TECHNIKY.
Informační systémy v personálním řízení
L O společnosti - Rodinná společnost Matějovský byla založena v první polovině 90. let - Více než 20 let je úspěšným výrobcem ložního povlečení a jedničkou.
Animování snímků. Pravidla Žádný nápad není špatný. Buďte tvůrčí. Nebojte se riskovat. Kritika není povolena.
Odborný seminář k projektu GA ČR 402/03/ Benchmarking a databáze Ing. Daniel Remeš.
Návrh opatření ke zlepšení pozice firmy na trhu. Cíl práce stanovit postavení firmy IMPRESS Znojmo, a.s. na trhu zjistit postavení plechovky mezi ostatními.
Internet VELKÝCH věcí Martin Vilím IT Assistant Manager
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Olomoucký kraj. ELZACO spol s.r.o. Naše společnost byla založena počátkem roku 1991 s cílem podnikat v elektrotechnických oborech. Sídlem společnosti.
Analýza procesů v oddělení mechanické konstrukce výrobního podniku
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
Marketingový plán podniku
Toleranční analýza Zpracoval: Prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc
Výroba. Výroba Výrobní proces zahrnuje všechny činnosti, které vedou k hotovému výrobku.
Technologie výroby nábytku
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Vysoká škola technická a ekonomická
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Založení a vznik podniku II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Využití technologie RFID ve společnosti Nábytek Penta, s. r. o.
Řízení projektu MaR a ASŘTP
Analýza nákladů PaE 1 (S-5B)
Marketingový systém řízení
Co je Continuous Improvement?
Marketingové strategie
Analýza a optimalizace tuhosti příruby osnovního válu
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Podniková logistika ve společnosti INOTECH ČR spol. s.r.o.
Materiál vstupuje do výroby skříňového nábytku ve formě konstrukčních desek nebo řeziva (přířezů)v surovém nebo opracovaném stavu. Stupeň opracování má.
Transkript prezentace:

Co je Design for Manufacture and Assembly? Design for Manufacturing and Assembly (DFMA) je systematický postup, jehož cílem je pomoci firmě, aby mohla plně využít existující výrobní procesy a minimalizovat počet součástí pro montáž. Toho se dosahuje analýzou  konstrukčních nápadů.

Kde se DFMA používá DFMA může být použito ve všech výrobních společnostech.

Jak se DFMA používá Konstrukční koncepce Konstrukce pro montáž Výběr materiálů a procesů a předběžný odhad nákladů Nejlepší konstrukční koncept Konstrukce pro výrobu Prototyp Výroba Návrhy na zjednodušení struktury výrobku Návrhy na hospodárnější materiály a procesy Konstrukce detailů s minimálními výrobními náklady

Překážky v realizaci DFMA Není čas REALIZACE DFMA Malý objem Databáze se nevztahuje na náš výrobek Nízké náklady na montáž Odmítám použít DFMA DFMA vede k výrobkům, jejichž servis je obtížnější