Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Organizace montážního procesu Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Organizace montážního procesu Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec."— Transkript prezentace:

1 Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Organizace montážního procesu Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec 2014 Název:VY_32_INOVACE_14.2.02.STR Anotace: Montáže a opravy, montáže, organizace montážního procesu, vliv faktorů na montáž. Metodický pokyn: Učební materiál slouží jako inovativní prezentační doplněk pro výuku odborného tématu s využitím aktivizujících možností multimediálních prostředků (dataprojektor, popř. interaktivní tabule). Závěrečné kontrolní otázky zvyšují interaktivitu výuky a podporují samostatné myšlení žáků. Ve spojení s webovými stránkami školy může být prezentace využívána i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání.

2 Organizace montážního procesu Způsob organizace montážního procesu Závisí především na: typu a rozsahu výroby pracnosti vlastní montáže dodavatelsko - odběratelských vztazích vybavení podniku

3 Vliv různých faktorů na montáž Vliv konstrukčního řešení z hlediska koncepce a složitosti jednotlivých konstrukčních skupin, podskupin, celých výrobků.

4 Vliv různých faktorů na montáž Vliv konstrukčního řešení Může ovlivnit: pracnost montáže možnosti mechanizace a automatizace montážních prací metody vyměnitelnosti součástí i skupin velikost, hmotnost, počet součástí a skupin atd.

5 Vliv technologie a organizace z hlediska faktorů Výrobní program, sériovost, pořadí a obsah montážních operací, použití progresivních technologií, formy organizace, velikost dávek a jejich zadávání do montáže, průběžná doba, produktivita, pracnost atd. Vliv různých faktorů na montáž

6 Tyto faktory ve vzájemné koordinaci zajišťují, respektive ovlivňují časovou a prostorovou strukturu montáže, tj. pracovních sil, předmětů a prostředků. Vliv technologie a organizace z hlediska faktorů Vliv různých faktorů na montáž

7 Vliv pracovních sil a pracovních podmínek Zejména z hlediska jejich kvalifikace, počtu, druhu, profesí, pracovních schopností a výkonu, ale také z hlediska pracovního prostředí, režimu práce na montáži, způsobu odměňování apod. Vliv různých faktorů na montáž

8 Vliv pracovních prostředků Vybavenost montážních pracovišť nástroji, přípravky, jejich počet, druh, univerzálnost či jednoúčelovost, jejich stupeň mechanizace a automatizace apod. Vliv různých faktorů na montáž

9 KONTROLNÍ OTÁZKY – diskuse Způsob organizace montážního procesu Závisí především na typu a rozsahu výroby, na pracnosti vlastní montáže, na dodavatelsko- odběratelských vztazích a na vybavení podniku. Příklady různých faktorů ovlivňujících montáž Konstrukční řešení, technologie, organizace, pracovní síly, pracovní podmínky, pracovní prostředky.

10 Použité zdroje: ŘASA, Jaroslav, Václav HANĚK a Jindřich KAFKA. Strojírenská technologie 4: Návrhy nástrojů, přípravků a měřidel. Zásady montáže. 1. vyd. Praha: Scientia, 2003. ISBN 80-7183-284-7.


Stáhnout ppt "Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast:Montáže a opravy Tematická oblast:Montáže Téma:Organizace montážního procesu Ročník:2. Datum vytvoření:prosinec."

Podobné prezentace


Reklamy Google