Víte, jak pomocí doutnáků a zapalovače odměřit čas přesně 45 sekund ?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pro bystré hlavy ! Máte dva džbány, pětilitrový a třílitrový a neomezený zdroj vody. Dokážete odměřit čtyři litry? Nevíte ? – Zkuste nápovědu.
Advertisements

nerovnoměrného pohybu tělesa
Lomené výrazy – sčítání a odčítání lomených výrazů
Tepelné motory Jan Nguyen 2.D Telskol.
Slovní úloha o pohybu Zadání příkladu: V 6 hodin 40 minut vyplul z přístavu parník plující průměrnou rychlostí 12 . Přesně v 10 hodin za ním vyplul motorový.
Elektrická práce. Elektrická energie
Geometrická posloupnost (Orientační test ) VY_32_INOVACE_22-16  Test obsahuje pět úloh.  U každé úlohy je aspoň jedna odpověď správná.  Na každou úlohu.
Datové a časové funkce Date () – vrací aktuální systémové datum
Slovní úlohy o pohybu Autor: Vladislava Hurajová.
Visual Basic POLE. 2 POLE Pole - je řada prvků označených indexem Například: řada čísel, které spolu nějak souvisejí řada známek jednoho studenta řada.
DATOVÝ TYP POLE.
Siločáry elektrického pole
Pro velmi bystré hlavy ! Námořník vzpomínal, že při poslední plavbě kolem Evropy vyplouval se svou lodí z Petrohradu za krásného slunečného rána první.
VĚDĚLI JSTE, ŽE… teplota nejteplejší planety naší sluneční soustavy
Čtyřdobý zážehový motor (čtyřtakt)
směr kinematických veličin - rychlosti a zrychlení,
Pan X říká příteli panu Y: „Mám tři dcery. Když vynásobím jejich věk dostanu číslo 72, když sečtu jejich věk dostanu číslo stejné, jako má dům před kterým.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – KOUZLA SE VZDUCHEM
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Ledový blok rozřízneme na dva různě velké kusy (viz obrázek). Porovnejte teplotu obou kusů ledu. A.Teplota většího kusu A je nižší. B.Teplota menšího kusu.
Slovní úlohy o společné práci
EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69, Rychlost Kateřina Macháčková.
Jednotky času - procvičování
Máme devět mincí, které jsou k nerozeznání. Víme však, že jedna z nich je falešná a že je lehčí než ostatní. Umíte ji určit pomocí rovnoramenných vah jen.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Leden.
(snímek 5): Ujasněte si pojmy, které nejsou přesně definovány.
Posloupnosti a jejich vlastnosti (4.část)
C) Slovní úlohy o pohybu
Jak tvořit magické čtverce?
Souřadnice bodu Gymnázium JGJ ________ _____
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Kinematika 14. SKLÁDÁNÍ RYCHLOSTÍ I. Mgr. Jana Oslancová
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Užití poměru (graficky)
Desetinná čísla – dělení
Gravitační pole – úloha h) Zuzana Vlasáková, 8.A.
Pravděpodobnost Řešení příkladů.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Matematika pro 8. ročník Postup při úpravě výrazu na součin vytýkáním „mínus jedničky“ před závorku.
 př. 2 Jsou dány vektory u=(4;-1;2), v=(0;5;6), w=(s;t;5). Určete souřadnice s, t vektoru w, jestliže víte, že vektor w je kolmý k vektoru u i k vektoru.
Slovní úlohy o pohybu Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
ÚHLY, ÚHLÍKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
VY_32_INOVACE_11-11 Mechanika II. Gravitační pole – test.
Soustavy dvou lineárních rovnic se dvěma neznámými
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Slovní úlohy Dělitelnost
1 Pohybové úlohy 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno Výzkumným ústavem.
Hra – Riskuj – slovní úlohy o pohybu – 1.
3.4 ROZKLAD MNOHOČLENŮ Mgr. Petra Toboříková. Rozklad mnohočlenů = místo jednoho mnohočlenu zapíšeme výraz jako součin několika mnohočlenů Vytýkání (před.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
T ŘI ZPŮSOBY ŘEŠENÍ SLOVNÍ ÚLOHY Úvodní úloha ke kapitole Slovní úlohy řešené pomocí lineárních rovnic Mgr. Hana Přichystalová.
Slovní úlohy o pohybu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Slovní úlohy o pohybu 2 postup na konkrétním příkladu
Převeď zlomky do základního tvaru:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
ZAL – 6. cvičení 2016.
Slovní úlohy o pohybu postup na konkrétním příkladu
Komunikace Řešení konfliktů. Komunikace Řešení konfliktů.
HVĚZDY- SOUHVĚZDÍ - GALAXIE
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_044_Trojčlenka
Elektrická energie, elektrická práce, výpočtové úlohy
PŘEVODY JEDNOTEK ČASU 60 minut 60 sekund 1 hodina 1 minuta 1 h 1 min
Slovní úlohy o pohybu.
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Slovní úlohy o pohybu.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.26_Cas Datum: 12.
Transkript prezentace:

Víte, jak pomocí doutnáků a zapalovače odměřit čas přesně 45 sekund ? Pro bystré hlavy ! Máme dva doutnáky (zápalné šňůry) a zapalovač. Oba doutnáky hoří přesně 1 minutu, ale oba hoří nestejnoměrně, chvíli rychleji, chvíli pomaleji. Víte, jak pomocí doutnáků a zapalovače odměřit čas přesně 45 sekund ? Nevíte ? – Zkuste nápovědu Řešení !

Zkuste přijít na to, jak s jedním doutnákem odměřit půl minuty ! Nápověda Zkuste přijít na to, jak s jedním doutnákem odměřit půl minuty ! Řešení ! Zpět k zadání

Řešení úlohy: Když zapálíte doutnák z obou konců, shoří za půl minuty. Stačí zapálit jeden doutnák z obou konců a druhý jen z jednoho. Když první dohoří, zapálíte druhý i z opačného konce. Z něj už uhořelo půl minuty. Zbytek shoří za čtvrt minuty. Zpět k zadání