Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak tvořit magické čtverce?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak tvořit magické čtverce?"— Transkript prezentace:

1 Jak tvořit magické čtverce?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Nejdříve si nachystej posloupnost devíti čísel: Např
Musíme začít od řešení, takže: Pak si nachystej čtverec o 3x 3 polích… … a přidej pomocná pole Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Nejdříve si nachystej posloupnost devíti čísel: Např
Pak čísla zapiš do tabulky dle daného pořadí. Z pomocných polí přesuň čísla na správné místo podle nápovědy: 9 7 3 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Máme posloupnost devíti čísel: Např.: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.
Pro zadání úkolu prozraď 3 čísla a součet (magické číslo) čtverce. Př.: Doplň čtverec na magický čtverec s magickým číslem 15. Zadání Řešení 3 7 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 nebo 4 čísla tak,aby se součet dal určit.
Posloupnost devíti čísel: Např.: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, , 6, 9, 12… nebo 4 čísla tak,aby se součet dal určit. Zadání Řešení Součet řádků: = 15 1 6 = 15 = 15 7 = 15 2 = 15 = 15 = 15 = 15 … což je magické číslo čtverce Odevzdej dva čtverce - zadání i řešení!!! Než čtverec odevzdáš, zkontroluj, zda součty souhlasí ve všech směrech!!! Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Pak čísla zapiš do tabulky dle daného pořadí.
NYNÍ CELÝ POSTUP PRÁCE: Nejdříve si nachystej posloupnost devíti čísel: Např.: 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21. Pak čísla zapiš do tabulky dle daného pořadí. Z pomocných polí přesuň čísla na správné místo podle nápovědy. Tím je hotové řešení a můžeš vybrat čísla, která použiješ pro zadaní 21 9 17 Vyber vhodná čísla. 5 Nezapomeň zkontrolovat součty!!! Teď už můžeš svou práci odevzdat. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Jak tvořit magické čtverce?"

Podobné prezentace


Reklamy Google