Seznamovací pobyt v Poslově mlýně Seznamovací pobyt v Poslově mlýně od 10. do 13. září 2013 od 10. do 13. září 2013 115 žákyň a žáků z 1. A, B, C, D a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Průběh běžného školního roku na naší skvělé škole.
Německo září – 4. října.
Je to také Antonín, co vám dříve vozil kmín a přeje příjemný zážitek
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
krásný rok, kdy jsme dovršili naši lásku sňatkem.
TŘÍDNÍ SCHŮZE Pohled zpět • 1. MÍSTO V CELOŠKOLNÍ SOUTĚŽI Kč • Matematika – Klokan, Pythagoriáda • Angličtina – The Harry Potter’s Day.
„Tělesná výchova a sport na naší škole“
Karel Hynek Mácha MÁJ.
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření:
Karel Hynek Mácha „…na tváři lehký smích, hluboký v srdci žal…“
Karel Hynek Mácha Básník, prozaik, dramatik
Karel Hynek Mácha ( – ) Máj
1. řádek – Mácha 2. řádek – jaké téma je 3. řádek – co téma dělá 4. řádek – věta o čtyřech slovech shrnující napsané – slogan 5. řádek –co téma dělá (opoziční.
jenž vyprahlou svlažuje zem. Bez únavy plyne tak po celý rok
 Sch ů zka s rodi č i –  Práce se ž áky se SVPU.
Poezie ve třetí etapě národního obrození II Mgr. Ludmila Růžičková Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE.
Tělesná výchova. Obsah Tělocvična Fitko Sportovní kurz Lyžařský kurz Sportovní den Gymnastické závody Ostatní soutěže.
 V září jsou žáci rozděleni do oddělení, kterých je celkem 5. Prvňáčci a předškoláci se seznamují se školou, klubovnami, jídelnou a školním řádem.
VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ JAZYK
Projekt: Slované a Velká Morava
Čas Ticha Čas Ticha Ein01 & Andel01.
Rytíři z Hauenštejna 7.A – květen Hurá na výlet Vyrážíme vláčkem směr kraj karlovarský... Vystupujeme v Ostrově nad Ohří – ne, není to naše konečná.
ABECEDA ŽIVOTA Ruční posun.
Moře je naše třída Moře je země Prales Moře je jako člun Převozník který převáží jen toho, koho chce Moře je každý den mladé A staré jako svět Moře je.
Karel Hynek Mácha *16. listopadu 1810 v Praze
Karel Hynek Mácha
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
BĚLÁ POD BEZDĚZEM 8/2012. KEMP POHÁDKA NÁS VÍTÁ… ZA POVŠIMNUTÍ STOJÍ FIKANĚ NARAFIČENÉ MATRACE. ALE PORADILI JSME SI S TÍM.
A je ALEJ t ř ešní z jara, alej bílá jako pára.
1. Večerní když zvony znějí, | duše moje, pamatuj, | jak zas mnohá dobrodiní | prokázal ti Ježíš tvůj. | Haleluja, k chvále Páně zvučte nebesa i zem, veleb.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_47_8TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CESKYJA ZYK1_09 Tematická.
V životě zažijeme tolik kamarádů.
Kalendář – červenec a srpen Petr Machala. Co červenec neupeče, to již září nedopeče Sv. Markyta vede žence dožita – Sv. Anna – chladna.
DUM - Digitální Učební Materiál
Téma: Máj - K. H. Mácha VY_32_INOVACE_582.
1. Již za horami v dáli ztemněla jasu zář a v stíny tmy se halí v podvečer země tvář. Kde slunko krátce jen nám milosti své přálo a zimomřivě hřálo, je.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo, OP VK Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk.
Když slunce zář 1. Když slunce zář i světlo hvězd | hasne nám, hasne nám, | tu milo bývá ducha vznést | vzhůru tam, vzhůru tam, | kde noci pak již nebývá,
1. Brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, brzy přijde den, kdy nás přivítá náš Pán, haleluja, haleluja, kdy.
1. Jak vítati mám tebe, | ó králi věčných krás, | jenž přicházíš k nám z nebe, | bas obohatil nás? | Dej, Ježíši, ať poznám, | co dáváš z milosti, | jak.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
Chorvatsko Chorvatsko ostrov Murter Poznávací a pobytový kurz pro žáky 8. – 9. ročníku.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU : Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/
 Autor: Mgr. Martina Žondrová Datum: Leden 2012 Ročník: 8. Vzdělávací obor: Český jazyk Anotace: Prezentace je určena k výkladu učiva o Karlu Jaromíru.
Karel Hynek Mácha Máj 8.třídy. Karel Hynek Mácha - život  Narodil se na Újezdě na Malé Straně  Vedle studia, četby a lásky bylo zdrojem Máchových zážitků.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Autoři české a světové literatury Český jazyk 8.ročník III
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Karel Hynek Mácha Název sady: Český jazyk 8. ročník Číslo.
Karel Hynek Mácha (1810 – 1836) MÁJ. Karel Hynek Mácha 1. pol. 19. st. 1. pol. 19. st. romantismus romantismus současníci: K. J. Erben (Kytice), J. K.
Karel Hynek Mácha 1810 Praha Litoměřice. Život Básník, prozaik,ochotnický herec Vášnivý cestovatel většinou chodil pěšky, vyhledával hrady, zříceniny.
KAREL HYNEK MÁCHA Mgr. Michal Oblouk
ORIENTAČNÍ BĚH (SILVA O´ CAMP - )
Karel Hynek Mácha Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_266_ČJ8
Škola v přírodě Jilemnice
Karel Hynek Mácha Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_09_VLASTIVĚDA
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Školní rok 2013/ – ZŠ
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_52_Karel Hynek Mácha
Interpretace textu K. H. Máchy - Máj
Vzdělávací oblast: Teoretické vzdělávání Tematická oblast:
Dělení literatury.
Máj Karel Hynek Mácha. Něco málo o spisovateli ( ) Karel Hynek Mácha byl českým básníkem, prozaikem, představitelem českého romantismu a zakladatel.
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Škola v přírodě Přimda 1. třídy a 3. až 9. třída
Transkript prezentace:

Seznamovací pobyt v Poslově mlýně Seznamovací pobyt v Poslově mlýně od 10. do 13. září 2013 od 10. do 13. září žákyň a žáků z 1. A, B, C, D a L 115 žákyň a žáků z 1. A, B, C, D a L 11 vyučujících 11 vyučujících program bohatý, jídlo jedlé – 3x denně program bohatý, jídlo jedlé – 3x denně počasí ucházející počasí ucházející Zpracovala: Naďa Fuková Zpracovala: Naďa Fuková

Louka, Poslův mlýn, v dáli Bezděz Louka, Poslův mlýn, v dáli Bezděz

Vyrážíme na hrad! Vyrážíme na hrad!

Kdopak chce až nahoru? Kdopak chce až nahoru?

… vy hvězdy rozplynulé, stíny modra nebe,/ vy truchlenci, jenž rozsmutnivše sebe,/ v tiché se slzy celí rozplýváte,/ vás já jsem posly volil mezi všemi. … vy hvězdy rozplynulé, stíny modra nebe,/ vy truchlenci, jenž rozsmutnivše sebe,/ v tiché se slzy celí rozplýváte,/ vás já jsem posly volil mezi všemi. Kudy plynete u dlouhém dálném běhu,/ i tam, kde svého naleznete břehu, tam na své pouti pozdravujte zemi./ Ach zemi krásnou, zemi milovanou,/ kolébku mou, i hrob můj, matku mou,/ vlasť jedinou a v dědictví mi danou,/ šírou tu zemi, zemi jedinou! (3. zpěv Máje)

Památník Karla Hynka Máchy – v Doksech básník opakovaně navštěvoval přítele E. Hyndla Památník Karla Hynka Máchy – v Doksech básník opakovaně navštěvoval přítele E. Hyndla

U Máchova jezera U Máchova jezera

Naše aktivity: Naše aktivity: výlety na Bezděz i do Doks výlety na Bezděz i do Doks povídání s třídními povídání s třídními beseda s výchovnou poradkyní beseda s výchovnou poradkyní sportovní den plný turnajů sportovní den plný turnajů orientační běh orientační běh koupání (jen pár odvážlivců) koupání (jen pár odvážlivců) skákání na trampolíně skákání na trampolíně sběr hub sběr hub diskotéka a … + + diskotéka a … + +