Schůzka k projektu 9. 9. 2009 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Matematika pro inženýry.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Výkazy práce („timesheety“) na projektech OP VK
Upozornění •Prezentace Občanského sdružení ve škole i mimo ni, Hlavatce byla z kapacitních důvodů těchto webových stránek upravena. Oddělením řízení grantů.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Schůzka k projektu Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Matematika pro inženýry.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Cesta k modernímu vzdělávání
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
„Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie“
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Cloverleaf Limited s.r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky v rámci Operačního.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 5. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Návrh znění pracovní smlouvy. Pracovní smlouva uzavřena v souladu s ustanovením § 33 zákona č. 262/2007 Sb., zákoníku práce ve znění pozdějších předpisů.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1263Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr.
Program podpory: 15.A Zkvalitňování vzdělávání na vysokých školách Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Odměňování pracovníků. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
PRACOVNÍ DOBA VY_32_INOVACE_2_1_5 PRACOVNÍ DOBA Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední odborná.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 Anotace.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Math Exercises for You (Math4U)
Seminář pro žadatele Výzva 02_16_041 VOŠ
Zákoník práce 1 – Zákoník práce
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
„Okna technickým oborům dokořán“
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Pracovně právní vztahy
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
E-learningový kurz e-learningu
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
zpracovaný v rámci projektu
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Název vzdělávacího materiálu
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Schůzka k projektu Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Matematika pro inženýry 21. století

Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Doba realizace: Rozpočet projektu: , 25 Kč Příjemce: VŠB - TU Ostrava Partner projektu: ZČU v Plzni Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Matematika pro inženýry 21. století

Cíl projektu Harmonogram a klíčové aktivity Monitorovací indikátory Řízení a organizace Web projektu Pracovní dohody Pracovní výkazy Plány na další období Program schůzky:

Potřeba reagovat na změnu úlohy matematiky při řešení praktických problémů, způsobenou Pokrokem v mat. modelování Zlepšováním SW Zvyšováním výpočetních kapacit počítačů Motivace projektu

Výběr látky v základních kurzech Zařadit do kurzu pojmy, které jsou důležité v odborných předmětech. Zařadit do základních kurzů vybrané obecné abstraktní pojmy. Preferovat metodicky přátelské výpočetní postupy, a to i za cenu vyšší pracnosti. Omezit výklad pojmů, které mají velmi speciální uplatnění, ač by byly matematicky zajímavé. Pečlivě vybrat, které výpočetní dovednosti jsou v dnešní době počítačů prakticky důležité. Cíl projektu - zlepšení v oblastech:

Způsob prezentace základních pojmů Klást důraz na motivaci a postup „od problému k řešení“. Klást důraz na vyložení souvislostí. Upozornit na praktické omezení výpočetních postupů. Seznámit studenty s hlavním použitím pojmu. Připravit kurz lineární algebry s Matlabem. Využívat při výuce moderní ICT (animace, interaktivní 3D grafika, videa atd.) Propojení základních pojmů v mat. kurzech Integrace mat. pojmů do odborných předmětů Cíl projektu - zlepšení v oblastech:

Vytvoříme a pilotně ověříme 59 modulů Základní matematické moduly (13) Specializované matematické moduly (13) Mezioborové moduly (13) Moduly pro pedagogy (20) Co bude vytvořeno

1.Tvorba výukových modulů 2. Vytvoření modulů pro pedagogy a jejich prezentace na Semináři o výuce matematiky 3. Zavádění výukových modulů do výuky v pilotních kurzech 4. Oponentury výukových modulů a vyhodnocování pilotních kurzů 5. Konečné úpravy výukových modulů na základě výsledků oponentur a hodnocení studentů a pedagogů 6. Propagace vytvořených výukových modulů mezi studenty SŠ, VŠ a pedagogy Harmonogram a klíčové aktivity

R

Monitorovací indikátory

Sankce

Administrativní pozice: Řízení a organizace projektu

Odborné pozice: Řízení a organizace projektu Odborný koordinátor projektu Koordinátor tem. oblasti 1 Koordinátor tem. oblasti 2 Koordinátor tem. oblasti 3 Garanti modulů Garanti mezioborových modulů Garanti modulů pro pedagogy

Koordinátoři tematických oblastí

Odborný koordinátor projektu Mezioborové moduly Moduly pro pedagogy

Realizátor počítačových animací Tvůrce 3D grafiky Kameraman Statistik Web specialista Tvůrce šablon pro autory Pedagog pilotních kurzů Oponent Technik Popis všech pracovních pozic je uveden na webu projektu. Další odborné pozice

Web projektu

§13 odst.4 zákoníku práce říká: "Zaměstnanec v dalším pracovním poměru nebo na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr u téhož zaměstnavatele nemůže vykonávat práce, které jsou stejně druhově vymezeny." Musí jít tedy o práci jiného druhu a ta musí být vykonávána v jiné pracovní době, než je stanovena pro výkon práce v původním pracovním poměru. Dále si pohlídejte dodržování maximální možné týdenní pracovní doby. K tomuto se vyjadřuje §76 zákoníku práce takto: "Na základě dohody o pracovní činnosti není možné vykonávat práci v rozsahu překračujícím v průměru polovinu stanovené týdenní pracovní doby. Dodržování sjednaného a nejvýše přípustného rozsahu poloviny stanovené týdenní pracovní doby se posuzuje za celou dobu, na kterou byla dohoda o pracovní činnosti uzavřena, nejdéle však za období 52 týdnů.“ DPP, DPČ

Všichni pracovníci na projektu, kteří mají uzavřenu DPP nebo DPČ jsou povinni měsíčně odevzdávat vyplněné pracovní výkazy. Pracovní výkaz lze stáhnout z webu (Formuláře). Výkaz nazveme rok_měsíc_příjmení.xls, např. 2009_09_Sarmanova.xls a pošleme na konci měsíce em administrativní pracovnici Ž. Vylegalové. Práce na projektu je dle DPP a DPČ konána pouze v pracovní dny a dle pracovní doby VŠB-TU od 14:00. Na DPP a DPČ nečerpáme dovolenou ani pracovní neschopnost. Pracovní výkaz

DPP, DPČ Viz Řešitelský tým na webu

Pracovní výkaz Nevyplňovat

Garanti modulů sestaví autorské týmy Garanti modulů dodají koordinátorům předběžný obsah a rozsah modulu. Nahlásí případné změny oproti původním plánům (ty lze nalézt na webu v sekci „výukové moduly“). Pravidelně jednou měsíčně se budou konat porady garantů dané tematické oblasti – vždy ve čtvrtek 12:30. Rozpis porad bude na webu v sekci „aktuality“. První schůzka garantů proběhne ve 12:30. Učebna bude upřesněna. Začátek práce na výukových modulech (instalace PdfLatexu, odzkoušení šablony pro tvorbu) Plán práce na následující období

Příští týden na webu v záložce „šablony“ budou k dispozici: Podrobné instrukce k instalaci PdfLatexu, Ghostscriptu, Winedtu a všechny potřebné programy a balíčky. Šablony k tvorbě tištěné verze modulů v provedení s ikonami i bez ikon. Šablony k tvorbě obrazovkové verze modulů v provedení s ikonami i bez ikon. Šablony a návody k tvorbě modulů

Děkuji za pozornost a přeji pěkný den !