IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika I.
Advertisements

Zlatý retrívr (golden retriever)
Hynek Moliš Králík domácí
Jack russel teriér.
Kokršpaněl.
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Jezevčíci Alice Žáčková.
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
Pes …a jeho plemena.
American Staffordshire Terrier
PSI.
Můj pejsek Dino Dino je maďarský ohař Dino je maďarský ohař.
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Německý ovčák LORD.
Bišonek Frisé A ZAJÍMAVOSTI O NĚM.
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Astrologie.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Slovenský kopov.
Pejsci.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
Coton de Tulear Jako nejlepší přítel….
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
Vytvo ř il:Filip Berka. AApollo je chrt. RRuský chrt, neboli barzoj pat ř í mezi psy. JJako nejstarší ruské psí plemeno je pova ž ován ve své p.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Kavalír king charles španěl. Původ a historie plemene Podobné typy španělů můžeme dohledat již v 15. století. Důkazem jsou nesčetné malby, kde byli tito.
Labrador, labrador retriever
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Atlas psů Iveta Nováková 8.A rok 2008.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Velššpringršpaněl.
Jagdteriér.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách.
Psí Rasy Barbora Myslivečková.
Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája
 Projekt:internetové vzdělávací kluby  Jméno:Jan Zatloukal  Téma:Jaro přichází.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
ROTTWEILER.
Jack russel teriér.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Pštros Něco málo o biologii.
Siamská kočka Plemeno kočky.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Nová Guinea Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, odklízeč odpadků Využití dnes: pária, odklízeč odpadků, společník.
Bulteriér.
Labradorský retrívr.
EKONOMIKA CHOVU A DRŽENÍ LOVECKÝCH PSŮ Krepsová Kristýna.
PES DOMÁCÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Ekosystém okolí lidských obydlí Domácí mazlíčci Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice,
PSÍ PLEMENA Bernardýn, milý obr.
Prezentace Michutová Adéla
Náš mazlík Husky Autor: David Pšenička.
Slovenský Čuvač Anna Daňková
Jednotky délky, hmotnosti, obsahu
Atlas psů.
Čivava , nejroztomilejší vykulené plemeno
PROVĚRKY Převody jednotek (délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Období: září – prosinec 2011
REKORDY ZVÍŘAT.
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Transkript prezentace:

IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek: KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Baleárské ostrovy Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-slídič, honič Využití dnes: společník, aportér, pomocník na lovu Průměrná délka života: 12 let Další jména: baleárský pes, Cao Eibisenc, Podenco Ibicenco Hmotnost: 19 – 25 kg Výška: 56 – 75 cm Pár chytrých otázek: Vhodný do městské zástavby? NE Vhodný pro horké a slunečné podnebí? ANO Vyžaduje značnou péči o zevnějšek? Je spokojený, může-li žít a spát venku? Je snadno vycvičitelný? Vyžaduje dostatek pohybu?

Srst ibizského chrta může být tvrdá jako dráty, hladká nebo dlouhá, může mít nejrůznější barvy. Ačkoliv je pojmenován podle Ibizy, jednoho z Baleárských ostrovů, plemeno se již dávno rozšířilo do Španělska, kde psy používali při lovu a honech na králíky a zajíce. Je oddaný a věrný svému pánu, na cizince však někdy reaguje velmi citlivě. Je klidný a přítulný, velmi věrný své rodině, poměrně nezávislý, ostražitý, bystrý, učenlivý, poměrně poslušný, má velkou výdrž, energický, inteligentní, odvážný, vyrovnaný. Ibizský chrt má silně vyvinutý lovecký pud.