Krajský úřad Libereckého kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Metodické a produktové řešení požadavků zákona 300/2008 Sb.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Strategie implementace
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Statutární město Karlovy Vary
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
Technologická centra a hostování Jihlava
Problematika informatiky v obcích Libereckého kraje Hostovaná spisová služba MM Liberec Tomáš Weinzettl Alena Drábková.
Evidence pošty Spisová služba Podatelna Renata Pavelková, Marek Urban Skalský Dvůr
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
Zpracování dokumentových agend a procesů s využitím posledních generací technologií Ing. Petr Koutenský.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
GP Elektronické podatelny KrÚ, kongresový sál, 9. května 2005.
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Realizační tým ICZ duben 2005
Implementace spisové služby v prostředí městských úřadů
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Elektronické zpracování požadavků – evidence v databázi akcí Město Studénka – Městský úřad Studénka Cena Ministerstva vnitra za inovaci ve veřejné správě.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Spisová a archivní služba (SAS) – pořádek v písemnostech a dokumentech.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
E-Government Moravskoslezského kraje (II. – VI. část výzvy) Projekt Vnitřní integrace úřadu Odbory informatiky, kancelář ředitele, investiční a majetkový,
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Základy práce s portálem CzechPOINT HW, SW, tokeny, certifikáty, administrace.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Městský úřad Nový Bydžov Ondřej NEUMAN, 1. června 2011 Spisová služba, Spisová služba, TC ORP a eGON centrum ORP Nový Bydžov.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Setkání starostů obcí Datové úložiště Kamil Augustýn Bc. Jiří Dospíšil.
Spisová služba je upravena Zákonem. č. 499/2004 Sb
EGonovi tluče srdce!!!.
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Systém správy dokumentů
Transkript prezentace:

Krajský úřad Libereckého kraje Zákon 300/2008 Sb. Bc. Zuzana Strnadová Ing. Pavel Tvrzník Krajský úřad Libereckého kraje Liberec 10.12.2008 www.kraj-lbc.cz www.liberecky-kraj.cz

Komunikace mezi datovými schránkami Zákon 300/2008 ukládá povinnost od 1.7.2009 komunikovat mezi vybranými subjekty prostřednictvím datových schránek Schéma komunikace subjekt 1 subjekt 2 spisová služba spisová služba datová schránka datová schránka správce datové schránky Česká pošta Česká pošta správce datové schránky jednotné rozhraní jednotné rozhraní uzavřená síť Podmínky nutné pro používání datové schránky: Počítač Tiskárna / skener (multifunkční zařízení), nutné pro případnou konverzi dokumentů Konektivita k internetu Software pro spisovou službu

Nezbytně nutné činnosti spisové služby Spisová služba Nezbytně nutné činnosti spisové služby Spisová služba není v tomto pojetí pouhá evidence dokumentů, obsahuje dokumenty v elektronické podobě Sleduje pohyb dokumentů po celou dobu jejich vyřizování Sleduje a eviduje kdo a kdy s dokumentem pracoval „hlídá“ termíny Přes jednotné rozhranní komunikuje s datovou schránkou Komunikuje přes elektronickou podatelnu a elektronickou výpravnu Provozní požadavky Uživatelsky nenáročná, intuitivní obsluha Finančně nenáročná a to jak na pořízení, tak na údržbu Zajištěný průběžný servis a údržbu Minimální, nebo nulové vedlejší náklady (licence za databáze, zálohovací HW a SW, aktualizace…)

Nedoporučujeme Doporučené řešení Škola kompletní hostování (data, SW) na úrovni KÚ webovská aplikace elektronické podatelny a výpravny s funkcionalitou spisové služby s vazbou na datovou schránku archivace a záloha dat přístup k datům 24/7/365 provoz na vlastní technice, aplikace elektronické podatelny a výpravny s funkcionalitou spisové služby s vazbou na datovou schránku provoz dle potřeby úřadu nemožnost přístupu zvenčí Nedoporučujeme „vyhovuje“ nový PC a konektivita cena pořízení 5-15tis. Kč, včetně služeb za zavedení roční poplatek 15% pořizovací ceny

Shrnutí Navrhované řešení Výhody Poskytnout PO LK pomoc při zavádění a provozu spisové služby Poskytnout možnost PO LK se dobrovolně připojit do hostovacího centra KÚ Libereckého kraje Proškolit pracovníky PO LK pro práci s datovou schránkou a s tím souvisejícím provozem Výhody Jednotné řešení v rámci Libereckého kraje Technická podpora pro uživatele přímo v E-Government centru Libereckého kraje Nepřerušený provoz 24/7/365, což je nutné pro budoucí možný přístup do spisové služby přes webovské rozhraní (občan, právnická osoba…) Výhodnější cena hromadného nákupu techniky, programového vybavení a servisní podpory a podobně Koordinovaná činnost v oblasti E-Govermentu i pro malé obce, snadněji se dostanou k informacím prostřednictvím E-Government centra

Rozhraní pro jednotlivé agendy Konečný cíl Krajský úřad LK Jednotné datové rozhraní Spisová služba Rozhraní pro jednotlivé agendy Agenda 1 Agenda 2 ….. Agenda n Technologické centrum LK Škola 1 Jednotné datové rozhraní Spisová služba 1 Jednotné datové rozhraní Spisová služba 2 Škola 2 Jednotné datové rozhraní Spisová služba n Škola n

Kontakty Bc. Strnadová Zuzana tel.: 485 226 439 e-mail.:zuzana.strnadova@kraj-lbc.cz Ing. Pavel Tvrzník tel: 485 226 502, 739 541 512 e-mail.: pavel.tvrznik@kraj-lbc.cz

Poznámky: