Průběh projektu - připomínky hodnotitelů Posouzení psychosociálních rizik Kampaň Evropské inspekce SLIC 2012 MUDr.Vladimíra Lipšová SZÚ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2012 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu Projekt „Prevence násilí na pracovištích v oblasti zdravotnictví a sociální péče“ Závěrečná.
Kvalita a péče o seniory Milena Jabůrková a Ondřej Mátl Fakulta humanitních studií, Univerzita Karlova, Praha Řízení kvality dlouhodobé péče o seniory.
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.,. Vznik zákona •Na tento zákon jsme všichni čekali víc jak 10 let •Přináší veliké změny do sociální práce.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Základní škola při Biskupském gymnáziu Krupka 1 - Bohosudov
Genderový audit Mgr. Tomáš Bitrich Společenská odpovědnost firem v Ústeckém kraji CZ.1.07/3.2.06/
Kontrolní procesy. Funkce kontrolního procesu Dohled Srovnávání Náprava odchylek Ovlivňování budoucích rozhodnutí (zpětná vazba)
Průběžné výsledky Posouzení psychosociálních rizik Kampaň 2012 Evropské inspekce SLIC 2012 PhDr. Renata Hacklová.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Akreditační standardy pro primární péči Bohumil Seifert Setkání auditorů
Evaluace pilotního šetření a možnosti zavedení prvků švédského modelu v ČR Jiří Vyhlídal, Iveta Zelenková (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Průběh projektu SLIC 2012 Co jsme se dozvěděli? Posouzení psychosociálních rizik Kampaň Evropské inspekce SLIC 2012 PhDr. Ludmila Kožená SZÚ.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Autoevaluace na SZŠ a VOŠZdr. Liberec vyhláška č.15/2005 Sb. na naší škole od roku 2006 tříletý cyklus ošetřeno směrnicí ředitelky školy výchozí dokument.
„Umět a znát, abychom si v životě věděli rady“
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Hodnocení DeMo v projektu NetZP Mgr. Andrea Preclíková.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Kontrola projektu na místě, průběžné posouzení projektu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Strana 1 CAF a Lidské zdroje Mínění pracovníků má svoji váhu Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Téma 13: Finanční plánování
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3 V Hradci Králové Datum 18. –
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
Srpen 2013 Společné setkání  zahájení plánování v Děčíně 2006–2008  projekt „Komunitní plánování sociálních služeb města Děčína“ 2013–2015  projekt.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Aktivita „Návštěvy škol“ ICT podpora Seminář Praha 27. května 2010.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Poznatky z kontrol agentur práce
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Informace o průběhu informačních seminářů a výsledcích strukturovaných rozhovorů za stranu zaměstnavatelů BP Stavebnictví I.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Edukační standardy Beharková Natália.
Účetní závěrka ve vybraném podniku
Presentation Title 1st September 2002
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Transkript prezentace:

Průběh projektu - připomínky hodnotitelů Posouzení psychosociálních rizik Kampaň Evropské inspekce SLIC 2012 MUDr.Vladimíra Lipšová SZÚ

Obsah prezentace: Popis projektu - připomínky Časový plán - plnění Materiály pro kontrolory (inspektoři, hygienici) – reakce, připomínky Materiály pro zaměstnavatele - reakce, připomínky Materiály pro zaměstnance - reakce, připomínky

Popis projektu -Typy podniků v ČR: - Hotely a restaurace - Zdravotnictví a sociální sektor -jiný sektor?? -Velikost podniků: zaměstnanců ( odpovědí) -optimální?? -Počet kontrolovaných podniků v projektu: 2+2 z každého sektoru (3+1, 2+2, 2+1, 2+0, 1+1) -moc, málo??

Časový plán projektu -1. čtvrtletí 2012: tisková zpráva, proškolovací seminář …… splněno √ -2. a 3. čtvrtletí 2012 : šetření v podnicích (KHS, OIP) …… splněno √ namátkový telefonický survey průběhu projektu ( 5/2012, 8/2012) -3. čtvrtletí 2012: pracovní schůzka kontrolorů v SZÚ… čtvrtletí 2012: závěrečná zpráva (SZÚ) – pro SLIC - pro ČR

Materiály pro kontrolory Informační: Psychosociální rizika v pracovním procesu – základní informace Metodika pro inspektory práce Pracovní návod k pohovorům zaměřeným na vyhodnocení rizik souvisejících s psychickým stresem Metodika – inspekce psychosociálních rizik v práci Metodika pro nemocnice (Dánsko) Metodika pro hotely a restaurace (Dánsko) Metodika pro přepravu zboží (Dánsko) Připomínky?? – nezaznamenali jsme ….

Materiály pro kontrolory K použití při kontrole – vyplnit – doručit SZÚ: „Kontrolní seznam pro identifikaci pracovního stresu“ -vyhodnocení A, B, C použito ve všech protokolech (bez slovního vyjádření) -bylo přiléhavé?? Odpovídalo skutečnosti?? (většina B) Protokol o kontrolním zjištění -někdy zaznamenány doplňující informace o podniku -celkový počet zaměstnanců, počet navrácených dotazníků -počet rozdaných dotazníků??

Materiály pro zaměstnavatele – jejich reakce?? Informační: Posouzení psychosociálních rizik (Kampaň 2012 Evropské inspekce) – A5 - Dostatečně informační?? Použitelné?? K použití při kontrole: - Kontrolní seznam: Stres při práci – A4 – více informací pro hodnotitele -Dotazník pro zaměstnavatele – nebylo příliš použitelné pro hodnotitele -Reakce??

Materiály pro zaměstnance Informační: Posouzení psychosociálních rizik (Kampaň 2012 Evropské inspekce) – A5 - Dostatečně informační?? Použitelné?? Byly rozdány?? K použití při kontrole – vyplnit před kontrolou, vybrat při kontrole – ANONYMNĚ! – doručit SZÚ: -Dotazník pro zaměstnance – -Občas nepochopení otázky -Odpověď mimo možnost ANO/NE -Výjimečně přemrštěná negativní reakce -Několik naprosto stejných dotazníků??

Připomínky hodnotitelů, diskuse Téma projektu: -aktuální?! (nejistota zaměstnání, ekonomická nejistota – exekuce,..), nové poznatky, poučení?? -Co chybělo?? Průběh projektu: - náročná organizace??, spolupráce KHS, OIP?? Organizace projektu: - Jasné postupy??, dostatek času?? Dostupnost informací: -Dotazy na organizátory projektu – málo časté -Využití webu?? (SZÚ, SLIC)

Připomínky hodnotitelů, diskuse – pokrač. Použité nástroje/dotazníky, formulace otázek: -Připomínky při kontaktu s podnikem? Přístup firem, ochota se zúčastnit: -Odmítaly účast??, problematická komunikace s vedením podniku – nejsou finanční možnosti na nápravná opatření,…

Diskuse – pokrač. Celkové hodnocení z pohledu OIP: ….. Celkové hodnocení z pohledu KHS: …… Celkové hodnocení z pohledu zaměstnavatele: ….

Děkujeme za pozornost Kontakty na vedení projektu SLIC 2012 v ČR: Tel.: , rizika-na-pracovisti - materiály, průběžná zpráva