TROPICKÝ PÁS Tropický deštný les

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PARYBY Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Advertisements

vytvořený v projektu OP VK
Ž A H A V C I 1 2 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
ČLOVĚK A JEHO VZTAH K PROSTŘEDÍ
Austrálie a Oceánie Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Afrika Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Afrika SOUTĚŽ RISKUJ Pokračovat Zdroje obrázků
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_521_Př5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodověda Ročník:
Tropické deštné lesy VY_32_INOVACE_Ze z 2
Název školy: ZŠ a MŠ Černčice, Okres Náchod Autor: Mgr
Elektrolýza Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Vodík Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
B, Si, Ge, As, Sb, Se, Te, At (radioaktivní)
BUŇKA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Halogeny Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Kyselost a zásaditost vodných roztoků. pH
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Název Zemědělství – rostlinná výroba Předmět, ročník
KROUŽKOVCI 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PLOŠTĚNCI 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ENERGIE 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
TROPICKÝ PÁS nejteplejší oblast na Zemi Rozprostírá se okolo rovníku
Kyslík Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PRVKY ALKALICKÝCH ZEMIN
STROJE ve službách SPOLEČNOSTI
TŘÍDĚNÍ PŘÍRODNIN 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
UHLIČITANY SÍRANY FOSFOREČNANY
Karbonylové sloučeniny
VÝROBA SKLA, PAPÍRU, PLASTU
Severní Amerika Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
POLÁRNÍ PÁS 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Polární pás – Arktida VY_V/2_INOVACE_33_Polární pás - Arktida
MAGNETICKÁ SÍLA A GRAVITAČNÍ SÍLA
TRÁVICÍ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
PŘÍJEM INFORMACÍ 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
NERVOVÁ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Tropický deštný les Obr. 1 – Rio Madre de Dios (Peru)
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
ROSTLINSTVO A ŽIVOČIŠSTVO AFRIKY
MECHOROSTY Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
MINERÁLY 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Opakování život na Zemi
Jižní Amerika Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Zásady Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
OBĚHOVÁ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
MĚKKÝŠI 2 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Periodická soustava chemických prvků, Periodický zákon
The exercises to the topic Prague with solution.
DÝCHACÍ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
ROZMNOŽOVÁNÍ ROSTLIN Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
Biosféra Savany Jan Dušek.
Atom Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
SMYSLOVÁ SOUSTAVA Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
JEDNOBUNĚČNÉ ROSTLINY SINICE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_223_Tropické lesy AUTOR: Zdeněk Hořava ROČNÍK, DATUM: 6.,
Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Mgr. Lenka Zedníková
H L Í S T I C E 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Podnebné pásy, počasí a nadmořská výška
S V A L Y 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
VYLUČOVACÍ SOUSTAVA 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a.
TROPICKÝ PÁS Pouště 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
VY_32_INOVACE_ Tomáš Kvasný Biosféra – Tropické deštné lesy Tomáš Kvasný Zeměpis červen ročník Pomocí práce ve dvojicích a výkladu pomocí.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Tropický pás-savana.
AUTOR: Mgr. Jitka Plaširybová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘI_31
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_11_Tropický pás
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8..ročník 03_Přírodní oblasti světa – I.
Transkript prezentace:

TROPICKÝ PÁS Tropický deštný les 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

TROPICKÝ PÁS rozkládá se po obou stranách rovníku vysoké teploty den i noc po celý rok stejně dlouhé tři hlavní typy krajiny: tropický deštný les savany poušť 2 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

TROPICKÉ DEŠTNÉ LESY celoročně vysoké teploty a velké množství srážek Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. TROPICKÉ DEŠTNÉ LESY celoročně vysoké teploty a velké množství srážek nejbohatší společenství rostlin a živočichů na Zemi 3

ŽIVOČICHOVÉ GORILY ŠIMPANZ rostlinná strava hmotnost až 200 kg, výška až 2 m rodinné tlupy ŠIMPANZ lidské aspekty chování západní a střední Afrika 4 5 6 7

ŽIVOČICHOVÉ JAGUÁR LEV TYGR SUMATERSKÝ výborně šplhá a plave Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. JAGUÁR výborně šplhá a plave Střední a Jižní Amerika LEV Afrika, Indie 8 9 TYGR SUMATERSKÝ ostrov Sumatra 10 11

ŽIVOČICHOVÉ HROCH KROKODÝL africké řeky, bažiny, jezera hmotnost přes 3 tuny, až 4,5 m dlouhý rostlinná strava KROKODÝL mohutné čelisti loví na okraji vod Afriky, Asie, Ameriky i Austrálie 12 13 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

ŽIVOČICHOVÉ TUKANI jihoamerické pralesy pestrý zobák ovoce 14 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

ROSTLINSTVO banánovník palmy kaučukovník 15 17 16 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

ROSTLINSTVO skořicovník kakaovník kávovník vanilka 18 19 20 21 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ROSTLINSTVO skořicovník kakaovník kávovník 18 vanilka 19 20 21

Použité obrázky: obr.č.1- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Forest_on_Barro_Colorado.png Creative Commons Attribution 2.5 Generic license obr.č.2- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rainforest_Fatu_Hiva.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license obr.č.3- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tropicke_lesy_sveta.png Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Germany license obr.č.4- Vlastní archiv autorky obr.č.5- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:ZL_Gorilla_%28genus%29.png?uselang=cs Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported obr.č.6- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pan.png Volně šiřitelné obr.č.7- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Chimpanse.jpg Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 2.5 Generic obr.č.8- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Panthera_onca.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic license Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Použité obrázky: obr.č.9- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cypron-Range_Panthera_onca.svg Creative Commons Attribution 3.0 Unported license obr.č.10- Vlastní archiv autorky obr.č.11- Vlastní archiv autorky obr.č.12- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Prazsky_hroch.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license obr.č.13- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:NileCrocodile.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license obr.č.14- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ramphastos_toco_-Kobe_Kachoen_-Japan-8a.jpg obr.č.15- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Oilpalm_malaysia.jpg Volně šiřitelné obr.č.16- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Koeh-071.jpg Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Použité obrázky: obr.č.17- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Luxor,_Banana_Island,_Banana_Tree,_Egypt,_Oct_2004.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license obr.č.18- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Starr_070321-6121_Theobroma_cacao.jpg Creative Commons Attribution 3.0 Unported license kakaovník obr.č.19- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Diagram_of_Coffea_arabica.jpg Volně šiřitelné obr.č.20- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cinnamomum_verum1.jpg obr.č.21- http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vanilla_fragrans_2.jpg Creative Commons Attribution-Share Alike 1.0 Generic license Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Použitá literatura: KHOLOVÁ, Helena. Přírodověda pro 5. ročník. ŽIVOT NA ZEMI. Všeň: Nakladatelství ALTER, 2006. ISBN 80-85775-61-1. s. 11 – 13. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.