Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TROPICKÝ PÁS Pouště 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TROPICKÝ PÁS Pouště 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem."— Transkript prezentace:

1 TROPICKÝ PÁS Pouště 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 TROPICKÝ PÁS rozkládá se po obou stranách rovníku vysoké teploty
den i noc po celý rok stejně dlouhé tři hlavní typy krajiny: tropický deštný les savany pouště 2 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 POUŠTĚ vysoké teploty nedostatek vodních srážek organismy žijí skrytě
3 vysoké teploty nedostatek vodních srážek organismy žijí skrytě dovedou šetřit vodou schopni vyrovnávat se s výkyvy teplot Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 Africké pouště Sahara, Arabská poušť
VARAN VELBLOUD FENEK 5 4 6 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

5 Asijská poušť Gobi, Karakum, Kyzylkum
KŮŇ PŘEVÁLSKÝ KOZOROŽEC HORSKÝ 7 8 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 ROSTLINSTVO PRYŠCE KATUSY 9 11 10
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 ROSTLINSTVO WELWITSCHIE DLOUHOVĚKÁ 12
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Použité obrázky: obr.č.1- Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic license obr.č.2- obr.č.3- Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license obr.č.4- Vlastní archiv autorky obr.č.5- Vlastní archiv autorky obr.č.6- obr.č.7- Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License obr.č.8- obr.č.9- Creative Commons Attribution 2.0 Generic license Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Použité obrázky: obr.č.10- Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license obr.č.11- obr.č.12- Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Použitá literatura: KHOLOVÁ, Helena. Přírodověda pro 5. ročník. ŽIVOT NA ZEMI. Všeň: Nakladatelství ALTER, ISBN s. 13–15. Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "TROPICKÝ PÁS Pouště 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem."

Podobné prezentace


Reklamy Google