PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Program rozvoje venkova ČR na období 2007 – 2013 III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, Občanské vybavení a služby aktualizace pravidel pro 14.kolo žádostí Mze.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
FICHE Objasnění dokumentu MAS ZNOJEMSKÉ VINAŘSTVÍ, o.s.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Konference Venkov Obsah  Program rozvoje venkova (PRV)  Osa III PRV  OSA IV PRV  Celostátní síť pro venkov (Síť)  Aktuality,aktivity, plánované.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Analýza venkova: nové otazníky a výzvy 20. října 2011 Arcidiecézní muzeu, Olomouc.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Osa III.  cíl: zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova  představuje 16,93 % alokace PRV (cca 2,59 mld.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Region spokojeného života pro všechny
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Výzva k předkládání žádostí
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Aktuální dotační příležitosti IROP
NNO partner pro rozvoj kraje
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV) Řídící orgán – Odbor řídící orgán EAFRD MZe Odbor koncepce rozvoje venkova – gesce v opatřeních: III.2.1. Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III.2.1.1. Obnova a rozvoj vesnic Podopatření III.2.1.2. Občanské vybavení a služby III.2.2. Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Odbor řídící orgán EAFRD – gesce v opatřeních: III.3.1. Vzdělávání a informace Ministerstvo zemědělství

Co se dozvíte na dnešním setkání: kde najít všechny informace aktualizace gestorů kam se obracet s náměty upozornit na termíny plánovaných výzev - kde se podávají žádosti jak probíhá administrace 2. kola výzvy budou všichni žadatelé uspokojeni? kdy bude příští výzva a jak se na ní připravit

Kde hledat informace? www.mze.cz vpravo nahoře: Podpora z EU, národní dotace vlevo v nabídce: EAFRD – Program rozvoje venkova www.szif.cz www.urspraha.cz katalog cen stavebních prací dle ÚRS Praha, a.s. www.euroskop.cz www.strukturalni-fondy.cz

Aktalizace gestorů: III.2.1. Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Mgr. František Fořt, odbor koncepce rozvoje venkova telefon: 221 81 2064 mail: frantisek.fort@mze.cz III.2.2. Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova Mgr. Ivana Svojtková, odbor koncepce rozvoje venkova telefon: 221 81 2360 mail: ivana.svojtkova@mze.cz III.3.1. Vzdělávání a informace Ing. Anna Hrdličková, odbor řídící orgán EAFRD telefon: 221 81 2357 mail: anna.hrdlickova@mze.cz

Termíny výzev: - další výzva bude vyhlášena v rámci tzv. 5. kola a žádosti pro opatření III.2.1., III.2.2. a III.3.1. budou přijímány v období od 6.10. do 24.10.2008 žádosti se podávají na regionálních odborech Státního zemědělského intervenčního fondu (RO SZIF): Praha a Střední Čechy, České Budějovice Ústí nad Labem, Hradec Králové Brno – pro NUTS II Jihovýchod Olomouc, Opava

Kdo mohl žádat? obec, svazek obcí (dle zák. č. 128/2000 Sb.) občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti nadace, nadační fondy zájmová sdružení právnických osob dle OZ, jsou-li členy obce či svazky obcí církve a jejich organizace Pozor: na záměr III.2.1.1.c) územní plán mohla žádat pouze obec, na záměry III.2.1.1.b) vodovody, kanalizace a ČOV, a III.2.2.a) pouze obec nebo svazek obcí

Na co se mohlo žádat? (1) zlepšení dopravní a technické infrastruktury Jednotlivé záměry podopatření III.2.1.1.: zlepšení dopravní a technické infrastruktury vodovody, kanalizace a ČOV pro veřejnou potřebu územní plán občanské vybavení a služby integrovaná informační a školicí centra s využitím ICT zázemí pro společenské, kulturní, sportovní, spolkové, environmentální a církevní aktivity

Na co se mohlo žádat? (2) Jednotlivé záměry opatření III.2.2.: a) studie a programy obnovy, využití a regenerace kulturního dědictví venkova b) obnova a zhodnocování kulturního dědictví venkova c) stálé výstavní expozice a muzea Jednotlivé záměry opatření III.3.1.: a) vzdělávací projekt

Jak probíhá administrace minulé výzvy? vyhlášení 8.10.2007, ministr využil možnosti stanovit pozdější termín doložení pravomocnosti stavebního povolení (do 49 dnů po zaregistrování žádosti) informace na webových stránkách SZIF zvláště u opatření III.2.1. finanční požadavky násobně převyšují alokované prostředky cca v polovině března budou známy výsledky - u záměru III.2.1.1.b) došlo k rozdílným výkladům toho, zda se výjimka ministra ohledně pravomocnosti stavebního povolení vztahuje i na tento záměr

Jak si stojí obce v NUTS II Jihovýchod? (III.2.1.1.) Počet žádostí v jednotlivých záměrech: III.2.1.1.a) zlepšení dopravní a technické infrastruktury a vzhledu obcí….88 III.2.1.1.b) vodovody, kanalizace a ČOV pro veřejnou potřebu………….16 III.2.1.1.c) územní plán…………………………………………………… 0 Výše finančního požadavku obcí v jednotlivých záměrech: III.2.1.1.a) 223,6 mil. Kč III.2.1.1.b) 183,7 mil. Kč III.2.1.1.c) 0,- Kč Alokace 2007 činí 149,5 mil. Kč, alokace 2008 je 148,0 mil. Kč Při 2leté alokaci by podíl uspok. žadatelů činil 73% při průměru ČR 36%

Jak si stojí obce v NUTS II Jihovýchod? (III.2.1.2.) Počet žádostí v jednotlivých záměrech: III.2.1.2.a) občanské vybavení a služby……………………………..69 III.2.1.2.b) integrovaná informační a školicí centra s využ. ICT……..2 III.2.1.2.c) zázemí pro společenské aktivity………………………….9 Výše finančního požadavku obcí v jednotlivých záměrech: III.2.1.2.a) 367,9 mil Kč III.2.1.2.b) 4,5 mil. Kč III.2.1.2.c) 4,3 mil. Kč Alokace 2007 činí 35,6 mil. Kč, alokace 2007 je 35,2 mil. Kč Při 2leté alokaci by podíl uspok. žadatelů činil 19% při průměru ČR 31%

Jak si stojí obce v ČR? (III.2.2. a III.3.1.) Počet žádostí v jednotlivých záměrech: III.2.2.a) studie a programy obnovy, využití a regenerace kulturního dědictví venkova………………………………………………….5 III.2.2.b) obnova a zhodnocování kulturního dědictví venkova…..118 III.2.2.c) stálé výstavní expozice a muzea………………………….11 III.3.1.a) vzdělávací projekt……………………………………….. 57 Výše finančního požadavku obcí v jednotlivých záměrech: III.2.2.a) 2,4 mil. Kč III.2.2.b) 205,6 mil. Kč III.2.2.c) 21,5 mil. Kč III.3.1.a) 43,7 mil. Kč Alokace na opatření III.2.2. činí 216,4 mil. Kč, resp. na III.3.1. je 48,1 mil Kč, podíl uspokojených v opatření III.2.2. činí 94%, v III.3.1. je 100%.

Kolik žadatelů bylo vyřazeno z administrace? Opatření III.2.1.: 62 z 1 067 III.2.1.1.: 48 z 700 a) 14 z 475 b) 31 z 191 c) 3 z 34 Oprávněnost stížností na vyřazení některých žadatelů ad b) Mze nyní posuzuje III.2.1.2.: 14 z 367 Opatření III.2.2.: 6 z 140 a) 0 z 5 b) 6 z 124 c) 0 z 11 Opatření III.3.1.: 4 z 61

Poděkování pořadatelům, a to především Realizačnímu týmu projektu Partnerství pro Vysočinu Eurocentru Jihlava Oddělení regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina Na viděnou při realizaci dalších přínosných projektů se těší Mgr. František Fořt