Rozdělení vepřového masa

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Advertisements

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
VEPŘOVÉ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: vepřové, maso, jakost, jakostní třídy Autor: Bc.
Vepřové maso  Vepřové maso patří k nejoblíbenějším v české kuchyni. Z hlediska hospodárnosti je česká kuchyně schopna zpracovat většinu částí tohoto masa.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Tematická oblast: Tepelné úpravy.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Projekt ,,zvířata” Název Skupiny: ,,Špinavý jako prase”
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: druhý
Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu
PRODUKCE MASA Maso jako potravina – rozhodující podíl kryt masem hospodářských zvířat Spotřeba masa a konzumace- dle regionálních a náboženských vlivů.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Tuky Charakteristika -       Tuky mají nejvyšší energetickou hodnotu ze všech potravin. -       V tucích jsou rozpustné vitamíny A, D, E, K. -       Tuky.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: druhý Téma: Vepřové maso
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.04
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: druhý
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.02 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Grand restaurant pana Septima
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_295 Ročník: 2.
BE soup 1 Zeleninový vývar s drobením 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Kuřecí krém se smetanou 10,60 Kč / 16,- Kč Čtvrtek.
Charakteristika pokrmů z vepřového masa. Použití jednotlivých částí. VY_32_INOVACE_TPP_546 Charakteristika pokrmů z vepřového masa. Použití jednotlivých.
Charakteristika pokrmů
BE soup 1 Zeleninový vývar s drobením 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Kuřecí krém se smetanou 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
Charakteristika pokrmů z vepřového masa. TÚ - dušení. VY_32_INOVACE_TPP_547.
Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
Smažení vepřového masa
Rozdělení vepřového masa
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Nauka o výživě Tematický okruh:Maso. Téma:Charakteristika a složení vepřového masa Jméno autora:Roman.
Rozdělení vepřového masa
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_300 Ročník: 2.
BE soup 1 Zeleninový vývar s rýží a zeleninou 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Bramborová s houbami 16,60 Kč / 21,- Kč Úterý.
Hovězí maso Význam : vysoká biologická hodnota barva sytě červená
Čtvrtek BE soup 1 Hovězí vývar s játrovou rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Cibulový krém s pórkem 16,60 Kč / 21,-Kč.
VEPŘOVÉ MASO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
Vliv Improvacu na kvalitu vepřového masa Cesty vedoucí k dosažení rentabilního chovu prasat Národní výstava hospodářských zvířat a hospodářské techniky.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Hospodářská zvířata - sudokopytníci. Pořadové číslo projektu:III/2 – Autor: Mgr. Kamil Tabášek Období:květen 2013 – říjen 2013 Ročník:9. Tematický.
Pondělí BE soup 1 Kuřecí vývar s masem a těstovinou 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Fazolová s paprikou 16,60 Kč / 21,- Kč.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_577_ Bourání masa Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Úterý BE soup 1 Krkonošská cibulačka 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Gulášová 16,60 Kč / 21,-Kč.
Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ10.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Kuřecí vývar s masem a těstovinou
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
BE soup 1 Toskánská 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Bramboračka s houbami
U Císařské cesty Menu: Minipivovar a restaurace ,, U Císařské cesty‘‘
Hovězí s rajčaty a těstovinami
Zeleninový vývar s hvězdičkami
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Příprava pokrmů z vepřového masa
Kuřecí vývar se zeleninou a rýží
Kuřecí vývar se zeleninou a rýží
VEPŘOVÉ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: vepřové, maso, jakost, jakostní třídy Autor: Bc.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Zeleninový vývar s těstovinou Kuřecí krém se smetanou
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Slepičí vývar s nudlemi
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Autor: Petra Kejvalová
Transkript prezentace:

Rozdělení vepřového masa Autor: Lenka Štekrová

Původ masa Vepřové maso je maso prasete domácího. Prase domácí je chováno především pro maso. Většina prasat proto nepřežije první rok života. Jsou poražena, jakmile dosáhnou stanovené porážkové hmotnosti (zpravidla 80-120 kg). Po dosažení této hmotnosti již prase neroste, pouze tuční. Prasata, chovaná pro sádlo, se proto porážejí až o něco později, většinou až ve věku jednoho a půl roku. Déle se pochopitelně nechávají žít také chovné prasnice a plemenní kanci. Kromě masa a sádla se využívá i vepřová kůže, zvaná krupon, štětiny a prasečí hnůj či kejda.

Rozdělení masa 1. Prasečí hlava 2. Lalok 3. Hřbetní sádlo 4. Krkovička 5. Plecko 6. Pečeně 7. Kotleta 8. Panenská svíčková 9. Žebra 10. Bůček 11. Přední kýta 12. Zadní kýta (horní šál, dolní šál a ořech) 13. Kolínko 14. Nožička 15. Ocásek

Vepřový guláš Cena za 1kg vepřové plece 107 Kč

Zapečená krkovice v alobalu Cena za 1kg vepřové krkovice 119 Kč

Moravský vrabec, zelí, bramborový knedlík Cena za 1 kg vepřového bůčku 85 Kč

Vepřová kotleta na víně Cena za 1 kg vepřové kotlety 110 Kč