XIII. Celostátní finanční konference Svazu měst a obcí České republiky BOJ PRAHY PROTI HAZARDU Pavel Bém Poslanec PS PČR za hl. m. Prahu 02.12.2010.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Veřejná moc a veřejná správa
Advertisements

MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
MINISTERSTVO FINANCÍ A POVOLOVÁNÍ HAZARDNÍCH PŘÍSTROJŮ ROZSAH PORUŠOVÁNÍ ZÁKONA O LOTERIÍCH Krno, , o. s. Brnění
Řešení protisoutěžních opatření ze strany orgánů veřejné moci Mgr
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
K návrhu novely zákona o rozpočtových pravidlech MS RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Šetření postupu a rozhodování Ministerstva financí při povolování sázkových her provozovaných pomocí technických herních zařízení obdobných VHP Nálezy.
 Příspěvek ze státního rozpočtu ČR (na úhradu volební kampaně a na činnost strany)  Členské příspěvky  Dary a dědictví  Příjmy z pronájmů a prodeje.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zájem samosprávy nad zájmy hazardu Mgr. Jan Farský starosta města Semily poslanec PSP ČR za Liberecký.
Legislativní proces J.Kožiak.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
XII. Celostátní finanční konference Svaz měst a obcí ČR POKLES EKONOMIKY A DOPAD NA HOSPODAŘENÍ OBCÍ Pavel Bém Primátor hl. m. Prahy
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
SENÁT A REGULACE HAZARDU PETR VÍCHA starosta Bohumína t. č. senátor.
ŘEŠENÍ PROTISOUTĚŽNÍCH OPATŘENÍ ZE STRANY VEŘEJNÉ MOCI Pohled Ministerstva vnitra.
1 Evropská dimenze ekonomické krize Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP XII. Celostátní finanční konference 23. listopadu 2009.
Současné problémy ve financování obcí Úvodní slovo Ing. Oldřich Vlasák.
POSTAVENÍ OBCÍ PO ROCE 1989 Mgr. Radko Martínek Senátor PČR Mgr. Radko Martínek Senátor PČR Mezinárodní konference k meziobecní spolupráci 28.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Kontrola veřejné správy I.
Význam práva Petr Machala.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Střední, severní a západní Evropa
Finanční a rozpočtové právo
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Současná pravidla regulace hazardu na území obcí a připravované změny od roku 2016 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Ostrava 9. 4.
Hazardování s hazardem
Financování kapitol státního rozpočtu II
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
VY_32_INOVACE_Fi_III_22 Název Státní vlajky zemí EU Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Regulace loterií a jiných podobných her a připravované změny od roku 2017 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Mgr. Markéta Srpová 25.
Multigate a.s. Projekt: Casino - Podolí u Brna. Kdo jsme? Společnost multigate, a.s. byla založena v roce 2002 a je výlučně tuzemskou společností, její.
Převod kompetencí krajům (decentralizace a dekoncentrace) Ing. Světlana Kubíková Vrchní ředitelka sekce veřejné správy, Ministerstvo vnitra Praha, 24.
Regulace loterií a sázkových her Obce regulovat mohou provozování určitých sázkových her svými obecně závaznými vyhláškami (dále jen OZV) na základě a.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
NE PROHIBICI, ANO ROZUMNÉ REGULACI! Ing. Petr Vrzáň 15. října 2015.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Finanční právo.
Hlavní města Evropy Poznávej podle panoramatu, typických staveb a památek, uveď zemi, kde město leží.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Sázkové hry dnes a zítra Mgr. Jan Řehola ředitel odboru Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi
1 Vývoj hlavních makroekonomických indikátorů české ekonomiky a jejich predikce I. Zdroj: Predikce makroekonomického vývoje na rok 2004, MFČR, 2004.
MÍSTNÍ DANĚ WORKSHOP VEŘEJNÁ SPRÁVA Mgr. Martina Handlosová 3. květen 2011.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Zákon o hazardních hrách - dopady.
PRÁVNÍ ÚPRAVA REGULACE HAZARDU od se zaměřením na povolovací proces Vytvořeno: Odborem 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha.
Nová koncepce systému odměňování za výkon funkce členů zastupitelstev ÚSC Ing. Tomáš Pösl Vedoucí oddělení kontroly Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly.
Vodohospodářské aktuality
Porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací JMK
Workshop I. Téma: Kauce Vytvořeno: Odborem 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 27. červenec 2016.
Hazard ve Valašských Kloboukách
HAZARD V ČÍSLECH.
Sazka a.s a sázky P6 EKOS.
Vnější systémová charakteristika finančního práva
Hazard a sport (doplnění přednášky)
ÚSTAVA ČESKÉ REPUBLIKY
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2017
Veřejný ochránce práv.
Obecná část rozpočtového práva III
Transkript prezentace:

XIII. Celostátní finanční konference Svazu měst a obcí České republiky BOJ PRAHY PROTI HAZARDU Pavel Bém Poslanec PS PČR za hl. m. Prahu

SCHEMATICKÉ VYJÁDŘENÍ DLOUHODOBÉHO STŘETU VÝHERNÍ HRACÍ PŘÍSTROJE (VHP) povolují obce, tj. i hl. m. Praha vs. INTERAKTIVNÍ VIDEOLOTERNÍ TERMINÁLY (IVT) povoluje Ministerstvo financí 2

VÝVOJ V OBLASTI VHP NA ÚZEMÍ HL. M. PRAHY 3

VÝVOJ V OBLASTI IVT NA ÚZEMÍ HL. M. PRAHY 4

VÝVOJ MEZI LETY 2009 A 2010 NA ÚZEMÍ HL. M. PRAHY VÝHERNÍ HRACÍ PŘÍSTROJE (18,7 %) vs. INTERAKTIVNÍ VIDEOLOTERNÍ TERMINÁLY (175,6 %) 5

SROVNÁNÍ - POČTY KASIN VE VYBRANÝCH MĚSTECH Praha146 Las Vegas122 Londýn, Moskva29 Dublin, Varšava7 Bratislava3 Budapešť2 Bern, Brusel, Helsinky, Madrid, Stockholm, Vídeň 1 Oslo0 6

FISKÁLNÍ VÝSLEDKY Z PROVOZOVÁNÍ HAZARDNÍCH HER  správní poplatky, místní poplatky, státní dozor a odvody na veřejně prospěšné účely celkem v ČR 5 549,1 mil. Kč  z toho příjmy hl. m. Prahy a jeho městských částí 334,0 mil. Kč, tj. 6,0 % 7

NEGATIVNÍ JEVY PROVÁZEJÍCÍ PROVOZOVÁNÍ HAZARDNÍCH HER  z chorobného hráčství se v ČR léčilo osob, tzn. o 19 % více než v roce 2003  podle odhadů se v ČR pohybuje cca neléčených patologických hráčů  zločinnost, významný dopad na výchovu dětí a mládeže  mezinárodní srovnání: a) velmi přísná regulace (Francie, Slovensko) b) zákaz mimo státní monopol (Švédsko, Norsko) c) absolutní zákaz (Irsko, s výjimkami Rusko a USA) 8

PRINCIPIÁLNÍ VYJÁDŘENÍ DLOUHODOBÉHO STŘETU Hl. m. Praha reagovalo na všechny žádosti Ministerstva financí o vyjádření k umístění IVT tak, že s vydáním povolení zásadně nesouhlasí, nicméně Ministerstvo financí je i tak v převážné většině případů přesto vydalo. 9

ZÁKONODÁRNÝ PROCES V PS PČR - AKTUÁLNĚ  Návrh Zastupitelstva hl. m. Prahy na vydání novely zákona o loteriích (sněmovní tisk 33)  Návrh poslanců ČSSD na vydání novely zákona o loteriích (sněmovní tisk 47)  Vládní návrh na vydání novely zákona o loteriích (sněmovní tisk 138)  projednávání všech těchto tisků v 1. čtení navrženo na pořad 9. schůze PS PČR, která začíná 7. prosince t.r. 10

NÁVRH ZASTUPITELSTVA HL. M. PRAHY - VÝHODY  řešení 8 let nenovelizované právní úpravy: a) vymezení pojmu IVT b) pravomoc obcí provozování IVT regulovat  návrh ČSSD navíc řeší použití výtěžku loterie, obec jako účastníka řízení o vydání povolení a rozšíření regulace na všechny druhy loterních her vč. dostihových sázek  vládní návrh sice řeší IVT a rozšiřuje okruh tzv. chráněných budov, nicméně nijak neomezuje dobu platnosti stávajících povolení, vydaných i na dobu 10 let 11

BOJ HL. M. PRAHY PROTI HAZARDU  městská vyhláška určuje, že VHP nesmí být v blízkosti školy, vládní či městské instituce, nesmí být v obecním domě nebo že na fasádě nesmí být svítící výše jackpotu  obce mají místní znalost a povědomost o sousedství a okolí vzdělávacích, sociálních či kulturních zařízení => hl. m. Praha navrhuje podobně decentralizovat také kompetence k IVT a vyřešit tak současný kritický stav 12

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST! Pavel Bém Poslanec PS PČR za hl. m. Prahu