Plotter Je to grafické výstupní zařízení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Laserová tiskárna barevná
Advertisements

Interaktivní tabule Je to velká interaktivní plocha, ke které je připojen počítač a data-video projektor. Kombinuje výhody běžné popisovatelné tabule a.
Pružný disk - disketa Pružný disk – disketa patří mezi výměnné médium pro záznam dat. V dnešní době se již přestává používat, nicméně v některých podnicích.
Základní jednotka PC Obr. 1.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Paměť Počítač používá různé typy pamětí. Odlišují se svou funkcí, velikostí, rychlostí zápisu a čtení, schopností udržet data v paměti. Úkolem paměti je.
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Konektory napájecího zdroje
Modem Modem je zařízení umožňující vzájemné datové propojení dvou počítačů pomocí telefonní linky, přesněji – potřebujeme dva modemy, každý na jednom konci.
Geometrie pevného disku
Topologie sítí Topologií sítě rozumíme způsob zapojení počítačů do počítačové sítě. Rozeznáváme čtyři druhy: Sběrnicová topologie Prstencová topologie.
Kompaktní disk - CD Pro distribuci programů či dat o velkém obsahu se dnes vyžívá hlavně CD ROM, CD-R, CD-RW a lze na něj uložit až 740 MB dat (jsou i.
Pevný disk Pevný disk je často nazýván také hard disk (zkratka HDD). Slouží k dlouhodobému uchování dat. Je také úložištěm operačního systému, ze kterého.
Informační a komunikační technologie
Hutnický průmysl Odvětví zabývající se získáváním a zpracováním kovů a jejich slitin černá metalurgie = výroba železa, oceli, válcovaný materiál Ostravsko,
Paměťové karty Paměťové karty patří mezi paměti typu flash memory.
ELEKTRICKÝ POTENCIÁL A NAPĚTÍ
VY_III/2_INOVACE_22_Počítač
Digitální učební materiál
Rozdělení technického vybavení PC
Počítačová síť a typy sítí
Tiskárny 1. část Výstupní zařízení.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A20 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
Inkoustová tiskárna Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí inkoustu. Obr. 1.
Pásková jednotka Páskové jednotky pracují na magnetickém principu podobně jako diskety nebo pevné disky. Rozdíl je pouze v tom, že se záznam provádí na.
Porovnání technologie CD a DVD
Flash disk Je to polovodičová paměť EEPROM, která se dnes používá jako náhrada disket. Připojuje se pomocí sběrnice USB a může mít různou podobu. Obr.
Elektromagnetická indukce
CRT monitory Základní princip, na němž pracuje klasický monitor CRT (Cathode Ray Tube), se od počátku století, kdy byl objeven, příliš nezměnil.
VY_32_INOVACE_02_Hardware PC Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Vizualizér Vizualizér je zařízení, které zachycuje obraz přímo z neprůhledné předlohy (trojrozměrné předměty, knihy, mapy apod.). Obraz zachycený pomocí.
Sluchátka Sluchátka se používají jako standardní výstup počítačů. Jsou určeny pro přehrávání libovolných zvuků a hudby. Obr. 1.
Bitmapová (rastrová) grafika
Reproduktory Reproduktory se používají jako standardní výstup počítačů. Jeden malý reproduktor bývá součástí základní jednotky. Je určen pro přehrávání.
Tiskárny Josef Maleček učo:
Sběrnice Obr. 1.
Vnitřní stavba Země Pevné těleso Země se skládá: 1) Zemské jádro
Projektory DLP Tento projektor využívá technologii mikroskopických zrcátek (čip DMD – Digital Micromirror Device, který obsahuje tisíce zrcátek mikroskopických.
LCD monitory LCD monitor (liquit crystal display, displej s tekutými krystaly), byl vyvinut počátkem 70. Tekuté krystaly se používají k rozsvěcování a.
Počítače pro handicapované
Netradiční typy diskových pamětí
Projektory Projektory se používají pro velkoplošné zobrazení počítačového nebo video signálu. Promítaný obraz může být mnohem větší než obraz na klasickém.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – tiskárny, 2. část Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čeština Datum vytvoření:21.
Princip magnetického disku
VY_32_INOVACE_04_Tropické a subtropické ovoce Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu:
Plazmové monitory Plazmové displeje jsou určeny zejména pro použití ve veřejných informačních systémech - letiště, nádraží, banky, nebo při prezentacích.
Vypalovací mechanika Vypalovací mechanika je zařízením, které spadá do skupiny výstupních zařízení. Úkolem vypalovací mechaniky je nahrát (vypálit) data.
NÁZEV:. VY_32_INOVACE_02 ČÍSLO PROJEKTU:. CZ / /
Navigační systém GPS GPS - Global Positioning System (úplný název je GPS Navstar) je satelitní navigační systém. Tento systém byl původně vybudovaný americkou.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
Síťové komponenty Síťové komponenty zajišťují možnost připojení síťového zařízení do sítě. Zajišťují nejen správný chod sítě, ale také pomocí protokolů.
Akumulátory ve výpočetní a digitální technice
VY_32_INOVACE_03_Voda Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
VY_32_INOVACE_16_ Přírodověda pro 4. ročník
Vektorové programy Bitmapové obrázky Vložení, velikost, pozice Zoner Callisto Autor: Jiří Petr.
Bezdrátová síť Wi-Fi Wi-Fi - Wireless Fidelity je další z technologií pro tvorbu počítačových sítí. Tato technologie je bezdrátová a byla vytvořena pro.
Projektory LCD Tento projektor využívá technologii tekutých krystalů. Projektor obsahuje jeden (pro monochromatický obraz) nebo tři (pro barevný obraz)
Anotace - v prezentaci se žáci seznamují s tvary kořenů u různých rostlin Autor - Zuzana Pištová Jazyk - čeština Očekávaný výstup – rozpoznání druhů.
Pohádkový okruh Pacifikem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Základní jednotka notebooku
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Výstupní zařízení - plotr
Výstupní zařízení počítače - plotr
Mineralogický systém IV. Oxidy
Transkript prezentace:

Plotter Je to grafické výstupní zařízení. Obraz vykresluje pomocí pera nebo inkoustové hlavy. Při použití inkoustové hlavy je princip stejný jako u inkoustové tiskárny. Lze použít i speciální hlava – řezací, vyjiskřovací a podobně. Obr. 1

Plotter Plotter je primárně určen pro tisk vektorové grafiky. V dnešní době zvládnou plottry tisk vektorový i bitmapový. Využívá se zejména pro velkoformátový tisk. Velikost tiskové plochy je dána šířkou plotteru a délkou potiskové materiálu navinutého na bubnu.

Rozdělení plotterů Plottery se dělí na dvě základní skupiny: Deskové U tohoto typu se potiskované médium umisťuje na celou kreslící plochu. Nad plochou je umístěna kreslící hlava, která se pohybuje v ose X a Y. Obr. 2

Rozdělení plotterů Stojanové U stojanového plotteru se tisková hlava pohybuje pouze jedním směrem (napříč papíru) a papír se pohybuje druhým směrem (obdoba inkoustové tiskárny) Obr. 3

Otázky k opakování Na jakém principu pracuje plotter? Jaké znáte typy plotterů?

Použité zdroje Www.athena.zcu.cz: [online]. 11. listopadu 2012 15:20. Dostupný z WWW: http://athena.zcu.cz/kurzy/peza/000/HTML/25/ Použité obrázky: Obr. 1 [cit. 2012-11-11] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/Plotter_Gerber_Infinity.jpg?uselang=cs Obr. 2 [cit. 2012-11-11] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b6/Reiss_Plotter_K6418.JPG?uselang=cs Obr. 3 [cit. 2012-11-11] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/48/HP-color-plotter.JPG?uselang=cs