Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mineralogický systém IV. Oxidy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mineralogický systém IV. Oxidy"— Transkript prezentace:

1 Mineralogický systém IV. Oxidy
Korund Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marek Odstrčil.

2 Korund Složení: oxid hlinitý, Al2O3
Barva: šedá (smirek), modrá (safír), červená (rubín) Tvrdost: 9 Výskyt: Jizerská louka u Kořenova (safír); Šrí Lanka, Indie Použití: brusný materiál (smirek), výroba laserů (syntetické rubíny), šperkařství (rubín, safír), ložiska hodinek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marek Odstrčil.

3 Korund [cit ]. Dostupný pod licencí GNU Free Documentation Licence na www: < Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marek Odstrčil.

4 [cit. 2011-09-14]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www:
Prsten se safírem [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: < Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marek Odstrčil.

5 Rubín [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: < [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: < Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marek Odstrčil.

6 Náramek s rubíny a diamanty
[cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: < Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marek Odstrčil.

7 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marek Odstrčil.

8 Kontrolní otázky Jak se nazývá modrá odrůda korundu?
Správná odpověď: Safír Jakým způsobem se využívá velké tvrdosti korundu? Správná odpověď: Používá se jako brusný materiál (smirek) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marek Odstrčil.

9 Použité zdroje Zdroje tištěné: Zdroje elektronické:
Mineralogie pro školy [online]. [cit ]. Dostupné na www: < Korund – Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupné na www: < [cit ]. Dostupný pod licencí GNU Free Documentation Licence na www: < [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: < [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: < [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: < [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na www: < Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marek Odstrčil.


Stáhnout ppt "Mineralogický systém IV. Oxidy"

Podobné prezentace


Reklamy Google