Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla pro tvorbu elektronické prezentace
Advertisements

Nástroj pro prezentace
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
ZÁKLADY HTML Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_11 Autor: Mgr. Ivana Matyášková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: tercie Vzdělávací obor: informační technologie.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základy HTML.
Jak vytvořit prezentaci
Karta Domů, skupina Odstavec
Nástroj pro prezentace
TVORBA MULTIMEDIÁLNÍCH PREZENTACÍ
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Písmo.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_157_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Nadpis prezentace – písmo „Calibri“ varianta Bold, velikost 28bodů, zarovnání na střed Jméno Autora Citát vázající se k projektu, není povinný. Písmo „Calibri“,
Tvorba snímků v PowerPointu
KANCELÁŘSKÝ BALÍK. KANCELÁŘSKÝ BALÍK je program, s jehož pomocí lze vytvářet PREZENTACE.
Vytváření prezentace v PowerPointu
Zásady a doporučení pro tvorbu elektronických prezentací
PRAVIDLA PRO Tvorbu PREZENTACÍ
Tvorba PowerPointové prezentace
Prezentační program Microsoft PowerPoint
Umění prezentace.
Obrázky poskytla firma Complex,
Vizualizace dat Jan Vágner 3MA381. Co je vizualizace dat?  Matematická nebo fyzikální nebo jiná data či informace, která jsou převedena do grafického.
ÚPRAVA PREZENTACE předmětová komise VYT SPŠ Karviná.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.01 Téma: PowerPoint Číslo.
PŘÍPRAVA A POSTUP PŘI TVORBĚ PREZENTACE
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
PowerPoint 2007.
Zásady práce s prezentacemi
Referát č.13 Textový editor (struktura textu – přiřazení stylu, formátování (vzhled) textu, změna stylu, typografická a estetická pravidla)
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Zásady a doporučení pro tvorbu prezentací
Zásady pro hezký vzhled textu Používáme Word 2003.
Obhajoba maturitní práce
Zásady správné prezentace
Úvod do studia.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.18 PowerPoint - Zásady pro zpracování počítačové prezentace Anotace: Žák se seznámí se zásadami zpracování počítačové prezentace.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Účinná prezentace doc. PhDr. Růžena Lukášová, CSc.
Textový editor.  Sada formátování, pomocí které lze rychle změnit vzhled textu, tabulek, …  Základ pro tvorbu rozsáhlých dokumentů  Důležité pro tvorbu.
Nástroj pro prezentace
Jak vyrobit titulní stránku První a nejdůležitější částí titulní stránky je název práce.Ten musí vystižně celo práci charakterizovat a přitom nesmí být.
Zásady tvorby prezentace
HŇUPÍKOVA prezentace Čeho se vyvarovat  Rozdílná pozadí na snímcích  Mnoho efektů Různé přechody snímků Různé přechody snímků Různé textové efekty.
Tvorba posterů *1* - Co je to poster? *2* - Jak vypadá?
DRP - prezentace Zásady, rady, typy, … 1DRP - prezentace/ Zásady, rady, typy,...
Vědecká komunikace - PSY475 ( ) Mgr. Michaela Širůčková
PowerPoint zásady tvorby prezentací Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
PROSLOV Mgr. Michal Oblouk.
Tvorba PowerPointové prezentace
Nástroj pro prezentace
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Inf Prezentace informací
Zásady správné prezentace
Management Tvorba prezentací ppt.
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Jak si připravit prezentaci
Prezentace v Power Pointu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití. Zoner Callisto 4 Callisto 3 – text, využití.
PSB_10 PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI
Transkript prezentace:

Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni pojmout příliš mnoho informací a fakt z minut řeči, bez ohledu na to, jak dobrým řečníkem jste. Koncentrací na klíčové body dané práci a vytvořením vlastní prezentaci (fólie) lze pomoci k lepšímu porozumění publiku.. Snažte se vytvořit jednoduchou, ale přehlednou prezentaci (fólie)!

Správná prezentace Velké písmo (minimálně 24 bodů) Výhodnější font (Arial CE) Rozumný rozestup (mezera) mezi řádky a odstavce Nepřekročit více než 10 řádků Využívá se horní 2/3 stránky Pozn.: Správná volba písma a rozestupů

Nesprávná prezentace Malé písmo (14 bodů) přehnaný rozestup využívá se spodní část stránky Pozn.: Nesprávná volba písma a rozestupů

Nesprávná prezentace Text na této stránce je sice čitelný, ale je příliš malý rozestup mezi řádky a je příliš mnohomluvný. Opravdu nemůžete očekávat, že publikum nestihne přečíst celé věty, protože se zároveň snaží poslechnout vás komentář. Pro publikum je také obtížné vystihnout důležité body v této prezentaci z důvodu, že každé z mnoha slov má stejný vizuální důraz. Pozn.: Nesprávná volba rozestupů a příliš mnohomluvné

Diagramy, grafy, atd. Namísto překrývání diagramů používejte dvě nebo více stránek zvlášť, na kterých je vždy zobrazen kompletní stav představeného diagramu. V případě, že vaše prezentace obsahuje diagramy, měli by obsahovat silné linky a velké písmo. Tenké čáry se mohou rychle ztratit.

Pozn.: Správně navržený graf

Pozn.: Nesprávně navržený graf

Pozn.: Lépe navržený diagram Text umístěný příliš ve spodní části stránky Méně prvků Silné čáry Lépe čitelné nápisy

Pozn.: Nesprávně navržený diagram Malé písmo Linky příliš světlé Obtížně čitelné