Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Připravovaná dokumentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
STUDIE PROVEDITELNOSTI
Projektový management
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Evropský sociální fond
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
©AIT, Metoda logického rámce Jan Havlík, AIT Odborná skupina pro predikci a optimalizaci projektů.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
EKONOMICKÉ STUDIE A STRUKTURÁLNÍ FONDY EU Ing. Patrik Sieber KPE VŠE Praha
MODUL C9 Inkubace technologicky orientovaných firem Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava Ing. Václav Lukeš manažer CPIT VŠB-TU Ostrava.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni1 Metoda logického rámce Ludvík Eger Cheb, 2006.
Techniky projektového řízení
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
A11 - Mobility v oblasti vědy a výzkumu Ing Wolfgang Melecký.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
Struktura podnikatelského plánu
Seminář MD ČR, Alena Heinišová Ekonomické hodnocení investičních akcí na SŽDC, s.o.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Fórum pro žadatele Diskusní fórum určené žadatelům o dotace z ROP MS o dobré praxi a obtížích při přípravě projektů.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
Ekonomika malých a středních podniků
Pracovní setkání 28. června 2007
Komise pro investice, územní plánování a životní prostředí
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
DALŠÍ KROKY V OBLASTI RACIONALIZACE SÍTĚ ŠKOL
Transkript prezentace:

Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU Analýza potřebnosti projektu, stanovení cílů projektu, studie proveditelnosti, podnikatelský záměr, SWOT analýza, marketing……..

Cíle kurzu Realizace projektů VaV (zajištění financování projektů VaV ) Cílem kurzu je naučit účastníky : orientaci v různých skupinách výzev k předkládání žádostí o financování projektů vytypování výzvy, které jsou vhodné pro žádosti o dotace při řešení konkrétních projektů VaV - zpracování žádosti ( klíčových částí ) o financování projektu v požadované kvalitě obsahu i formě

Schéma realizace projektu VaV Vize zadavatele–řešitelů projektu VaV Stanovení definice vize – projektu vč. dat pro realizaci feasibility study, projektových formulářů a posouzení z hlediska financovatelnosti Začlenění projektu do vybrané výzvy (programu) Feasibility study – obsahová analýza projektu a finanční analýza projektu Projektová dokumentace, kompletace žádostí a formulářů Podání žádosti příslušnému orgánu státní správy dle typu výzvy ( programu )

Cílové skupiny Pracovníci VaV Studenti doktorského studia Všichni zájemci, kteří chtějí předložit žádosti o financování projektů

Struktura částí kurzu Přehled dotačních programů Projektové řízení struktura, filosofie, legislativa, proces výběru programu, typy žádosti, projektový záměr Projektové řízení Identifikace problému, vývoj projektu, realizace projektu, monitoring, zhodnocení

Analýza potřebnosti projektu posouzení praktické možnosti realizace projektu, identifikace tržních příležitostí a uplatnitelnosti výsledků projektů Zpracování žádosti obecné principy, vstupní informace, příprava žádosti a projektové dokumentace, rizika a úskalí při zpracování žádosti, hodnotící kritéria

Stanovení cílů projektu vize, poslání, definice cílů, posouzení reálnosti cílů, konkretizace zadání řešení projektu Studie proveditelnosti postup při zpracování, obecná struktura studie proveditelnosti, popis myšlenky projektu a jeho etap, technické a technologické aspekty, řízení lidských zdrojů, marketingová strategie, finanční plán, hodnocení efektivity, harmonogram projektu

Podnikatelský záměr Logický rámec cíle, analýza výchozího stavu, plán dosažení cílů, marketing, technický plán, časový harmonogram, ekonomická rozvaha, závěr Logický rámec cíle projektu – výstupy a aktivity, objektivně ověřitelné ukazatele, zdroje ( informací ) k ověření, předpoklady / rizika podmiňující dosažení výsledků a cílů projektu

SWOT analýza Marketing analýza a vyhodnocení Silné a slabé stránky, příležitosti a ohrožení, analýza a vyhodnocení Marketing marketingová a rozvojová strategie, marketingová komunikace, marketingový mix

Co získají absolventi Orientaci v různých skupinách výzev k předkládání žádostí o financování projektů Znalosti jednotlivých fází projektu Postupy při zpracování jednotlivých fází projektu Příklady podaných projektů

Formy studia Úvodní tutoriál Distanční studium pomocí e-learningu

Literatura Informační zdroje internetové odkazy vkládané do učebního textu a vztahující se k jednotlivým tématům Metodika EU, projekty EU, příručka pro žadatele OP Slovník soudržnosti EU, MMR ČR, Návrh NRP z MMR Grantové agentury a jejich propozice, GAAV, GAČR Marketing podle Kotlera – Philip, Kotler Elektronický marketing – Cohen Marketingová komunikace – Foret Seznam používaných zkratek v textu