Pyrotechnika používaná naším teamem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Požární ochrana 2011 BJ13 - Speciální izolace
Advertisements

Bezpečnost práce.
HW – Kabely a konektory Název školy
Bezpečné zacházení s elektrickými zařízeními
Tepelné záření (Učebnice strana 68 – 69)
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Magnetické pole.
WO – DI – AK Bílá Hůlka WO – DI – AK Bílá Hůlka. Další soutěžní seminář pro studenty SPŠ Karviná, kde účastníci debatují o fyzikálních a chemických zákonech.
Pístové spalovací motory
Elektromagnetické vlny
Světlo.
Úvod do používání digitálního fotoaparátu
VZÁCNÉ PLYNY 18. (VIII.A) skupina.
3. Základní, doplňkové a některé odvozené jednotky soustavy SI
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Monitory.
VY_52_INOVACE_ZBP1_5264VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
VY_52_INOVACE_ZBP1_5264VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Šíření tepla TEPLO Q.
Konektor, na kterém se provádí měření, se nachází v motorovém prostoru v úrovni rozhraní mezi motorem a převodovkou.
PRVKY ELEKTRONICKÝCH OBVODŮ
Řezání na kotoučových pilách
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
ROZVOD ELEKTRICKÉ ENERGIE .
Výroba fujary z PVC trubky
Hasící přístroje Kateřina Jedličková
Špionážní kamera v propisce. Nová Originální Špionážní kamera skrytá v propisce a flashdisk 4GB v jednom s 30 FPS ( obrázků za sekundu ) + webkamera Využití:
PRO PSY ● VODÍTKO Podrobný popis Samonavíjecí vodítko s 5m popruhem. Small do 20kg hmotnosti psa Medium do 35kg hmotnosti psa Navíjecí vodítka Flexi poskytují.
NEBEZPEČNÉ LÁTKY NÁZEV OPORY – POŽÁRNĚ TECHNICKÉ PARAMETRY HOŘLAVÉ A VÝBUŠNÉ LÁTKY JOSEF NAVRÁTIL Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
PYROTECHNIKA. NV č. 208/2010 Sb., o technických požadavcích na pyrotechnické výrobky a jejich uvádění na trh druhy a kategorie pyrotechnických výrobků.
Parametry požáru I. část Požár a jeho rozvoj. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
KATALOG ZBOŽÍ UPOMÍNKOVÝCH PŘEDMĚTŮ Příloha č. 2 Zadávací dokumentace Počet listů: 15.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_PROVOZ.
Oheň. Plamen - světelné efekty doprovázející hoření Svítivý plamen - tvoří se při nedostatečném přívodu kyslíku a nedochází k úplnému spálení látek v.
ŘEZÁNÍ A NAHŘÍVÁNÍ KYSLÍKEM 7. Vše o zaškolení ZP 311 – 2 W 01 (Základní zaškolení z nahřívání a řezání kyslíkem) OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Výbojková svítidla.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 31 AnotaceZáklady.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Popis tepelného záření, které nevnímáme jenom zrakem, ale i tepelnými.
MATEMATIKA Mocniny v praxi. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
CS4 H7A1DE-S Kondenzační sušička s tepelným čerpadlem Smart SLIM
FYZIKÁLNÍ VELIČINY A PŘEVODY JEDNOTEK
Technické prostředky v požární ochraně
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
PRINCEZNIN DLOUHÝ NOS Z POHLEDU FYZIKY (FILM TŘI VETERÁNI)
Sortiment JOVI Pro školy a školky
PŘEVODY JEDNOTEK Vypracuj vše do sešitu.
Pracovní prostředí, pracovní místo
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
Důlní požáry a chemismus výbušniny
Název prezentace (DUMu): Úvod do zapalování, rozdělení, pojmy
Elektrické spotřebiče v domácnosti
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
OHMŮV ZÁKON PRO ČÁST ELEKTRICKÉHO OBVODU.
CSS4 1272D3/1-S 43,2cm Předem plněná automatická pračka Slim Smart
GVSW 40464TWHC 2-S Předem plněná automatická pračka se sušičkou SLIM GrandÓ Vita Smart Touch Technologie Mix Power System+, Smart Touch, Parní program,
CS 1071D3/1-S Předem plněná automatická pračka Smart
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
Tepelné motory - proudové a raketové motory
GVS 1410 DWC3/1-S Předem plněná automatická pračka GrandÓ Vita Smart
CVST G384DM-S Vrchem plněná automatická pračka Grand Ó Vita Smart
GVS44 138TWHC/2-S Předem plněná automatická pračka SLIM GrandÓ Vita Smart Technologie Mix Power System+, Smart Touch, hlasový asistent, pára, dotykový.
CSWS40 464TDR/2-S Předem plněná automatická pračka se sušičkou SLIM Smart Technologie Smart Touch, pára, rychlé cykly 14, 30, 44 a 59 min, digitální dotykový.
GVS H8A2TCE-S Kondenzační sušička s tepelným čerpadlem GrandÓ Vita Smart Technologie Smart Touch, tepelné čerpadlo, A++, antialergenní, velký digitální.
Musíme… a nebo „Musíme“?
FCP605-CPG64 Set vestavné ventilované trouby Pop Evo a plynové desky
BWM 1410PHO7/1-S -40% Předem plněná automatická pračka Bianca
DXOA44 38AHC3/2-S Předem plněná automatická pračka SLIM Dynamic Next Advance Technologie All In One a One Touch, dotykový displej, pára, invertorový motor.
Transkript prezentace:

Pyrotechnika používaná naším teamem. Vytvořil členem PNATZ Vávra Pavel Velitel ženistů u teamu PNATZ

Přechod na poslední okno.

Dýmovnice RDG-2 Dýmovnice RDG-2 je určena k vytváření dýmové clony pro maskování menších objektů, krytí ústupu jednotek nebo k rychlému zadýmení cílového prostoru. Dýmovnice je schválena pro civilní použití! Volně v prodeji od 18 let. Použití - odtrhneme černou zátku (škrtátko), které použijeme k zapálení dýmovnice - odtrhneme červenou zátku, a tím odkryjeme zápalnici - škrtneme a odhodíme do vzdálenosti minimálně 5 metrů (pokud možno po větru) Pro bezproblémový chod je bezpodmínečně nutné vytrhnout obě zátky (červenou i černou)! Technické parametry hmotnost dýmovnice: 450 g hmotnost dýmové slože: 300 g rozměry: 51 mm x 205 mm doba rozdýmání: cca 10 vteřin doba vývoje dýmu: cca 90 vteřin barva dýmu: bílá třída nebezpečnosti: T1 Varování Vyvarujte se přímého nadýchání dýmu a nevystavujte výrobek přímému slunečnímu svitu. Nepoužívejte v místnosti a v dosahu hořlavých látek!  ZPĚT

Značkovací dýmovnice Oranžová značkovací dýmovnice v kovovém tubusu (12cm x 2,7cm). Dýmovnice se zapaluje škrtnutím o zápalkovou krabičku. Po zážehu z výrobku srší hustý dým asi 10 vteřin. Ideální pro označování pozic jednotek, určování směru větru, požární cvičení, atp. Dýmovnici není vhodné používat v uzavřených prostorách! Před použitím si důkladně přečtěte návod, který je umístěn přímo na těle každé dýmovnice. ZPĚT

Megatřesk Nejlepší škrtací petarda ve II. třídě!!! Originální MEGATRESK ze Slovenska! ZPĚT

Zápalnice zelená Zápalnice k propojení pyrotechnických těles; průměr 1,8 mm. Lakovaná, s vnitřním hořením.   Spolehlivě zapaluje petardy, světlice, raketové motorky a další typy zápalnic např. lze propojovat s ohňostrojnou bleskovicí atp. Balení: 10 nebo 100 metrů Doba hoření 1cm / sec. Uváděno 1 m / 80-100sec. ZPĚT

Větru vzdorný zapalovač Větru vzdorný zapalovač slouží k bezproblémovému zapalování pyrotechnických výrobků za jakéhokoli počasí. Plamen má vysokou teplotu, takže snadno a rychle zapálí i obtížně iniciovatelné slože. Lze jej také využít k zapalování ohně, grilu atp. Doba hoření cca 4 min. ZPĚT

Elektrický mžikový palník Elektrický mžikový palník má délku 0,3 m. Je bez krytky, má červenou, středně odolnou (SO) piluli a částečně odizolované konce vodičů Palník je určen pro profesionální ohňostroje, pyrotechnické efekty a zábavní pyrotechniku. Technické parametryiniciační proud:2.12 A - 4ms impulsbezpečný proud:0.45 A - po dobu 5min. nedojde k zážehuodpor:0,15 - 0,30 ΩTřída nebezpečnosti:T1. Tento výrobek plně vyhovuje bezpečnostním a legislativním předpisům, vztahujícím se k prodeji zábavné pyrotechniky v rámci České a Slovenské republiky. Trvale sledujeme aktuální úpravy těchto předpisů a změny zapracováváme do našeho provozního systému. ZPĚT

Petarda Pirát Klasická zelená petarda "Pirát". Škrtací zapalování Efekt: záblesk a rána V jednom prodejním balení: 100ks petard Tento výrobek plně vyhovuje bezpečnostním a legislativním předpisům, vztahujícím se k prodeji zábavní pyrotechniky v rámci České republiky. ZPĚT

Stopina v komunikační trubici - bleskovice Stopina v komunikační trubici slouží k propojování jednotlivých pyrotechnických předmětů a jejich současné iniciaci. Papírová komunikační trubice je opatřena plastovou fólií, která ji chrání před vodou a vlhkostí. Trubicí je protaženo 5 vláken černé mikrostopiny, které zajišťují přenos plamene. Příklady použití - chci propojit několik kompaktů, fontán, kulových pum, ... které se odpalí v jeden okamžik - potřebuji prodloužit komunikační trubici u kulové pumy - vytvořil jsem si vlastní efekt a nemám jej jak odpálit Technické parametry hmotnost slože: 8 g / m rychlost hoření: cca 3 m / s třída nebezpečnosti: T1 dodávané balení: 10 m Jak zapalovat Stopinu je vhodné zapalovat vloženou zelenou zápalnicí nebo palníkem. Při zapalování stopinu nedržte v ruce! Hoří velmi rychle a mohla by vás popálit! ZPĚT

Dýmové granáty barevné 5ks Barevné dýmové granáty. Imitace granátu 4ks dýmovnice a 1 ks exploze. Efekt se aktivuje zapálením zápalnice. 1 balení obsahuje: granát zelený dým1 x granát červený dým1 x granát modrý dým1 x granát bílý dým1 x granát exploze ZPĚT

Nadýmáček Třída nebezpečnosti II. Mohou používat osoby starší 18 let. Efekt: Bílá dýmovnice. Balení 6/24 Průměr: 13 cm Cena za 1 ks. Baleno v displeji po 24 ks. ZPĚT

Na závěr bych jen chtěl dodat že se držíme při manipulacemi s těmito výbušninami všech bezpečnostních pravidel schválených zákonem ČR.