Smrže vysoké a nádivka 2x jinak

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moučníky z tvarohového těsta
Advertisements

Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…
Podzimní houbová směs Místo pro snímek směsi hub….
Z „Jarních hub“ 2011/II…  Kačenky chutnají v mnoha podobách, mj. i v kombinaci se zakysanou smetanou…
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Houbový koláč s parmezánem
Houby na másle se strouhanou houstičkou…. 1. Nádivka se smrži - postup A)
Velikonoční nádivka…  Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné  …
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Houbohubky na startu. Houbohubky - pokračování Houbohubky a zálivka.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
1. Ohnivá pánev čerta Šmajstrla Suroviny: 200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená.
Pokrmy z těstovin.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.15 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Fazole Jen málo druhů zeleniny přináší takový užitek jako tyčkové či keříčkové fazole,. Od začátku kvetení tvoří stále lusky, které se dají v kuchyni upotřebit.
Mexická kuchyně.
Hovězí vnitřnosti žáludky.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky. Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
K přípravě používejte jen zdravé a tvrdé houby
ZPŮSOBY VAŘENÍ 1 září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130101
Pěstovaná hlíva ústřičná
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Místo pro snímek směsi hub…. Houbařovy závitky Suroviny: Náplň: Směs hub (nevynechejte ucho Jidášovo), kuřecí plátky, cibule, česnek, řapíkatý.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
ZAPÉKÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:2.
Vaření vepřového masa Vařením nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Houby a ryby… Místo pro snímek směsi hub…. Připravené suroviny poskládejte do pekáčku…
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:1.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. ročník
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh:Základní technologické úpravy vývarů a polévek.
Řím - Ristorante Trinità de Monti Benátky – La Zucca Pisa – La Mescita Neapol – Pizzeria Brandi San Marino - Ristorante Luna Caprese di de Riso Andrea.
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 16 Název.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DUM - Digitální Učební Materiál
Děti, rodiče, učitelé, prarodiče z MŠ Olbrachtova
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Co je na obrázku?.
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Transkript prezentace:

Smrže vysoké a nádivka 2x jinak HK © Aleš Vít 2009

1. Nádivka se smrži - postup A)

1. Nádivka se smrži - postup B)

1.Nádivka se smrži - postup C)

Nádivka chutná teplá i za studena

2. Smrže s nádivkou – blanšírování hub

2. Smrže s nádivkou - nadívání

2. Smrže s nádivkou – k zapékání

2. Smrže s nádivkou - zapékané

Nadívaný smrž – 

Smrž vysoký a nádivka - 2x jinak Suroviny: (jsou stejné pro obě úpravy) Několik větších zdravých smržů. K přípravě nádivky: rohlíky, vejce, vrchní záštipky mladých kopřiv, jemná dušená šunka, cibule, česnek tvrdý sýr, vývar, sůl, pepř, škvařené sádlo Postup: Smrže krátce blanšírujte v osolené vařící vodě, sceďte a odstavte. Nakrájené, vývarem a lžící rozpuštěného sádla pokropené rohlíky zaklepněte žloutkem. Najemno nakrájejte a přidejte ostatní suroviny a na větší sousta pokrájené houby. Osolte, okořeňte a zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků. Část syrové nádivky odstavte. Ad 1. Nádivku upečte dozlatova v sádlem vymazaném pekáčku a podávejte v teplé či ve studené podobě. Ad 2. Připravené smrže naplňte syrovou nádivkou, naplňte jimi pekáček, posypte je proužky šunky a sýra a zapečte.  Fotorecept: ©Aleš Vít ČMS 2010