Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Formátování diplomové práce
Advertisements

Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
X EXEL.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Power Point– pracujeme se snímky
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Základní pojmy v informatice –II.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak vytvořit prezentaci
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
TEXTOVÝ EDITOR.
Word – Struktura dokumentu
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Excel export a import dat. Import dat z webu.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Vkládání kreslených útvarů
Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu1 Schránka je část paměti Windows, do které dočasně můžete schovat text, obrázek i jiný objekt. Obecný postup.
Klávesové zkratky 1 Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Klávesové zkratky 1 Ověřeno ve výuce:
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Kopírování a přesun VY_32_INOVACE_10_2_05_AP.
Jak vytvořit prezentaci
Prezentace vznikla za podpory projektu Vzájemným učením - cool pedagog 21. století (CZ.1.07/1.3.00/ ), který je spolufinancován Evropským sociálním.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Power Point– popis prostředí
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Vytvoření hypertextového odkazu
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
INFORMATIKA 8 WordArt - aplikace III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
WORDPAD Textový dokument.
Digitální učební materiál
Vkládání grafických objektů
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Malování - uložení a otevření obrázku
Prezentace v Power Pointu
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme, přejde Power-Point do režimu vytvoření objektu a ukazatel myši se změní v malou svislou šipku směřující hrotem dolů. Textové pole se vytvoří tahem myši po úhlopříčce budoucího objektu, postup je stejný jako u běžného tvaru. Po uvolnění stisku myši se však toto pole přizpůsob tomu, že obsahuje vlastně jen jeden řádek textu. Na znamení že můžete psát text, zde bliká textové pole.

► ► Kopírování textu z vnějších zdrojů ► ► Vnějším zdrojem zde může být například textový dokument nebo internetová stránka, ► ► může to být ale i tabulka Excelu nebo některé otevřené databáze. ► ► V každém případě je třeba využít schránku (napřílad stisk klávesových zkratek (Ctrl+C a Ctrl+V). ► ► Existují dva základní postupy: ► ► Text se vloží ze schránky přímo na plochu snímku, PowerPoint automaticky vytvoří textové pole. ► ► Nejdříve se vytvoří textové pole a do něj se vloží text ze schránky. ► ► Ukážeme si oba postupy. Nejdříve budeme vkládat text přímo na plochu snímku. ► ► 1. Otevřete dokument, ve kterém je umístěn text, jejž zamýšlíme vložit na plochu snímku (webová stráka, textový dokument apod.). ► ► 2. Vyberte část textu, kterou chcete použít (například tahem myši při stisknutí levého tlačítka). ► ► 3. Zkopírujte text do schránky (například stiskem klávesové zkratky (Ctrl+C) ► ► 4. Přejděte k prezentaci PowerPointu na nový snímek (Ctrl+M). ► ► 5. Stiskněte klávesovou zkratku Ctrl+V. ► ► Obsah schránky se vloží na plochu snímku. Text zůstane v původní formě a většinou si ponechá i původní zalomení. Pokud je součástí výběru i obrázek