Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Advertisements

MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Benefit7+ - vyplňování Monitorovacích zpráv (MZ) se žádostí o platbu
Jak vyplnit Monitorovací zprávu. Centrum pro regionální rozvoj ČR; Vinohradská 46, Praha 2; Tel.: ; Fax:
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Seminář na téma Závěrečná monitorovací zpráva Oblast podpory 3.2 Informace k finanční části Krajský úřad Jihočeského kraje Martin Plucha.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7.
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Seminář pro příjemce v grantových výzvách 53 a 57 OP LZZ Ing. Jan Zeman / Mgr. Eva Matulová 1 Podporujeme Vaši budoucnost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část realizace projektu Seminář pro příjemce
Ing. Petra Kalinová Finanční část monitorovací zprávy.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva v BENEFIT7 Základní dokument – EMZ v BENEFIT7 platnost k
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář pro příjemce OP LZZ Výzva č. B , Praha.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (seminář pro příjemce – 4. výzva, 3.2)
Monitorování projektů v realizaci Ministerstvo vnitra České republiky Odbor strukturálních fondů.
UDRŽITELNOST PROJEKTU DLE ŘÍDÍCÍ DOKUMENTACE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7 část
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Markéta Lisová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Finanční část monitorovací zprávy a Žádost o platbu OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Nejčastější chyby zjištěné při kontrole monitorovacích zpráv.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Jana Hadravová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP VK Financování grantových projektů (GP) v rámci globálních.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Pracovní skupina TP OP VK
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz.
Seminář pro příjemce 2. výzvy 2. GG oblasti podpory 1.1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář k častým chybám v monitorovacích zprávách
Nejčastější chyby partnerů při certifikaci výdajů
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu

Činnosti související se závěrečnou MZ Ukončení klíčových aktivit Výstupy projektu Kontrola realizace projektu s projektovou žádostí Zpracování formuláře MZ Zpracování všech relevantních příloh Finanční vypořádání 2

Závěrečná MZ Stejný formát formuláře jako průběžné a mimořádné monitorovací zprávy Uvádí se však více informací (souhrnná informace o realizaci projektu, informace shrnující celý průběh projektu) Dokládají se všechny informace a podklady, které ještě v rámci projektu nebyly uvedeny

Finanční vypořádání projektu Kontrola uznatelných schválených výdajů a vyplacených plateb (včetně zálohové) Kontrola úroků na projektovém účtu (kontrola účtu u partnera) Odsouhlasení částky vratky či závěrečného doplatku (včetně dělení na investice a neinvestice) 4

Elektronická MZ V této záložce si prosím vždy důkladně zkontrolujte Sledované období OD-DO, Pořadí MZ a Typ MZ. Pokud údaje zde vyplněné neodpovídají skutečnosti, neprodleně kontaktujte poskytovatele dotace. Zkontrolujte, zda je opravdu uvedeno, že se jedná o závěrečnou monitorovací zprávu. NOVÝ vzor formuláře : „Souhrnná informace o realizaci projektu“ (ke stažení na 5

6 Elektronická MZ

7 Monitorovací indikátory Vykazování indikátorů v rámci realizovaných aktivit projektu probíhalo průběžně po celou dobu projektu. Uvádějte rovněž počty dílčích MI (migranti, menšiny, znevýhodnění, atd.). Zkontrolujte, zda jsou cílové hodnoty v souladu s přílohou č. 2 Vaší smlouvy o realizaci grantového projektu (počty i způsob dokladování!). Z popisu MI by mělo vyplynout, které MI byly naplněny v předchozích obdobích, a které nyní. V popisu uvádějte odkazy na přílohy, které budou k MI předloženy.

8 Elektronická MZ Výběrová řízení, Dodavatelé pro VŘ, Detaily VŘ Záložky vztahující se k výběrovému řízení by měly být vyplněny – a uveden stav VŘ: ukončeno, zrušeno, nenaplněno. Vyplňovat všechny relevantní údaje (o průběhu VŘ, o dodavateli, atd.)

9 Elektronická MZ Publicita U popsané publicity za poslední období uvádějte odkaz na přílohu. Používání prvků publicity je povinné na výstupech projektu a všech dokumentech souvisejících s projektem. Checkbox Publicita splněna označujte pouze v případě, že je publicita skutečně splněna tak, jak bylo uvedeno v projektové žádosti. Publicitu realizovanou za celý projekt vložte na CD a popište v Souhrnné informaci o realizaci projektu.

10 Elektronická MZ Klíčové aktivity Na této záložce zvolíte stav jednotlivých klíčových aktivit (jedná se o závěrečnou MZ, všechny aktivity by měly být ve stavu ukončena). Tyto stavy musí být v souladu s harmonogramem aktivit. V podrobném popisu je potřeba uvést všechny informace a uvést odkazy na případné přílohy, které budou sloužit jako podklady k popisovaným aktivitám.

11 Elektronická MZ Harmonogram aktivit Je aktivní pouze v případě, že zaškrtnete checkbox na záložce Údaje o projektu a MZ – Přepracovaný harmonogram aktivit. Změna harmonogramu aktivit musí být oznámena nepodstatnou změnou a náležitě zdůvodněna.

12 Elektronická MZ Kontroly na místě Tato záložka slouží pro popis kontrol, které byly provedeny u příjemce všemi kontrolními orgány v souvislosti s realizací projektu. Povinně jsou zde uváděny kontroly prováděné např. Finančním úřadem, Českou školní inspekcí atd. Dále se zde uvádí také kontroly provedené poskytovatelem podpory.

13 Elektronická MZ Podstatné/nepodstatné změny Tato záložka slouží pro evidenci podstatných a nepodstatných změn. Jednotlivá pole se vyplní v případě, že ke změnám došlo. V případě, že byly provedeny podstatné změny, popište a uveďte účinnost změny a číslo uzavřeného dodatku ke smlouvě.

14 Elektronická MZ a ŽoP Přílohy Soupiska účetních dokladů Přehled čerpání způsobilých výdajů Přepracovaný rozpočet projektu Rozpisy mzdových/platových výdajů realizačního týmu Přehled čerpání veřejné podpory Pracovní výkazy Rozpis mzdových příspěvků pro školené osoby (a seznam školení)

Elektronická MZ a ŽoP kopie účetních dokladů kopie výpisu z projektového účtu (provozního účtu) pracovní smlouvy (včetně DPP a DPČ) souhrnná informace o realizaci projektu přehled proplacených výdajů projektu publicita (i na CD) výstupy (všechny za celý projekt na samostatném CD) fotodokumentace pořízeného majetku a ze vzdělávacích akcí (na CD) auditní zpráva (schválené výdaje dle právního aktu 3 resp.10 mil. a více) 15

Děkuji za pozornost.