Hodnocení připravenosti na e-Learning Workshop Bohumil Havel Infinity a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní seminář k metodám evaluací aktivit v oblasti globálního rozvojového vzdělávání (GRV) Praha, 2010 Analýza monitoringu a evaluace globálního rozvojového.
Advertisements

Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
Vznik Regionálního centra celoživotního technického vzdělávání při VŠB – TUO Česká republika, VŠB-Technická univerzita Ostrava Regionální centrum celoživotního.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Vzdělávání finanční gramotnosti pro české občany každého věku Jak nejlépe vzdělávat děti ve FG? - vysvětlováním základních pojmů od 3 let - hrou - soutěžením.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
OPERATIVNÍ CONTROLLING PERMANENTNÍ ZAJIŠTĚNÍ likvidity rentability tržní hodnoty firmy.
Analýza a popis pracovního místa
Strategické plánování cílem strategického plánování je vytvářet a přetvářet obchody a výrobky firmy, tak aby jejich kombinace zabezpečovala uspokojivé.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
E-learning a podpora jazykové vzdělanosti. Výhody e-learningu pružnost výuky kurzy dostupné kdekoli přizpůsobivost podmínkám uživatelů možnost využití.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
Zatížení sítí pro e-learningové technologie Workshop Bohumil Havel Infinity a.s.
Příprava VŠB-TU Ostrava na práci v e-learningu Jan Kopečný, Adrian Jankovský.
Vzdělávání bez omezení … vzdělávání po internetu Radek Hořeňovský, Capital Consulting Capital Expert E-learning jako nástroj.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Metody sociálního výzkumu 2. Ročník, LS 2010 VOŠ Jabok ETF UK.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Environmentální výchova a
Metody Finančního řízení firmy Tomáš Sobotka A09B0008PMAB.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
1 Úvod do modulu: Evaluace distančního vzdělávání Miroslava Dvořáková Olomouc 2007 akademie distančního vzdělávání.
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
1 Ja “Zaměstnanec přichází kvůli firmě, ale odchází kvůli manažerovi“ Jak efektivně vzdělávat manažery Mgr. Petra Voráčová INC Consulting spol. s r.o.
Průřezová témata klíčových kompetencí
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Úvod do modelů hodnocení strategické pozice
Personální plánování.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
Personální strategie mezinárodní firmy
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – I.část.
Pilotní tréninky hotel Zlatý Orel K1- K14 Výsledky hodnocení tréninku kompetencí: Bilanční workshop hotel Troyer
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
Antonín Krejčí Zvyšování konkurenceschopnosti firem pomocí metod průmyslového inženýrství a inovace s podporou e-learningu Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.05/
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
Efektivní Knowledge management
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
6. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ
Marketingový plán podniku
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Autor bakalářské práce: Dominika Ješová
Budování kapacit pro rozvoj škol II
Obhajoba diplomové práce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
Název společnosti Obchodní plán.
Test silných stránek (Scio)
Transkript prezentace:

Hodnocení připravenosti na e-Learning Workshop Bohumil Havel Infinity a.s.

Proč se zabývat připraveností vysoká šance na úspěch příležitostdobrá šance bez šancelze pomoci Fiasko Problémy Úspěch Připravenost Znalost e-Learningu NeslyšeliNezkusiliNeviděli Analýza dává odpověď kde se nacházíte ZDE?

Jste připraveni na e-Learning? Analýza připravenosti Sledované faktory: – Psychologická připravenost účastníků (postoje účastníků) – Sociologická připravenost (mezilidské vztahy ve skupině) – Připravenost prostředí (rozlehlost společnosti, rozmanitost účastníků atd.) – Připravenost lidských zdrojů (dostupné zdroje pro vzdělávání) – Finanční připravenost (dostupnost finančních zdrojů ) – Technologická připravenost (dovednosti účastníků vzhledem k Internetu) – Připravenost zařízení (dostupnost HW, možnosti nájmu) – Připravenost obsahu (obsah kurzů)

Příklady složek faktorů Pozitivní – Ztotožnění účastníků – Zapojení do plánu – Převaha individualistů – Student se podílí na nákladech – eL je součást strategických cílů – Účastníci pracují na PC a s Internetem – HW je k disposici – Vyžadována certifikace – Je jasno v tématech kurzů Negativní – Konzervativní účastníci – Není vedoucí projektu – Skupina účastníků z různých oddělení – Není tutor, lektor, helpdesk – Účastníci neumí s PC nebo malá praxe – Cílem je motorická činnost (mimo ovládání PC)

Vyhodnocení analýzy

Jste připraveni na e-Learning? Závěry: – Psychologická připravenost účastníků (změna potřebuje hodně času a úsilí) – Sociologická připravenost (obtížnější než u psychologické připravenosti, skupina) – Připravenost prostředí (mimo váš vliv, nutno sledovat) – Připravenost lidských zdrojů (komplexní řešení a integrace) – Finanční připravenost (dobrý plán a pilot ) – Technologická připravenost (připravit lidi) – Připravenost zařízení (dostupnost HW, možnosti nájmu, souvisí s financemi) – Připravenost obsahu (jasný plán, hodnocení)

Jste připraveni na e-Learning? Výsledky: – Většina hodnocených faktorů vyšla v průměru – Nejčastěji byly hodnocené společnosti úspěšné ve faktoru technologická připravenost – dobrá znalost Internetu – Často úspěšné nebo blízko k této hranici u faktoru prostředí – Někde úspěšní u obsahu – tam měli jasno – Někde úspěšní ve faktoru prostředí – firma má strukturu vhodnou k nasazení e-Learningu – Nebyly hodnotitelné faktory zařízení, lidské zdroje – nedostatek informací

Děkuji za pozornost