Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru 5 lžic medu 2 lžíce polotučného mléka 1 vejce 1 lžička jedlé sody 450 g hladké mouky na krém: 200 ml polotučného mléka 3 vrchovaté lžíce hladké mouky 200 g másla 1 žloutek
Připravíme si: 5 lžic medu, 1 vejce, 150 g krupicový cukr,1 lžička jedlé sody, 2 lžíce mléka, 100 g másla a 450 g hladké mouky. Dále!
Dále si dáme vařit vodu do hrnce a připravíme si metličku Dále si dáme vařit vodu do hrnce a připravíme si metličku.Přísady v míse dáme na hrnec s vařící se vodou a potom metličkou šleháme v páře.Výsledek by měl vypadat tak, aby to bylo řidší než majonéza. Dále!
Nyní vše smícháme dohromady až na hladkou mouku. Dále si připravíme !
Dále prosejeme hladkou mouku a vypracujeme těsto. Rozdělíme je na 4 díly a zabalíme do fólie na potraviny nebo je vložíme do mikrotenových sáčků, aby neoschlo.
Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C stupňů). Dále!
Z dílů těsta vyválíme na pečicím papíru tenké pláty, které můžeme pro úhlednost vykrojit pokličkou, nebo si na papíru předkreslíme kruh o průměru cca 20 cm.