Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Porovnání učebních plánů SŠ % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% GymnáziaTechnické lyceum SPŠSOU Výběrové/Disponibilní.
Advertisements

Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Návrhy Ministerstva průmyslu a obchodu a zaměstnavatelů pro zlepšení pozice a kvality výstupů odborného školství.
Čerpání rozpočtu přímých výdajů za rok 2009 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
Sněm Rady vysokých škol1 Ekonomické informace.
Porada ředitelů dětských domovů zřizovaných Moravskoslezským krajem odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
Čerpání rozpočtu přímých výdajů za rok 2009 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
Čerpání rozpočtu přímých nákladů za rok 2012 Zpracoval: OŠMS, oddělení přímých nákladů Datum:
Regionální školství financování, odměňování pedagogických pracovníků
Financování regionálního školství
Příprava rozpočtu na rok zasedání S RVŠ Praha, Jakub Fischer, předseda EK.
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
Ekonomika vzdělávání. Okruhy problémů, které EŠ zkoumá Vzájemný vztah vzdělání a vědecko- technického pokroku Financování školství Prognózování školství.
Financování regionálního školství
Odměňování pedagogických pracovníků
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
MATURITNÍ GENERÁLKA – MAG’10 ZAČÍNÁ 11. – 14. října 2010 Tisková konference MŠMT
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Kam směřuje reforma terciárního vzdělávání a proč je třeba ji udělat Tisková konference MŠMT 9. dubna
Financování regionálního školství (seznámení s principy) Jindřich Fryč 07/02/2013.
KONCEPČNÍ ZÁMĚR REFORMY SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY
Aktuální informace (pro RK vedoucích pracovníků a pracovníků přímo řízených organizací) Mgr. F. Dobšík (30. duben 2013)
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Pokyn k vykazování dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami v Libereckém kraji Porada pro obce s rozšířenou působností, 21. listopadu.
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
1 Vývoj hlavních makroekonomických indikátorů české ekonomiky a jejich predikce I. Zdroj: Predikce makroekonomického vývoje na rok 2004, MFČR, 2004.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Integrovaný regionální operační program
Zpráva o činnosti od minulé konference
Setkání v cyklu Střední školy a zřizovatel
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Normativní financování vztahy a souvislosti
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
PHmax ve středním vzdělávání
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Návrh rozpočtu kapitoly MŠMT na rok 2019 v Kč ve stavu projednaném vládou dne bez podílu výdajů od EU   Vládní návrh rozpočtu MŠMT na rok.
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
Rozpis rozpočtu a normativy
s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných obcemi
Financování silnic II. a III. třídy
Rozpočet přímých NIV na rok 2011
Transkript prezentace:

Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem v praxi

Z hlediska legislativy: příprava a zavádění ŠVP na nižších stupních víceletých gymnázií– zkušenosti se zde dozvíme. příprava na novou formu maturit – rok 2010 = 2 povinné zkoušky, po dvou letech 3.volitelná zkouška. přijímací řízení mezi nižším a vyšším stupněm víceletého gymnázia – poslanecký návrh na zrušení, tisk 227, pozměňovací návrh, viz rozdaná příloha. příprava RVP pro gymnázia - o postupu zde předpokládám, že budeme informováni. za nedostatek považuji možnost permanentních změn u RVP, měl by být vydáván formou vyhlášky nebo vládního nařízení. zůstává otazník nad odlišením mezi 4-letým G a vyšším stupněm víceletého G.

Možnosti finančních prostředků ze státního rozpočtu na rok 2008: Celkové výdaje kapitoly jsou stanoveny ve výši 118 miliard 278 milionů korun, to je nárůst oproti předchozímu roku o tis.Kč. Mzdové prostředky....celkem tis.Kč......nárůst o tis.Kč Pro zaměstnanců Průměrný měsíční plat by měl být Kč, včetně nepedagogických pracovníků. ( Kč/2007) Do regionálního školství pro školy zřizované obcemi a kraji půjde celkem tis. Kč z toho na mzdové prostředky jde tis.Kč. Předpokládá se snížení zaměstnanců o 2,5-3 %

Možnosti čerpání fondů EU OP VK předpokládá čerpání cca 6mld ročně, z toho 15 % jsou zdroje ČR. Regionálního školství se týká prioritní osa „počáteční vzdělávání, na kterou půjde přes 20% z 6mld korun ročně. Je určena na zvýšení kvality poč. vzdělávání, předpokládám na přípravu RVP ŠVP, na vzdělávání učitelů, na výuku některých předmětů v cizích jazycích na SŠ. Na přípravu maturit je určena 3.osa „Systémový rámec celoživotního učení“.

Aktuální priority RUD – kraje a platy učitelů. – 14 různých soustav, povinnost státu zajistit bezplatné středoškolské vzdělání nebude zajištěna, rozpor mezi vládním nařízením o tarifech x výše krajských rozpočtů, povinnost krajů zajistit financování soukromých škol Schválit změnu přijímacího řízení mezi oběma stupni víceletých gymnázií Zajistit čerpání prostředků z OP VK Zajistit kvalitní přípravu maturit