Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

Programy na podporu zaměstnanosti podporované strukturálními fondy EU.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
Projekty „Školení je šance“ a „Vzdělávejte se!“. 2 Projekty Projekt Školení je šance - podává zaměstnavatel na MPSV Projekt Vzdělávejte se - žádá zaměstnavatel.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
cestovné tuzemské cestovné zahraniční
„Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji II“
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Jak realizovat vzdělávací aktivity v projektu Přímá podpora.
Projekty „Školení je šance“ a „Vzdělávejte se!“ Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
„Vzdělávejte se pro růst
Vzdělávejte se pro růst v Jihočeském kraji reg. č. CZ /1. 1
Projekt „Vzdělávejte se!“
„Školení je šance“ Seminář pro zaměstnavatele 30. června 2009.
Vzdělávejte se pro růst v Karlovarském kraji II seminář pro zaměstnavatele Karlovy Vary
1 Operační program Rozvoj lidských zdrojů Úřad práce v Plzni, oddělení implementace projektů ESF Martina Bydžovská.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Veřejná podpora a podpora de minimis Seminář pro žadatele Brno, 31. května 2011 Praha, 9. června 2011 Ing. Ivana Projsová.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Veřejná služba 2017.
ČMZRB čtvrtstoletí podpory podnikání v ČR
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Představení dodatku smlouvy s DSO
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Účtování se zaměstnanci - účtová třída 3 účtová skupina 33
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru trhu práce Úřad práce v Hradci Králové Operační program Rozvoj lidských zdrojů

Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 2 Nástroj aktivní politiky zaměstnanosti (APZ) žádost rozhodnutí příslušného ÚP (podle místa pracoviště) není právní nárok rozpočet /podklady/ významnost zaměstnavatele v rámci okresu OP RLZ

Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 3  zaměstnavatel aplikuje § 209 ZP - dohoda s odborovou organizací - rozhodnutí ÚP  zaměstnavatel ještě neaplikoval § 209 ZP, ale doloží např:- pokles zakázek - pokles tržeb - pokles tržeb - snížení počtu zaměstnanců - snížení počtu zaměstnanců - organizační změny - organizační změny OP RLZ

Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 4 Finanční příspěvek na: realizaci vzdělávacích aktivit mzdové náklady nebo náhrada mezd (§ 209 ZP) doprovodné opatření – jízdné, stravné, výdaje na ubytování OP RLZ

Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 5 Žádost: přílohy dle formuláře žádosti o příspěvek na úhradu nákladů účasti zaměstnanců v projektu „Vzdělávejte se!“ OP RLZ

Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 6 Dohoda: mezi ÚP a žadatelem (zaměstnavatelem) písemná forma max. období - 3 měsíce (OP RLZ) - 6 měsíců (OP LZZ) OP RLZ

Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 7 Úhrada ÚP: skutečně vyplacené mzdové náklady/náhrady mzdy (průměrný výdělek) za každou hodinu účasti zaměstnance na odborném rozvoji podle velikosti podniku (číselně max. 24 tis. Kč) mzdové prostředky pouze 50% z celkové žádosti OP RLZ

Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 8 Jízdní výdaje: v rámci pracovní cesty: cestovní náhrady podle ZP mimo režim pracovní cesty : v prokázané výši vzdělávání mimo pracoviště zaměstnavatele – doložení pojištění odpovědnosti OP RLZ

Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 9 Podpora malého rozsahu – de minimis: v období 3 let nesmí překročit 200 tis. EUR ( 5, 6 mil. Kč.) nečerpal: 100 % příspěvku OP RLZ

Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 10 Bloková výjimka: velikost podniku definice Příručka D7 OP LZZ (veřejná podpora a de minimis, str ) OP RLZ

Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 11 Přílohy dohody: jmenný seznam zaměstnanců vyúčtování mzdových nákladů vyúčtování vyplacených mzdových náhrad vyúčtování cestovních náhrad OP RLZ

Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 12 Kontrola: kontrola ÚP další oprávněné osoby ke kontrole (FÚ, NKÚ, MPSV, MF, EK, …) archivace publicita OP RLZ

Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 13 Kontakt na ÚP: Ing. Jarmila Burianová tel: OP RLZ

Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 14 Děkuji za pozornost Ing. Blanka Švorcová Úřad práce v Hradci Králové