 Facebook. Facebook vlétl na č eský internet doslova jako uragán. B ě hem velice krátké doby si tato komunitní sí ť vytvo ř ila statisíce fanoušk ů,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální sítě Ondřej Herman.
Advertisements

Internet - historie.
Název: Co nám hrozí na internetu
K čemu slouží facebook? Díky Facebooku můžete navázat kontakty s lidmi a sdílet s nimi své zážitky.
Využití internetu a sociálních sítí v lesní pedagogice Jiří Dolejší
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Sociální sítě.
Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně k tvorbě sociálních sítí, komunikaci mezi uživateli, sdílení multimediálních dat, udržování.
Andulka vlnkovaná.
Helena Vorlová Kamasová silvie.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
 Podle řady nezávislých zdrojů se sociální sítě staly nejčastější aktivitou na internetu, čímž sesadily pornografii. A to je pravděpodobně jen začátek.
Sociální sítě Štěpán Hýža.
R.1962 provádí se první počítačový výzkum r.1969 ARPANET r r.1987 Internet r.1989 Hypertext r Internetová stránka r.1990 Internet v.
Bára Ond ř ejová 9.C.  1. co je sociální sí ť  2. Facebook  3. Lidé  4. Spolu ž áci  5. Myspace  6. Bebo  7. Hi5  8. Orkut  9. Naymz.
Sociální sítě Sociální síť, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem ovlivňují. Sociální síť není tvořena na základě zájmů, vazeb nebo z podobných.
 je to zp ů sob odesílání, doru č ování a p ř ijímání zpráv p ř es elektronické komunika č ní systémy  ová adresa:
Činnost Investiční kapitálové společnosti Komerční banky v Pelhřimově.
Vytvořila:Monika Hradilová. NA ÚVOD… NA ÚVOD… Přátelství a internet…Tohle téma je hodně otevřené. Na celém světě existují milióny sociálních stránek.
V YUŽÍVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ Loučková, Hrabinová, Jurášková.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
TWITTER Sociální sít ě. Co to je TWITTER? Sociální síť Funguje na principu tzv.mikroblogu Vedle Facebooku patří k nejpopulárnějším sítím na světě Uživatelé.
KOMPLEXNÍ SYSTÉM PRO SLEDOVÁNÍ A ŘÍZENÍ AUTOPARKU.
DĚTSKÝ DOMOV, ZŠ a SŠ Žatec. Moje škola Moje třída Naše škola je spojena z DĚTSKÝM DOMOVEM. Do naší školy převážně chodí děti z Dětského domova, ale i.
VY_32_inovace_01_infpojmynet1_01 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola - adresa:Základní.
Český internet.  Současnou podobu českého internetu vytvořili z 99 % Češi, i když je dodnes většinou považován za něco mezinárodního nebo globálního.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Přátelství a internet Lenka Hlavatá. Skype Skype je konečně opravdu dokonalý nástroj pro telefonování po internetu. Umožňuje bezplatně telefonovat z jednoho.
FACEBOOK. CO JE FACEBOOK? - společenský webový systém - komunikace mezi uživateli - přeložen do 68 jazyků -V roce 2010 vznikl americký film The Social.
Jak vydělat na placeném obsahu motejlek.com. Vize Vybudovat internetový mediální dům postavený na nepostradatelných, nezávislých a naprosto seriozních.
Inf Sociální sítě Facebook. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
JAK LZE VYUŽÍVAT INTERNET - SABINA JANDÁČKOVÁ -. -KOMUNIKACE, SDÍLENÍ MULTIMEDIÁLNÍCH DAT, ZÁBAVA (HRY, APLIKACE) -ZAKLADATEL: MARK ZUCKERBERG -PŮVODNĚ.
Porada s řediteli PO LK, Údolí Bratrouchov.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Mark Zuckerberg. Životopis Mark Elliot Zuckerberg se narodil 14. května 1984 a své dětství strávil v New Yorku. Vyrůstal v židovské rodině lékařů – otec.
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Co je to Facebook? Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně: k tvorbě sociálních sítí komunikaci mezi uživateli sdílení multimediálních.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
První informativní setkání
Pojem přeměna obchodní společnosti
Facebook.
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
Sociální Sítě Plhák Šumperk 5.B.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Internet - historie.
Tematický okruh: CHEMIE A SPOLEČNOST Název učiva: „ŽIVOT IGELITKY“
Sociální sítě a jejich rizika
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
INTERNET Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu
Význam utkání v sportovních hrách
Když slova nestačí Prezentace.
Učebnice s. 8 – 9 DÚ – Rodinný erb
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Písemné dělení jednociferným dělitelem
Rozpisy témat a odevzdávárny
Socialní síť.
Spoluzakladatel Googlu
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Provádí se první počítačový výzkum.
VODOJEMY VY_32_INOVACE_25_Vodojemy Vlastivěda, 4.a 5.ročník
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
ŘÍZENÁ PORTFOLIA– PRO KLIENTY ČR CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s.
Máte zájem o více informací?
Jak lze využívat internet
Kontakt dětí v PP s původní rodinou
Pozvánka na jarní běh DigiAka
KOMUNIKACE NA INTERNETU
Transkript prezentace:

 Facebook

Facebook vlétl na č eský internet doslova jako uragán. B ě hem velice krátké doby si tato komunitní sí ť vytvo ř ila statisíce fanoušk ů, kte ř í na Facebooku tráví sv ů j č as. Poj ď me se podívat, jak Facebook vznikl a k č emu vlastn ě tato sociální sí ť slou ž í.

 Nemén ě d ů le ž itou funkcí Facebooku je i zábava. A v ě zte, ž e její mo ž nosti jsou opravdu široké. Od nejr ů zn ě jších test ů, a ž po náro č né praktické aplikace nebo flashové online hry.

 Facebook je s více ne ž 250 miliony u ž ivatel ů jednou z nejv ě tších komunitních sítí na celém sv ě t ě. Na internetu za ž ívá Facebook obrovský boom. Díky rozhraní ve více ne ž 60 jazycích je také dostupný v č eštin ě. To má za následek výrazný r ů st u ž ivatel ů z Č eské republiky, kte ř í tráví mnohdy hodiny ze své pracovní dob ě brouzdáním na Facebooku ;).

 P ů vodn ě skromný univerzitní projekt Facebook byl zalo ž en studentem Harvardovy univerzity Markem Zuckerbergem. Pro č skromný projekt? Ze za č átku byl smysl Facebooku pouze v usnadn ě ní komunikace uvnit ř Harvardovy univerzity. Jeliko ž Facebook nabídl zajímavé funkce, došlo k rozší ř ení i na další univerzity. Avšak i p ř esto byl systém vpodstat ě uzav ř ený. S rostoucím zájmem dalších univerzit byl systém zp ř ístupn ě n pro všechny u ž ivatele s univerzitní e- mailovou adresou (.edu, ac.uk atd.).

 A ž v lét ě roku 2006 byl Facebook zp ř ístupn ě n všem u ž ivatel ů m internetu starším 13 let. Práv ě od té doby za č al nebývalý r ů st celého systému Facebook. Z nenápadné univerzitní aplikace se b ě hem pár m ě síc ů stal nový fenomén na internetu.

 Za č átkem prosince 2007 se stal Facebook se svými 57 milióny aktivními č leny stránkou s nejv ě tším po č tem u ž ivatel ů mezi studentskými weby. Od zá ř í 2006 do zá ř í 2007 se Facebook dostal z 60. na 7. pozici mezi nejnavšt ě vovan ě jšími stránkami sv ě ta. V USA je Facebook jedni č kou pro on-line sdílení fotografií s více ne ž 60 milióny nahraných fotografií týdn ě. Spole č nost Facebook Inc. vyd ě lává hlavn ě na reklamách na stránkách, které jsou p ř esn ě cíleny podle zájm ů u ž ivatele. Hodnota spole č nosti byla v roce 2006 odhadována na 100 milión ů USD. Podle serveru TechCrunch, m ě lo v roce 2005 na Facebooku profil 85 % student ů amerických univerzit, z nich ž se 60 % p ř ihlašovalo denn ě, 85 % alespo ň týdn ě a 93 % alespo ň jednou m ě sí č n ě.

 Adresa: