Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TWITTER Sociální sít ě. Co to je TWITTER? Sociální síť Funguje na principu tzv.mikroblogu Vedle Facebooku patří k nejpopulárnějším sítím na světě Uživatelé.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TWITTER Sociální sít ě. Co to je TWITTER? Sociální síť Funguje na principu tzv.mikroblogu Vedle Facebooku patří k nejpopulárnějším sítím na světě Uživatelé."— Transkript prezentace:

1 TWITTER Sociální sít ě

2 Co to je TWITTER? Sociální síť Funguje na principu tzv.mikroblogu Vedle Facebooku patří k nejpopulárnějším sítím na světě Uživatelé mohou číst a psát příspěvky, označované jako "tweety", o délce maximálně 140 znaků. Tweety se pak zobrazují na stránce autorova profilu a také u jeho odběratelů, zde označovaných jako "followers".

3 Vznik TWITTERU Tvůrcem je Američan Jack Dorsey, který Twitter spustil, spolu se svými třemi kolegy, v červenci roku 2006 Zpočátku Twitter sloužil jako soukromý nástroj pro komunikaci mezi zaměstnanci společnosti Obvious, LLC v Los Angeles. Avšak v roce 2007 vyhrál webovou soutěž v kategorii blogů. A tak se od dubna 2007 rozšířil mezi početnou veřejnost.

4 O spole č nosti Podle aukce akciových podílů společnosti v roce 2011 si Investoři Twitteru cení na 7,7 miliardy dolarů Příjem za rok 2010 činil více než 40 milionů dolarů Firma sídlí v americkém San Francisku a zaměstnává přes 400 lidí.

5 Funkce a zm ě ny Hashtagy- důležité slovo, které uživatelé ve svých příspěvcích označí symbolem křížku "#„ Neorganizované proudy informací se díky tomu sdružují do vláken konverzací a vytvářejí komunity okolo konkrétních témat, zájmů apod. Chystané změny jsou vlastní aplikace pro nahrávání a sdílení fotografií. Přibýt mají i videa.

6 Přidávat příspěvky můžete několika způsoby: pomocí SMS - nutné nastavené telefoní číslo, maximální počet týdně zaslaných SMS( měřené od neděle do neděle) je 250 zpráv pomocí oficiální stránky twitter.com pomocí ICQ či Facebooku přes email, RSS...

7 Vypracovaly: Eliška Mikesková, Sára Knebelová, Lucie Řezníčková, Dominika Závodná


Stáhnout ppt "TWITTER Sociální sít ě. Co to je TWITTER? Sociální síť Funguje na principu tzv.mikroblogu Vedle Facebooku patří k nejpopulárnějším sítím na světě Uživatelé."

Podobné prezentace


Reklamy Google