Moravskoslezský kraj Michal Freisler.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moravskoslezský kraj Tomáš Rubek David Meca.
Advertisements

Ekologická výchova v Zoo Ostrava
ČR – Moravskoslezský kraj
Moravskoslezský kraj, Ostrava – Jak dál?. Počet obyvatel Moravskoslezský kraj – dnes (2010) – tis. obyvatel - pokles za posledních 20 let o 40 tis.!
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Moravsko-slezský kraj
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
V Českém Slezsku, zbývající část zabírá sever Moravy. Na jihu Zlínský kraj, na západě Olomoucký kraj, na severu s polskými vojvodstvími.
Náš kraj - Moravskoslezský kraj
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Moravskoslezský kraj.
VLIV URBANIZACE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Jihomoravský kraj.
AUSTRÁLIE.
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka pro 1.stupeň ZŠ Moravskoslezský kraj VY_03_INOVACE_32_15.
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
Moravskoslezský kraj.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceOstravsko Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje základní.
Vypracoval: Jakub Šmídek
50.1 Moravskoslezský kraj – poznáš jeho dominanty?
MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku  Celé jeho území leží v Severomoravském kraji Z větší části leží v Českém.
Moravskoslezský kraj Moravskoslezský kraj  je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku. Z větší části leží v Českém slezsku, zbývající.
znak vlajka Ročníková práce
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Vývoj státního území autor: Mgr. Jana Mikešová
Znak plzeňského kraje.
Fyzio-geografická sféra
Moravskoslezský kraj - procvičování
Moravskoslezský kraj.
území s nejvyšším moravským pohořím
Základní škola Kpt. Jasioka, Havířov-Pr. Suchá Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: Havířov-místo, kde žiju Autor: Mgr. Irena Tomicová Výukový.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Moravskoslezský kraj Krajské město Ostrava.
Česká Republika a její kraje
Viet Nam.
EVROPSKÁ UNIE NEJVĚTŠÍ politická a HOSPODÁŘSKÁ INTEGRACE
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_25_Moravskoslezský.
Moravskoslezský kraj územní jednotka Moravskoslezsko Jedná se o nejlidnatější kraj v ČR, který vyplňuje sever Moravy. Na složení obyvatel se také podílejí-
 V Moravskoslezském kraji žije obyvatel.  Nejvíce obyvatel žije v okrese Ostrava -město ( ) a v okrese Karviná ( ), nejméně.
Ústecký kraj. Poloha a rozloha Ústeckého kraje SZ Čech, na hranicích se SRN Sousedí s kraji Libereckým, Středočeským, Plzeňským a Karlovarským Plocha.
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Česká republika Moravskoslezský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Moravskoslezským krajem.
Moravskoslezský kraj. Základní údaje Krajské město: Ostrava Počet obyvatel: Rozloha: 5445 km 2.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_18_Moravskoslezský_kraj Šablona číslo: X Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 18 Autor: Mgr. Radomíra Fišerová.
Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka Pro 7. tř. ZŠS Zeměpisná poloha, povrch, města SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ZEMĚPIS Téma: Moravskoslezský kraj Ročník:
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Moravskoslezský kraj.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Jak se jmenuje tato část České republiky ?
VY_32_INOVACE_16_Brno brno.
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Olomoucký kraj. Olomoucký kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Velká města České republiky.
Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava. Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Soňa Maruničová Říjen ročník
Základní škola, Hradec Králové
Stipendia města Ostrava
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Petr Drnec
Transkript prezentace:

Moravskoslezský kraj Michal Freisler

Obyvatelstvo….. Kraj má druhý nejvyšší počet obyvatel ze všech českých krajů 62 % obyvatel žije ve městech nad 20 000 obyvatel Nejvyšší hustota zalidnění je na Ostravsku ,nejnižší na Bruntálsku

Životní prostředí….. Moravskoslezský kraj patří mezi oblasti s nejvíce poškozeným životním prostředím v České republice Vysoká koncentrace těžkého průmyslu je dlouhodobě příčinou silného znečištěné ovzduší.

Doprava….. Jezdí se zde: autobusy vlaky tramvajemi i přes to je zde velice špatná doprava

ZOO Ostrava….. Rozestavěný areál byl veřejnosti poprvé zpřístupněn 1. května 1960. Zvířata byla jen v provizorních klecích Areál zoo tvoří tzv. Velký ostravský les rozkládající se severovýchodně od centra Ostravy nyní je v ZOO přes 100 druhů zvířat Více: www.zoo-ostrava.cz

Ostrava….. Leží na rozhraní moravy a slezka Třetí největší město v Česku Protéká zde řeka Odra Je to město s nejznečištěnějším ovzduším v ČR Proto také černáOstrava

Opava….. Opava je bývalé královské a zemské město. Od roku 1866, s malou pauzou v letech 1924 - 1945, statutární město. Leží na řece Opavě v moravskoslezském kraji

Něco málo z našeho kraje….. Města: Opava,Ostrava,… Řeky: Odra,Opava,…

OBSAH….. 1. titulní strana 2. obyvatelstvo 3. životní prostředí 4. doprava 5. ZOO Ostrava 6. Ostrava 7. Opava 8. Něco málo z našeho kraje

Vytvořil: Michal Freisler Téma: Moravskoslezský kraj Zdroj: internet,… Obrázky: klipart, internet