VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SYSTÉMY A SUBSYSTÉMY EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ © Prof. ing
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Přemýšlíte, kam po maturitě? Přemýšlíte, co studovat? Přidejte se k nám!
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Studijní program Stavební inženýrství
Autor: Boleslav Staněk H2IGE1.  Školský zákon č. 561/2004 sb. V platném znění, řeší vzdělání:  Předškolní  - základní  - střední  - vyšší odborné.
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
Ústav pedagogických věd
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Finanční možností svépomocných skupin
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Regionální aspekty uvedené v národní politice. Regionální aspekty systému VaV posilování role regionální spolupráce VŠ v oblasti socioekonomického rozvoje.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Studijní program Ekonomika a management
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT. Charakteristika studijního programu „Účetnictví a daně“ Ekonomika a management Studijní obor je nabízen v rámci.
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Ústav světových dějin Obor Historie – Obecné dějiny.
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 29. dubna 2015.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
facebook ksr.ef.jcu.cz.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Rozpočtová a fiskální politika 27. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 27.
P REZENTACE OBORU SOCIOLOGIE P REZENTACE OBORU SOCIOLOGIE P H D R. R OMAN V IDO, P H.D. Den otevřených dveří 22. – 23. ledna 2016 Fakulta.
Katedra elektrotechniky
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová
Rozpočtová a fiskální politika
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
Studijní program Ošetřovatelství
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
Obecná část rozpočtového práva III
Rozpočtová a fiskální politika
Studijní obor Management sportu
Obecná část rozpočtového práva III
Rozpočtová a fiskální politika
Transkript prezentace:

VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA STUDIJNÍ OBOR VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA

VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Ekonomická fakulta, VŠB – TU Ostrava STUDIJNÍ OBOR VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA Ekonomická fakulta, VŠB – TU Ostrava březen 2012 Prezentuje: Ph. Dr. Mgr. Hana Fachinelli, Ph. D., zástupce vedoucího katedry

Studijní obor veřejná ekonomika a správa Studijní obor garantuje katedra veřejné ekonomiky vedoucí katedry a garant oboru VES: Doc. Ing. Petr Tománek, CSc.

bakalářské studium (Bc., 3 roky) Studijní obor veřejná ekonomika a správa lze studovat na všech úrovních studia (v akademickém roce 2011/2012 studuje obor přes 600 studentů) bakalářské studium (Bc., 3 roky) navazující magisterské studium (Ing., 2 roky) doktorské studium (Ph. D.)

kombinovaná forma (v Ostravě a v Šumperku) Studijní obor veřejná ekonomika a správa lze studovat ve dvou formách studia prezenční forma (v Ostravě) kombinovaná forma (v Ostravě a v Šumperku)

Obsahové zaměření studia oboru veřejná ekonomika a správa široký ekonomický základ (základy managementu, marketingu, podnikové ekonomiky, práva, atd.) mechanismy financování veřejného sektoru a hospodaření neziskových organizací organizace a nástroje uplatňované ve veřejné správě v ČR i v EU, základ státní, regionální a municipální ekonomiky, sociální politiky, využívání územních a správních informačních systémů teorie a praxe veřejných financí, sociálního zabezpečení, zdravotnictví, školství, vědy a výzkumu, sportu, bydlení, politiky zaměstnanosti, obrany, bezpečnosti a veřejného pořádku, apod.

Stěžejní předměty bakalářského studia oboru veřejná ekonomika a správa veřejné finance příjmy veřejných rozpočtů hospodaření krajů a obcí sociální politika v EU veřejná správa ekonomika veřejného sektoru ekonomika neziskových organizací oceňování majetku

Stěžejní předměty magisterského studia oboru veřejná ekonomika a správa veřejné finance daňové teorie rozhodování ve veřejném sektoru veřejná politika ekonomika sociálního zabezpečení ekonomika zdravotnictví ekonomika vzdělání a kultury ekonomika výzkumu , vývoje a ekonomika sportu ekonomika bydlení ekonomika technické infrastruktury a správa majetku ekonomika obrany, bezpečnosti a veř. pořádku ekonomika veřejné správy kvalita ve veřejné správě oceňování majetku

Sféry uplatnění absolventů oboru veřejná ekonomika a správa v orgánech státní správy v orgánech územní a zájmové samosprávy v institucích a organizacích veřejného a soukromého sektoru

Příklady uplatnění absolventů oboru veřejná ekonomika a správa v praxi obecní, městské a krajské úřady ministerstva finanční úřady policie ČR celní úřady Úřad práce ČR Česká správy sociálního zabezpečení zdravotní pojišťovny

Další příklady uplatnění absolventů oboru veřejná ekonomika a správa v praxi školy, nemocnice, kulturní zařízení, masmédia podniky dopravní a technické infrastruktury občanská sdružení, nadace, obecně prospěšné společnosti agentury, poradenské a výzkumné firmy zajišťující koexistenci a koordinaci veřejných a soukromých subjektů a aktivit v území

Vzdělávací činnost oborové katedry oboru veřejná ekonomika a správa katedry veřejné ekonomiky (katedra byla založená v roce 1993) na EkF VŠB-TUO garant oboru VES podíl na výuce dalších studijních oborů výuka v kurzech celoživotního vzdělávání mimo EkF VŠB-TU Ostrava spolupráce s jinými vysokými školami (členství v komisích pro státní závěrečné zkoušky, v oborových a vědeckých radách) vzdělávání pracovníků ve veřejné správě

Vědecko - výzkumná činnost katedry veřejné ekonomiky v rámci oblasti veřejné ekonomiky a správy pro Ministerstvo vnitra pro Ministerstvo financí pro Ministerstvo pro místní rozvoj v rámci Grantové agentury ČR v rámci spolupráce s dalšími institucemi jako jsou rozvojové agentury, výzkumné instituce, vysoké školy organizace mezinárodních konferencí „Veřejná ekonomika a správa“ k aktuálním otázkám teorie i praxe

Kontakty na katedru veřejné ekonomiky a informace o oboru veřejná ekonomika správa Garant oboru a vedoucí katedry: Doc. Ing. Petr Tománek, CSc., petr.tomanek@vsb.cz Zástupce vedoucího katedry: Ph.Dr. Mgr. Hana Fachinelli, Ph.D., hana.fachinelli@vsb.cz Sídlo katedry: budova A, 6. patro, sekretariát A 710 Další informace: http://www.ekf.vsb.cz/k153/cs/index.html

Děkuji za pozornost Ostrava 21.3. 2012