Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Olomouc, únor 2012.
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
X EXEL.
Digitální učební materiál
Informační a komunikační technologie
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Popis klávesnice.
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Řez písma (práce s textem-tři základní řezy)
Zpracování a využití informací
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Tabulkový procesor – Excel Základní operace s buňkami.
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Návod na složení jména z písmenkových log
Velikost písma (Klávesové zkratky nebo myš?)
Klávesy – kamarád při psaní
Barva písma Barva zvýrazněného textu Textové efekty
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám.
Word – Struktura dokumentu
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Textový procesor (MS Word)
Anotace Žák dokáže formátovat text v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže naformátovat text a nastavit různé formáty.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Kopírování a přesun VY_32_INOVACE_10_2_05_AP.
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Klávesnice Seznamte se, prosím..
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Anotace Žák dokáže označit text do bloku v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže označit text různými způsoby Speciální.
Textový editor MICROSOFT WORD.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Editace textu O. Kánský Editace textu Psaní textu – vložení posloupnosti znaků Znaky –Tisknutelné znaky písmena, číslice, interpunkční znaménka,
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Práce s textem (Word 2010)-kopírování
Tabulkový procesor – Excel 2010 Práce se sloupci a řádky Sloupce Řádky (nastavení šířky sloupce i řádku)
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Formátování ve Wordu bloky Textový editor - základní funkce Odstavec, bloky, úprava textu.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Podmíněné příkazy jednoduché bVbVbVbVytvořené jednoduché tabulky bJbJbJbJednoduché opravy údajů bPbPbPbPodmíněné zadávání údajů.
Psaní a editace textu Jindřich Terč.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Jak opravit chyby při psaní.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Vypracoval-Matěj Šmíd
Co se všechno naučíme??? Práce s textem Ctrl C Ctrl X Ctrl V
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Název: Formátování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_05
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
WordPad - orientace na klávesnici - psaní slov, jednoduchých vět.
Transkript prezentace:

Ohraničování textu ve Wordu 2010 Pomocí kláves Pomocí myši

Informační technologie / Zpracování a využití informací Název: Ohraničení slova, věty, řádku textu pomocí kláves v porovnání s ohraničením pomocí myši. (textový editor Word 2010) Klíčová slova : Kurzorová šipka, klávesy HOME, SHIFT, CTRL+ Z Věková skupina : 3.ročník Datum ověření: Autor : Mgr. Eva Marková

Anotace : Žák se pracuje s textovým editorem Word Procvičuje ohraničování textu pomocí kláves a myši. Oba způsoby práce porovnává a hodnotí jejich přesnost a rychlost. Pracuje s klávesovou zkratkou.

Ohraničení textu pomocí kláves - krok první. Spusť textový editor Word 2010 bez použití myši. Do otevřeného okna napiš libovolný text. Dbej na to, aby text byl napsán na jeden řádek a byl bez chyb.

Ohraničení textu pomocí kláves - krok druhý. Pozoruj umístění kurzoru. Pomocí klávesy „HOME“ přesuň kurzor na začátek věty. Zmáčkni klávesu “SHIFT“ a pomocí kurzorové šipky ohranič celý text - řádek.

Nejčastější chyby: Nepodařilo se ti ohraničit celý text? Nevadí. Zkus to znovu. Ohraničila se ti pouze část textu? Nevadí. Opět podrž klávesu SHIFT a dokonči ohraničení celého textu kurzorovými šipkami. Přesunula se ti písmenka, část slova? Nevadí. Zkratka CTRL+Z vše vrátí do původního stavu.

Ohraničení textu pomocí kláves – větší rozsah. Napiš delší text. Klávesou „HOME“ přesuň kurzor na začátek textu. Kurzorovou šipkou se přesuň na začátek textu. Ohranič text způsobem, který už znáš.

Ohraničení slova či řádku pomocí myši - krok první. Chceš-li ohraničit pouze jedno slovo, postav kurzor myši na slovo, klikni 2 x rychle za sebou. Ohraničené slovo zmodrá. Chceš-li ohraničit celý řádek, přesuň kurzor myši na začátek řádku. Kurzorová šipka se překlopí,klikni 1x. Ohraničený řádek se zvýrazní.

Ohraničení více řádků pomocí myši - krok druhý (odstavec). Chceš-li ohraničit více řádků (odstavec), přesuň kurzor myšky na střed textu. Poté 3x klikni myší… ohraničí se více řádků. Je to jeden odstavec. Označený text opět zmodrá (zvýrazní se).

Samostatná práce Vyzkoušej si oba způsoby ohraničení slova, řádku, věty i celého textu. Porovnej oba způsoby práce. Řekni spolužákům, který z obou způsobů ti vyhovuje více a PROČ? Myslíš, že lze ohraničit také jedno písmeno?

Zdroje : psaný text je tvořen a upravován ve Smart Notebooku 10.8 „obrazy z textového editoru“ jsou tvořeny digitalizací (panel nástrojů ve Smart Notebooku 10.8)