ISKN informační systém katastru nemovitostí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podklady pro GP vydávané z ISKN prostřednictvím NVF
Advertisements

Služby a produkty informačního systému katastru nemovitostí ČR
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Dálkový přístup k údajům katastru nemovitostí katastr.cuzk.cz
PŘEHLED STAVU VYŘIZOVÁNÍ HLAVNÍCH AGEND SPRÁVY KN A PŘEDPOKLADY DALŠÍHO VÝVOJE Karel Štencel Český úřad zeměměřický a katastrální
Otázka č.16 ZÁSADY PLATNÉ V KATASTRU NEMOVITOSTÍ V ČR
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Seminář k digitalizaci katastrálních map 26. června 2007 Ing. Karel Štencel - k úvodnímu slovu.
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
PROLAND Nástroj geodeta, projektanta pozemkových úprav a pracovníka pozemkového úřadu 5. listopadu 2007.
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
DIGITÁLNÍ KATASTRÁLNÍ MAPA (DKM)
Problematika zavedení věcného břemene do KN
Novinky v registru RÚIAN Jiří Formánek. Obsah prezentace  Územní identifikace a adresy  Principy sdílení údajů v základních registrech  Novinky v registru.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Současný stav digitalizace SGI Ing. Stanislav ŽofkaPraha ,Seminář k digitalizaci katastrálních map, Sdružení Nemoforum a Komora geodetů a kartografů.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
Informační systém katastru nemovitostí
Digitální mapa Prahy.
ISKN INFORMAČNÍ SYSTÉM KATASTRU NEMOVITOSTÍ VFK VÝMĚNNÉ FORMÁTY
Ověřené výpisy z informačního systému katastru nemovitostí Ing. Vít Suchánek Český úřad zeměměřický a katastrální Komise pro informační systémy SMO Praha,
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Realizační tým ICZ duben 2005
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Příprava datového obsahu adresní části registru územní identifikace, adres a nemovitostí Mgr. Karel Lux, vedoucí oddělení koncepce informatiky ISSS 2006.
Soubor popisných informací (SPI) ISKN 2
Současnost a budoucnost služeb ISKN ČÚZK pro oblast veřejné správy ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 Roman Kamarýt, NESS Czech Ředitel divize.
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Využitelné služby z Informačního systému katastru nemovitostí pro městské části ISSS, Hradec Králové, Rastislav Wartiak Ness Czech s.r.o.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Územní identifikace a adresy z pohledu MPSV
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec
Sdílení dat a registry VS Ing. Vladimír Hořejší Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Informační systémy zeměměřictví a katastru v ČR
Jednotlivé projekty MSp
RÚIAN základní informace
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
KATASTR NEMOVITOSTÍ. Je soubor údajů o nemovitostech v ČR, který zahrnuje jejich soupis a popis a jejich polohové a geometrické určení. Tvoří ucelený,
Pasportizační systém nemovitého majetku Ústeckého kraje Ústí nad Labem
Petr Souček Český úřad zeměměřický a katastrální.
Aktuální informace - RÚIAN Marika Kopkášová. Obsah 1) novinky RÚIAN/ISÚI/VDP (změny 2015, 2016) 2) připravované změny v legislativě (vazba na RÚIAN) 3)
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
Konference „Pět let činnosti Nemofora“, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2004 Katastr nemovitostí pracovní skupina č. 3 Ing. Václav Čada, CSc. ZČU v Plzni,
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o. XXIII. Seminář STMOÚ, Brno května 2012 T-MAPY spol. s r.o.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Problémy a dotazy editorů ISÚI, modelové příklady Martina Kohoutová.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Seminář k problematice katastru nemovitostí, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2001 Seminář k problematice katastru nemovitostí Ing. Václav Čada, CSc. vedoucí.
Poskytování údajů z katastru nemovitostí a RÚIAN
Zkvalitňování katastrálních map po roce 2017
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
SOUČASNOST KN OCMB David Slavata.
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Transkript prezentace:

ISKN informační systém katastru nemovitostí ISSS 2006 Hradec Králové, 3. a 4. dubna 2006 ČÚZK, Ing. Milan Vaněček

Obsah Minulost – 5 let provozu, technologické změny, zvyšující se nároky na resort ČÚZK / ISKN Přítomnost – realizované významné změny - rozšiřování portfolia služeb Budoucnost – chystané změny – další služby

ISKN - minulost („technologická“) 3/2001 - migrace ze stávajícího systému - postupné zahájení provozu ISKN včetně dálkového přístupu (DP) 4/2004 - úprava DP pro kraje a obce (novela KZ) 4/2004 - příprava na technologické změny (RDP) 4/2005 - upgrade ZSW na serverech i stanicích 8/2005 - RDP - spuštění pro kraje a obce 2/2006 - RDP - i pro „platící“ uživatele – úplné odstavení systému DP z roku 2001 9/2005 - studie proveditelnosti centralizace ISKN 2004,2005 - plnění usnesení vlády č. 993/2003 (realizace změn v obvodech územní působnosti KÚ)

ISKN - minulost („uživatelská“) trvalý nárůst počtu podání k zápisu práv do KN průběžné snižování počtu zaměstnanců očekávání lepších (rychlejších) služeb – postupné úpravy systému

Nároky na ISKN (minulost – přítomnost)

ISKN – přítomnost 1 Ověření technologických předpokladů centralizace ISKN (SW pro práci s mapou + Oracle Forms/Reports 9i) Významné úpravy APV ISKN - 2005 Změny uživatelského rozhraní do RDP provoz na Oracle Application Server 10g optimalizováno pro Internet Explorer 6.0 SP 1 zjednodušené rozhraní pro výpis z KN (rychlý výběr podle čísla LV, parcely, budovy, jednotky)

ISKN – přítomnost 2 Významné úpravy APV ISKN - březen 2006 úpravy aplikace pro zavedení adresních míst budov a definičních bodů nemovitostí (zdroje : PF, MPSV, ČSÚ) RÚIAN - plnění usnesení vlády č. 1306/2005 rastry na DP

ISKN – přítomnost 3 Významné úpravy APV ISKN - březen 2006 on-line přebírání údajů z evidence obyvatel systému IISSDE MV ČR (EO) do ISKN urychlení a zjednodušení procesu ověřování účastníků řízení kontrolovaný a zabezpečený přístup (využití LDAP serveru)

ISKN - budoucnost (2006) 1 Připojování a zobrazování rastrů v DP (1) rastrové mapy KN skenované (po ML) - rozložení do dvou vrstev mapové listy v dekadickém kladu ostatní mapové listy (ML v sáhovém kladu) mapy KMD (po k.ú) převedené do rastrové podoby rastrové mapy PK volitelný doplněk při načtení dat katastrální mapy barevná ortofota volitelný doplněk při načtení dat přehledové mapy případně katastrální mapy

ISKN - budoucnost (2006) 2 Připojování a zobrazování rastrů v DP (2) načítání definičních bodů parcel a definičních bodů adresních míst vyhledání (lokalizace) parcely podle čísla parcely podle definičního bodu (včetně parcel zjednodušené evidence) i v k.ú. bez DKM (pokud bude existovat její definiční bod) v územích bez DKM - signalizace změn provedených od „posledního“ skenování

ISKN - budoucnost (2006) 3 Opatřování výstupů DP e-značkou všechny výpisy veřejných listin - dle vyhlášky č. 162/2001- budou ve formátu .pdf opatřovány e-značkou časový údaj vytvoření výstupu časový údaj souladu se záznamem v ISKN pro ověřující osoby (dle z.č.365/2000) budou zřízeny zvláštní účty identifikace výstupu - povinné vkládání pořadového čísla - při zadávání vstupních parametrů účtování v návrhu - tisk ověřovací doložky systémem I.etapa - od 07/2006 - bez snímku mapy katastrální (vyžaduje změnu technologie)

ISKN - budoucnost (2006) 4 Webové služby zájem o službu z okruhu „větších“ uživatelů DP nebo odběratelů VF (veřejná správa, banky,..) největší zájem o list vlastnictví (PDF) dále pak o Informace o parcele/budově/jednotce zavedení po etapách první etapa - list vlastnictví (PDF) + podpůrné služby druhá etapa Informace o parcele/budově/jednotce Přehled vlastnictví Obsah LV (XML)

ISKN - budoucnost (výhled) on-line zadávání podkladů pro návrhy na vklad do KN a ohlášení změny údajů KN pro uživatele DP web formuláře automatizace procesů v ISKN – zakládání řízení, plombování

Děkuji za pozornost Dotazy ? možné též na milan.vanecek@cuzk.cz