Vymáhání pohledávek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673
Advertisements

Placení daní I Mgr. Karel Šimek
Placení daní I Mgr. Karel Šimek
Úvěrové operace.
Advokátní kancelář Černotová & Halšková
Zúčtovací vztahy I Účtová třída 3.
Pojištění krátkodobých pohledávek se splatností do dvou let Mezinárodní strojírenský veletrh Brno
UPOMÍNKA – dodavatel zasílá upomínku odběrateli, pokud faktura nebyla ve lhůtě splatnosti uhrazena. Jedná se o specifický druh pobídky, která je zaměřena.
Registr dlužníků státu
Finanční účty lze rozdělit do těchto skupin: a) aktivní Pokladna Ceniny Bankovní účty Majetkové cenné papíry k obchodování.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Mirka Vlažná Název šablonyVI/2 – Inovace.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Úvěrové služby bank říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana.
Úlevy pro plátce pojistného na sociální zabezpečení ke zmírnění dopadů hospodářské krize Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí.
Rezervy, pohledávky a opravné položky
Správa daní a daňové řízení
Právo na informace Tereza Danielisová,
Příklady OPH – P7, P8 Závazky (obecná část). Vznik závazků. Zajištění závazků.
Osobní bankrot - Insolvence -
9. tématický okruh: Zúčtovací vztahy
Zúčtování s dodavateli a odběrateli „25“
 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám  Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_167.
Odpověď na upomínky Odpověď na upomínky - individuální dopis, který vyhotovuje odběratel. Na upomínky je nutné odpovědět co nejdříve. Obsah odpovědi, pokud.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Vymáhání pohledávek Leona Novotná.
Stavební spoření Jaká bude celková naspořená částka na konci roku v případě stavebního spoření, kde spoříme pravidelně na konci každého měsíce částku 1700.
DAŇOVÝ ŘÁD Zákon č. 280/2009 Sb. Upravuje při správě daně:
Všeobecné informace Firma se skládá z Telefónica Czech Republic, a.s. a z dceřiných společností.. Společnost je hlavním dodavatelem fixních telekomunikačních.
1 Souběhy dluhů a plnění Právnické výpočty Adam Ptašnik 2006.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží nebo.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
ZA ETICKÉ PŮJČKY Člověk v tísni, o.p.s.. OBSAH 1) Etické perspektivy 2) Sankční model - Proficredit 3) IPU - parametry 4) Souhrnný index 5) Výsledky 6)
Samostatné bydlení Co vše by měla obsahovat nájemní smlouva bytu Anna Křivánková.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
A její transpozice do českého práva.  Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2011/7/EU ze dne 16. února 2011 o postupu proti opožděným platbám v obchodních.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_11_19 Název materiáluDluhy AutorMgr.
Knihovní řády a vymáhání pohledávek Seminář Závazky čtenářů vůči knihovnám Městská knihovna v Praze: 6. dubna 2011 Hanuš Hemola.
Pohledávky obcí 2015 Ing. Michal Obrusník. Pohledávka jako majetek obce § 38 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, uvádí základní povinnosti obcí při hospodaření.
STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Ing. Jan Mareš Závěrečný účet města za rok 2013.
Z Á K O N, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů nebytových prostor v domě s byty, (sněmovní tisk.
Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - CZ.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
Management pohledávek Úspěšnost vymáhání pohledávky je především předurčena stářím pohledávky existencí právních podkladů mírou zajištění pohledávky a.
1 VÁCLAV TOMANDL FACTORING KB Factoring partnerem exportu Ostrava,
Zajištění závazků Pojem, funkce, druhy. Pojem zajištění závazků Cílem závazku je poskytnout věřiteli uspokojení pohledávky (majetkové plnění) Závaznost.
Placení daní a daňová exekuce Michal Radvan. Základní termíny Lhůta pro placení = lhůta pro podání DP Lhůta pro placení = lhůta pro podání DP Daňový dlužník.
1 Úroky, splátky Právnické výpočty Adam Ptašnik 2009.
Stavební spoření Jaká bude celková naspořená částka na konci roku v případě stavebního spoření, kde spoříme pravidelně na konci každého měsíce částku 1700.
„OTEVŘENÁ RUKA PÁNĚ“ Člověk v tísni, o.p.s. aneb O vymáhání dluhů v Česku.
OBCHOD S BÍDOU Člověk v tísni, o.p.s.. Pár čísel… … živností „Zprostředkování a poskytnutí úvěru“ (MPO) … 5 férových nebankovních společností (spotřebitelské.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdena Rojíková Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_PISEMNA_A_ELEKTRONICKA_KOMUNIKACE_10.
Změna a zánik závazků. Následky porušení obchodních závazků – vybraná témata Mgr. Monika Příkazská Základy obchodního práva.
Zúčtovací vztahy z obchodních styků a zahraniční obchodní operace.
ADVOKÁTNÍ TARIF JUDr. Jiří Janeba, advokát. PRÁVNÍ ÚPRAVA AT  čl. 28 LZPS  § 22 ZA  vyhláška č. 177/1996 Sb.  Etický kodex.
DAŇOVÝ ŘÁD Zákon č. 280/2009 Sb. Upravuje při správě daně:
Aktivní bankovní operace – úvěry
Úroky Jsou cenou půjčených peněz Jistina je půjčená částka
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Riskuj Písemná a elektronická komunikace – NEPRAVIDELNOSTI PŘI PLNĚNÍ KUPNÍCH SMLUV.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Další akce: na podporu prodeje úvěrů od Buřinky – tentokrát :
akce platí od do Jaké jsou podmínky pro získání odhadu zdarma?
Garantovaná úroková sazba 1,99 % p.a. na 5 i 8 let!
Akční nabídka snížení sazeb a odhad nemovitosti ZDARMA!
Zúčtování s dodavateli a odběrateli
Úroky Jsou cenou půjčených peněz Jistina je půjčená částka
Zajištění závazků Pojem, funkce, druhy.
Transkript prezentace:

Vymáhání pohledávek

Vymáhání pohledávek Časové schéma Neuhrazení faktury jednání s dlužníkem. SMS 2 až 5 dní po odeslání SMS 1. písemná upomínka (130 Kč) mezi pátým a dvacátým dnem 2. SMSBlokování služeb (150 Kč)2. písemná upomínka (130 Kč) 21 dní po splatnosti Suspendace (1000 Kč) 3 měsíce po splatnosti Vymahací agentura (12 % dluhu) po třech měsících neplacení Výpověď Deaktivace Příprava návrhu na ČTÚ

Na existenci neuhrazeného vyúčtování služeb zákazníka upozorňuje již záhy po splatnosti a nejprve preferuje smírné řešení vzniklé situace. Dalším krokem je předání pohledávky k vymáhání externímu subjektu, a to vymáhací agentuře, ovšem v tomto případě již dluh narůstá o náklady spojené s vymáháním (řádově stokoruny) vyplývající ze Všeobecných podmínek Pokud ani poté není pohledávka uhrazena, přistoupí k soudnímu vymáhání pohledávek a v tomto případě již dluh narůstá o náklady, které stanoví platné právní předpisy. Tyto náklady tvoří správní / soudní poplatky, odměna advokáta, odměna exekutora (dohromady řádově tisíce korun). Ve všech případech májí nárok na úrok z prodlení (výše je stanovena zákonem, aktuálně min. 7 %). Jako poslední variantu se volí postoupení pohledávky. Ve vztahu k časování – vymáhání pohledávky se zahajuje ihned, jednotlivé metody jsou zpravidla v uvedeném pořadí, ale změnu tohoto pořadí nelze vyloučit. Exekutor nepřijde k zákazníkovi dříve než dva roky po splatnosti

Dlužnou částku je možné uhradit expresně na prodejně každý den v pracovní době prodejny, tato služba je zpoplatněna 85Kč K omezení služeb dochází cca za 11-23 dní po splatnosti faktury, důležitá je rizikovost zákazníka. Znovu zapojení je zdarma, zákazník platí pouze smluvní pokutu 150 Kč. Vedle standardního vymáhacího procesu, kdy je zákazník informován o dluhu formou SMS nebo upomínacích dopisů, zákazníka kontaktuje externí call centrum, které ho na dluh upozorní a snaží se s ním najít řešení pro platbu (splátkový kalendář, oddálení platby – vyloučení z vymáhání na max. 5 dní), případně s ním ověří údaje pro platbu (variabilní symbol, částku, číslo našeho účtu). Splátkový kalendář si lze sjednat. Je zdarma, každá žádost je posuzována individuálně. Navíc nezaplatí klient nic, pouze případné úroky z prodlení. Žádost o splátkový kalendář lze písemně, e-mailem, na značkové prodejně nebo na osobních stížnostech.

Rozvaha 31. 12. 2011 31. 12. 2010 Brutto Korekce Netto Netto 31. 12. 2011 31. 12. 2010 Brutto Korekce Netto Netto mil. Kč mil. Kč C. II. Dlouhodobé pohledávky 19 0 19 22 C. II. 1. Pohledávky z obchodních vztahů 12 0 12 14 2. Dlouhodobé poskytnuté zálohy 7 0 7 8 C. III. Krátkodobé pohledávky 8 960 -5 147 3 813 12 892 C. III. 1. Pohledávky z obchodních vztahů 6 744 -5 147 1 597 1 585 2. Pohledávky – ovládaná nebo ovládající osoba 0 0 0 8 900 3. Pohledávky za účastníky sdružení 33 0 33 31 4. Stát – daňové pohledávky 18 0 18 32 5. Krátkodobé poskytnuté zálohy 159 0 159 133 6. Dohadné účty aktivní 1 860 0 1 860 2 154 7. Jiné pohledávky 146 0 146 57