Z K U S T O ! příslovce předložky spojky částice citoslovce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Procvičovací cvičení – věta a souvětí
Advertisements

SLOVNÍ DRUHY Mgr. Michal Oblouk.
DRUHY VĚT PODLE POSTOJE MLUVČÍHO
DRUHY VĚT Mgr. Michaela Benešová. DRUHY VĚT Mgr. Michaela Benešová.
Opakování.
Elektronická učebnice - I
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_240_2TR_CJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katka Nosková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:Mgr. Petra Pláničková Název: VY_32_INOVACE_377_STAVBA VĚTY Téma: VĚTA JEDNODUCHÁ,
Pamatujete si, jak jsme si v loňském školním roce hráli na pošťáky? Každé slovo byl dopis s adresou, který jsme museli správně doručit. Teď si všechny.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
ČÁSTICE.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Spojky.
Soutěž: ze slov utvořte větu oznamovací, rozkazovací , přací a tázací
Hrátky s češtinou.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_452_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Dagmar Petřeková ROČNÍK, DATUM:
Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Vraclav 52, e:mail: Tel.: www: zsvraclav.cz Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Za předpokladu použití psacích potřeb
V ÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM V ÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM 2012 Registrační číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_496_Slovní druhy AUTOR: Mgr. Martina Ringová ROČNÍK, DATUM:
24.1 Věta jednoduchá a souvětí
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
SLOVNÍ DRUHY OHEBNÉ x NEOHEBNÉ
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty oznamovací VY_32_INOVACE_01 Sada 22 Základní škola T.
Český jazyk – 2. ročník „Slovní druhy“
Každé slovo můžeme přiřadit k jednomu z deseti slovních druhů.
VY_32_INOVACE_ČJ.3.10 AnotaceMateriál slouží k procvičení a upevnění učiva o slovních druzích AutorMgr. Ivana Venglářová Očekávaný výstupUvádí příklady.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk 5 Autor: Mgr. Martina Durinová PPŘŘEEDDLPOOŽNKYYPPŘŘEEDDLPOOŽNKYY.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_18_Slovní.
SLOVNÍ DRUHY OHEBNÉ NEOHEBNÉ 1. PODSTATNÁ JMÉNA 2. PŘÍDAVNÁ JMÉNA
Věta se skládá ze slov Název školy
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Autor: Mgr. Monika Hřavová Název : VY_32_INOVACE_2A05Čj4_Slovní druhy
Český jazyk - 3.ročník, Podstatná jména.
Procvičování s číslicemi Slovní druhy Slovní druhy a jejich číslice ○ ○ Podstatná jména Přídavná jména Zájmena Číslovky.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Anotace: prezentace slouží k seznámení se slovesy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ JAZYK
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
RISKUJ!.
Věta dvojčlenná, věta jednočlenná, větný ekvivalent
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
5 Název školy: Základní škola Pardubice - Spořilov Autor: Mgr. Nataša Bartoníčková Název: VY_12_INOVACE_ČESKÝ JAZYK A LITERATURA_2_15.TVAROSLOVÍ Téma:
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_38_ČJ4
Slovní druhy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné používání.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Metodický list: Slovní druhy 1. část
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police n. M.,
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2B_16
SLOVNÍ DRUHY číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_12_ČESKÝ JAZYK
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
NEPRAVIDELNOSTI VĚTNÉ STAVBY
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_09 _Slovní druhy II. část
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2B_13
Transkript prezentace:

Z K U S T O ! příslovce předložky spojky částice citoslovce

Příslovce Snažíme se __________ psát. Pospíchej __________ . Doplň příslovce: Snažíme se __________ psát. Pospíchej __________ . __________ jsem jezdil na kole. V lese našlapujeme _________. Otočil se a byl __________.

PŘedloŽky Prázdniny jsem strávil _____ babičky. _____ hrnečku zbylo trochu čaje. Vrať se včas _____ večeři. _____ polévce plavala mastná oka. Maminka _____ tatínkem odjeli _____ návštěvu. Procházeli jsme se _____ lesní pěšině. Mladé vlaštovky vylétly _____ hnízda. Doplň vhodnou předložku.

SPOJKY Jsem rád, _____ mi pomůžeš. _____ venku prší, nejdu ven. Pavel píše _____ Klárka si čte. Pochválil nás dědeček _____ babička. Mám radost, ___________ jsem dostala jedničku. Přejeme vám, _____ to dobře dopadlo. Koupil sis boty ________ čepici? Doplň správnou spojku:

Částice _____ se ti všechno podaří. _____ víckrát to už nedělej. Doplň částice do vět: _____ se ti všechno podaří. _____ víckrát to už nedělej. _____ si něco přečti. _____ se opět setkáme. _____ se sem ještě někdy podíváme. _____ už dost! Nápověda: kéž snad ať a aspoň tak

CITOSLOVCE Batole spadlo na zem a udělalo _____. Doplň citoslovce: Batole spadlo na zem a udělalo _____. Zvoneček zacinkal __________. Jak se ozývají zvířata : Kráva __________ . Holub __________. Sova ___________. Moucha ________ .