Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
AUTOR: Mgr.Irena Fuksová DATUM VYTVOŘENÍ: leden 2013 NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Český jazyk a literatura 7.ročník VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace TÉMA: Opakování neohebných slovních druhů ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 ANOTACE Materiál je určen pro žáky 7.tříd.Slouží k upevnění znalostí o neohebných slovních druzích 3. snímek slouží jako pracovní list. Žáci pracují samostatně, následuje společná kontrola. 4. snímek slouží jako pracovní list. Žáci pracují samostatně, také samostatně kontrolují. 6. snímek slouží jako pracovní list. Žáci pracují 7. snímek slouží jako pracovní list. Žáci pracují 9. snímek slouží jako pracovní list. Žáci pracují společně.

3 OPAKOVÁNÍ NEOHEBNÝCH SLOVNÍCH DRUHŮ
VYHLEDEJ PŘÍSLOVCE, PŘEDLOŽKY, SPOJKY, ČÁSTICE, CITOSLOVCE Sestra konečně získala řidičský průkaz. Táta s ní vždycky navečer jezdí sídlištěm kolem dokola, aby bezchybně zařazovala rychlosti. Ach, často si sestra povzdychne. Bojí se totiž, že nedokáže včas zastavit. Ne, nemusí se bát. Vím, že se v řízení brzy zdokonalí.

4 2. OZNAČ SLOVO, KTERÉ DO ŘÁDKU NEPATŘÍ
a/ nechť, pozorně, někde, někdo b/ kolem, okolo, do, mimo c/ au, krásně, nic, pro d/ že, protože, ačkoli, jenž 3. OZNAČ O JAKÝ SLOVNÍ DRUH SE JEDNÁ: KÉŽ, NECHŤ : a/ spojka b/ částice ŘEŠENÍ

5 ŘEŠENÍ 2. a/ někdo b/ do c/ nic d/ jenž 3. b/ částice

6 4. UTVOŘ VEDLE a/ příslovce b/ předložka nevlastní OKOLO a/ příslovce 5. DOPLŇ PŘEDLOŽKY S / Z Přišel _ babičkou. Vypisoval si _ knihy údaje. Na stole byla váza _ růžemi. Dělali čepice – papíru.

7 5. DOPLŇ ČÁRKY Nepřijdu protože mám mnoho práce. Je to malý ale užitečný dárek. Když jsme se vrátili byl už doma. Učil se neboť chtěl dosáhnout vynikajících výsledků. Přestože trénoval závod prohrál. Jestliže přijedeš budu ráda. Chci aby se už vrátil. Bojím se že úkol nezvládnu. Ač se smál něco ho trápilo. ŘEŠENÍ

8 ŘEŠENÍ Nepřijdu, protože mám mnoho práce. Je to malý, ale užitečný dárek. Když jsme se vrátili, byl už doma. Učil se, neboť chtěl dosáhnout vynikajících výsledků. Přestože trénoval, závod prohrál. Jestliže přijedeš, budu ráda. Chci, aby se už vrátil. Bojím se, že úkol nezvládnu. Ač se smál, něco ho trápilo.

9 6. NAHRAĎ SLOVESA CITOSLOVCI
Vrabec uletěl na strom. Žába skočila do rybníka. Za chvíli někdo zaťukal na dveře. Vtom se ozvala rána. Myška vklouzla do díry. Buď zticha! 7. VYSVĚTLI VÝZNAM VYJÁDŘENÍ Tomu je hej. Je do práce hr. Neříkej hop, dokud jsi nepřeskočil. To není žádný hej nebo počkej.

10 ZDROJ Vlastní zdroj MICROSOFT POWERPOINT 2010 Držitel licence 2.základní škola v Rakovníku, Husovo náměstí


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3"

Podobné prezentace


Reklamy Google