Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Co je důležité znát pro realizaci projektu?
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Zuzana Hauzírková Lucie Drbalová
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Snížení energetické náročnosti budov – SFŽP Základní škola - plášť Celkové náklady Kč ( ) Dotace < cca Kč Spoluúčast města.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Dotační program na podporu výstavby metropolitních sítí.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Centrum pro regionální rozvoj ČR
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Nejsnazší cesta k dotacím Dotační možnosti, jak v dnešní době přistupovat k dotacím, praktické rady Richard Lev Ředitel odboru podpory podnikání a inovací.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
FINANČNÍ ZAJIŠTĚNÍ PROJEKTU DM TO JESENÍKY II
CENTRUM PRO VZDĚLÁVÁNÍ VENKOVA „ ERUDITO “ Luka nad Jihlavou „ ERUDITO “ Luka nad Jihlavou.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Centrum evropského projektování Aktuální dotační příležitosti pro podnikatele.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Vrty v Mostech V roce 2011 se potýkala obec Mosty u Jablunkova, jako ostatně všechny obce regionu s nebývalým suchem. Vody ve vodojemech ubývalo a hrozilo,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Snídaně starostů , Jedlí
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Podnikání na venkově.
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.

KOVO UNI s.r.o., Hrotovická 1086/24, Třebíč Firma KOVO UNI s.r.o. se zabývá výrobou dílců obráběním kovů pro různé objednatele dle jejich výkresové dokumentace. Jedná se převážně o kusovou či malosériovou výrobu na CNC strojích. V květnu roku 2005 jsme podali projektovou žádost o podporu z prostředků EU.

Priorita 5.1. Regionální podpora podnikání Opatření Podpora podnikání ve vybraných regionech Grantové schéma na podporu drobných podnikatelů v ekonomicky slabých regionech kraje Vysočina Společný regionální operační program - č. výzvy 1

Časový harmonogram Duben - květen - výběrové řízení na dodavatele Květen - podpis smlouvy s dodavatelem Červen - září - realizace akce Říjen - administrativní vyúčtování projektu Z důvodu opožděného napojení na energetickou síť došlo k pozdějšímu zahájení prací a prodloužení realizace projektu až do předložena žádost o proplacení.

Rozpočet projektu částky jsou uváděna bez DPH celkové náklady ,00 Kč podíl naší firmy ,00 Kč dotace z EU ,00 Kč dotace z kraje Vysočina ,00 Kč Projekt jsme realizovali z úvěru.

Něco o projektu…. Konkrétně se jednalo o realizaci dostavby nově budované provozovny firmy KOVO UNI s.r.o., kterou firma vybudovala na pronajatých pozemcích v průmyslové zóně města Třebíč. Vzhledem k objemu zakázek vyvstala potřeba rozšíření výroby a administrativního zázemí, což bylo v pronajatých prostorách nerealizovatelné.

Cíle projektu Všeobecný cíl Rozvoj stávajícího drobného podnikání s důrazem na vytváření nových pracovních míst a diverzifikaci výroby v ekonomicky postižených regionech v průmyslové zóně "Hrotovická" – Třebíčí Konkrétní cíle: Dokončení rekonstrukce objektu pro podnikatelské účely Dostavěná výrobní hala o výměře m2 Dostavěná administrativní budova o výměře 170 m2 Spojovací krček Komunikace a chodníky

Zpracování žádosti Vzhledem k administrativní náročnosti a časovému vytížení managementu firmy jsme si žádost nechali zpracovat od obecně prospěšné společnosti. Společnost nám kromě vlastního zpracování kompletní projektové žádosti včetně příloh připravila i podklady pro výběrové řízení na dodavatele a také zpracovala závěrečnou zprávu o realizaci projektu a v současné době nám připravuje i monitorovací zprávy.

Výsledky Projekt se podařilo realizovat v celém rozsahu. Naše firma vyrábí od konce roku 2005 v nových prostorách. V rámci projektu jsme se zavázali přijmout 4 nové pracovníky, k dnešnímu dni jich máme přijato 10.

…..další aktivity Díky tomu, že jsme v průběhu realizace projektu úzce spolupracovali se zpracovatelskou firmou našla nám tato firma další dotační titul, který jsme mohli využít ke svému rozvoji. V roce 2006 jsme se stali úspěšnými žadateli v operačním programu Rozvoj lidských zdrojů v grantovém schématu Adaptabilita a podpora konkurenceschopnosti podniků a organizací s projektem „KOVOUNI – VYŠŠÍ KVALIFIKACÍ KE ZVÝŠENÍ KONKURENCESCHOPNOSTI „RODINNÉ“ FIRMY“

Problémy Realizaci projektu provázely běžné problémy, které se vyskytují u každé stavby. Největší problém nastal až po ukončení projektu. Spočíval ve velké časové prodlevě mezi administrativním ukončením projektu a převodem finančních prostředků na náš účet. Projekt byl ukončen těsně před vánocemi Dotace byla na projektový účet připsána až ! Což nepříznivě ovlivnilo cash-flow firmy.

Děkuji za pozornost Jan Vlach KOVO UNI s.r.o. Třebíč