PŘEČTI SLOVA POZPÁTKU URČI SLOVNÍ DRUH A SPRÁVNĚ ROZDĚL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRÁZDNINY Pozorně si přečtěte povídku a najděte 5 věcí, které se nemohly stát.
Advertisements

PŘÍDAVNÁ JMÉNA. PŘÍDAVNÁ JMÉNA PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ. Na přídavná jména se ptáme otázkami JAKÝ? KTERÝ? ČÍ? PŘIDÁVAJÍ.
METODICKÝ NÁVOD SLOVNÍ HRÁTKY- žáci hádají popletená jména, mění ve slovech písmena tak, aby vzniklo jméno. Slova jsou celkem 4. PŘIROVNÁNÍ- postupně se.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU Plán města, významná místa města
Nejprve si Přečtěte pozorně text
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Podstatná jména - číslo
METODICKÝ LIST Prezentace je určena k opakování a proto je vhodné, zařadit ji na začátek školního roku. Předcházejí jí další dvě: měkké slabiky a tvrdé.
Spojují věty nebo slova. Označujeme je číslem 8.
Alena ráda jezdí vlakem. Vždycky říká, že je to daleko lepší, než cestovat autobusem. Ve vlaku může člověk zažít hodně zajímavých věcí pak je na co vzpomínat.
 Předložky se spojují s podstatnými jmény.  Označujeme je číslem 7.  Píšeme je odděleně, ale čteme je dohromady.
METODICKÝ LIST Žáci si přečtou text- společně, po jednotlivcích, samostatně… Doporučuji text vytisknout předem každému. Žáci zaškrtávají v textu slova,
RYBÁŘ Velkým městem protéká řeka. Jmenuje se Bělá. Proč Bělá? To proto, že je plná zelených ryb. Ryby v řece plavou, skáčou a potápějí se, jak je to.
POUŤ Jana bydlí v malé vesnici, kde se většinou nic mimořádného neděje. Dnes je ale všechno jinak. Je sobota a přijela pouť. Maringotky zaparkovaly.
Metodický list Učitel postupuje podle pokynů v prezentaci. Některé úkoly je možné použít k písemné práci., použít jako pracovní list. Je na uvážení učitele.
ZÁJMENA Zájmena nahrazují podstatná nebo přídavná jména. Zájmena používáme místo podstatných nebo přídavných jmen. Zájmena používáme za jména, proto to.
SPORTOVÁNÍ Pavel byl docela obyčejný kluk. Vyrůstal u svých rodičů se třemi dalšími sourozenci, a když mu bylo pět let, začal chodit do školy. Ve škole.
PROCVIČOVÁNÍ SLOVNÍCH DRUHŮ Spojte slovesa s podstatnými jmény ZPÍVAT SKLÍZET PSÁT VOLAT ZALÉVAT  MOBIL  ZAHRADA  KAREL GOT  POZNÁMKA  BRAMBORY.
Podstatná jména Pád podstatných jmen. Podstatná jména Pád podstatných jmen.
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná VY_32_Inovace/6_
METODICKÝ LIST OZVĚNA- žáci čtou motivační básničku, na kterou navazuje další úkol. V něm žákům připomeneme, že ozvěna opakuje vždy konec slov. Můžeme.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Podstatná jména VY_32_INOVACE_18 Sada 22 Základní škola T.
Olympijské hry jsou vždycky velkou událostí na celém světě. Slyšíme o nich v rozhlase, vidíme záběry v televizi, čteme o všem, co se každý den událo v.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.07 Název pro školu:
SLOVESA Slovesa nám vyjadřují DĚJ. Co mohou dělat osoby, zvířata a věci. Ptáme se na ně otázkou: „CO DĚLÁ….?“ Označujeme je číslem 5. U sloves určujeme.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Naše obec 4. – rozpočet obce Autor Mgr. Martin Nosek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci se dozví, jakým způsobem hospodaří obec a co je to rozpočet.
Identifikátor materiálu: EU
Přečtěte si text a najděte 5 věcí, které se nemohly stát NÁVŠTĚVA.
Advent máme, svíce plane…
MĚSTO, MOŘE, KUŘE, STAVENÍ
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.06 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 06 Název materiálu:Clothes Autor:Mgr. Marcela Jarošová Vzdělávací oblast:Cizí.
Č ástice stojí v ě tšinou na za č átku v ě ty. Vyjad ř ují p ř ání, zvolání nebo výzvu. Ozna č ujeme je č íslem 9. ČÁSTICE.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.C.15 Název pro školu:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Metodický list HRAJEME SI SE SLOVÍČKY- postupně se objevuje povídání o kočce, čteme a žáci vhodně doplňují zdůrazněnou slabiku-3 okna, můžeme natisknout.
Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_5,čj.
HRÁTKY A HŘÍČKY. HRÁTKY A HŘÍČKY METODICKÝ LIST ZLOBIVÁ PÍSMENKA- motivační básnička, po kliknutí úkol k textu na další stránce. Žáci vypisují chybějící.
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_3,čj.
MODRÉMOŘEPÍSEKSŮLN ÁMOŘNÍKSI BOTYZUL. DONOCISIDLOUHOZPÍV ALDRUHÝDENPAKDLOU ZEZÍVAL. ROZLUŠTÍTE DVĚ TAJEMNÉ TABULE? URČETE SLOVNÍ DRUHY.
Jenda jezdí moc rád k tetě a strýčkovi na návštěvu do malé vesnice, která se jmenuje Lhota. Je to nedaleko od jeho domova. Pěšky tam ale dojít nejde,
Zoologická zahrada je místo, které můžeme navštívit v každou roční dobu, každý všední den, v sobotu i v neděli. Pokaždé tam je na co se dívat. Martin.
82.1 Přídavná jména PŘIVLASTŇOVACÍ
Opakování slovních druhů. Opakování slovních druhů.
Označení DUM 14 _ 06 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.14 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 14 Název materiálu:Easter Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
CITOSLOVCE Vyjadřují city, nálady, výzvy nebo hlasy a zvuky lidí, zvířat a věcí. Označujeme je číslem 10.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM02 Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Klíčová.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_04_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Slabiky dě, tě, ně VY_32_INOVACE_11 Sada 3 Základní škola.
PŘEDLOŽKY PŘED NÁMI S VČELKOU MIJOU
Bc. Naďa Salačová ZŠ a MŠ Kamenná 404/4 Jablonec nad Nisou
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Meclov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jiří Burda NÁZEV: VY_32_INOVACE_ČJ2_06_Věta, slovo a slovní význam.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_PŘÍRODOPIS
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NEDOMICE, okres Mělník
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ. 1. Bal
Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen 2012 Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Autor: Mgr. Jitka Šteflová
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2011
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Transkript prezentace:

PŘEČTI SLOVA POZPÁTKU URČI SLOVNÍ DRUH A SPRÁVNĚ ROZDĚL elgnyr nánab ěnšeřt iwik evksorb odákova kíf TROPICKÉ OVOCE PECKOVICE

Seřaďte věty popořádku označte je čísly Voda šplouchá, ale úlovek žádný. Rybářský prut měl už připravený. Na háček navlékl žížalu. Rybář sedí na břehu řeky a čeká. Dobře ví, že rybám žížaly chutnají. U věty číslo 1 a 3 určete slovní druhy.

Dopište, jak mohou věty pokračovat Koncem týdne___________________. Zatím mám _____________________. Každý měl ______________________. Ať tě ani nenapadne _____________! Máš v tašce ____________________? U slov na řádku určete slovní druhy.

VYŠKRTEJTE PODSTATNÁ JMÉNA A TAJENKU PŘEČTĚTE krajina pes jsme bota kokos maminka Včera nos hodiny nůžky smáli lampion les krajina závody tužka . papír se stůl aktovka ananas sklenice dlouho obrázek plavání oko VČERA JSME SE DLOUHO SMÁLI.

DOPLŇTE VYNECHANÁ PÍSMENKA Z_zka rá_a jezdí na h_ry. Vžd_ ces_uje vl_kem. Vyj_ždí brz_ ráno. Na nád_aží si k_upí jízdenk_, protože se zd_rma nej_zdí. Cest_jete tak_? PŘEČTI SLOVA POZPÁTKU A ŠKRTNI TA, KTERÁ VE VĚTÁCH NEJSOU. ípuok mekalv okelad is yroh akzuZ amradz ela

Citace: Obrázky dle pořadí v DUM: Obr.č.1- dostupný z [http://www.healthcare-online.org/contentimgs/calories-in-a-banana/banana.jpg] dne 4.6. 2012 Obr. Č. 2- dostupný z [http://www.barbo.sk/clanky/kapor-380.jpg] dne 4.6. 2012 Obr.č. 3- dostupný z [http://st4.geg.cz/photo/249471_detail.jpg] dne 4.6. 2012 Obr.č.4- dostupný z [http://gallery.hd.org/_c/travel/_more2006/_more07/train-ticket-return-RTN-portion-from-Brighton-to-Norbiton-London-England-route-NOT-LONDON-1-JR.jpg.html dne 4.6. 2012 Texty: Copyright Lída Mitová, 2012

Metodický list Učitel postupuje dle pokynů v prezentaci, je na jeho uvážení, zda si některý z úkolů vytiskne jako pracovní list.