Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, 331 62 Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM20 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_Čj8 –
Číslo v digitálním archivu školy
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova Zájmena MY - MI VY_32_INOVACE_04 Sada 15 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu EU Peníze školám
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu EU Peníze školám
Větné celky Věta Souvětí. Větné celky Věta Souvětí.
Autor: Mgr. Hana Novotná Název : VY_32_INOVACE_3A05Čj9_Věty vedlejší
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova Vyjmenovaná slova po S VY_32_INOVACE_11 Sada 15 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Hraní s písmeny a se slovy VY_32_INOVACE_03 Sada 3 Základní.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM12 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
VY_22_INOVACE_60 Jazyk a jazyková komunikace. Anglický jazyk. My family.. 1. ročník únor 2012 Mgr. Kateřina Šujanová Body 1.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM03 Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Klíčová.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Podstatná jména VY_32_INOVACE_18 Sada 22 Základní škola T.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM02 Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Klíčová.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM18 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM13 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM17 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM04 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM09 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují podle učebnice, zápisů.
VY_22_INOVACE_69 Jazyk a jazyková komunikace. Anglický jazyk. Adjectives. 1. ročník únor 2012 Mgr. Kateřina Šujanová My feelings and needs.y 1. ročník.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_739_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM10 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM08 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_TVAR_04 Sada DUMTvarosloví Předmět Český jazyk Název materiáluPád podstatných jmen 3 Anotace Žáci v jednoduchých.
Autor výukového materiálu: Bc. Markéta Miláčková Datum (období) vytvoření výukového materiálu: září 2011 Číslo klíčové aktivity: VY_32_INOVACE_CJ.4.04.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM02 Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Klíčová.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty oznamovací VY_32_INOVACE_01 Sada 22 Základní škola T.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_Čj8_slovesa-procvičování.
Souvětí a jeho vzorce Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Dopis Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_209_ČJ 2 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Vlastní jména NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí Název sady: Český jazyk a literatura.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Dělení se zbytkem Název sady: Matematika 3. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Marcela Schmiedhamerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Vyjmen. slova a stavba slova TEMA: Souvětí. ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Štěpánka Vaňková Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_II.JZ_ČTENÍHŠ_HLÁSKY.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Rodina VY_32_INOVACE_3A_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police n. M.,
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Téma: Seznámení s přísudkem a podmětem
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
VY_32_INOVACE_38_CJ_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Přídavná jména a příslovce
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_12_INOVACE_28_Podstatná jména 2
VY_32_INOVACE_03_AJ_Food and drinks 2
Transkript prezentace:

Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM20 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová slova: věta jednoduchá a souvětí, čtenářská dovednost Jméno autora: Mgr. Olga Žalmanová Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen k procvičování učiva o větě. Žáci určují větu jednoduchou a souvětí. K tomu vyhledávají i slovesa určitá. Dle pokynů učitele mohou vyhledávat i ostatní slovní druhy. Nakonec musí rozdělit věty na slova a správně přepsat psace do sešitu. Procvičují zde i psaní velkých písmen u vlastních jmen. Inovace: práce na interaktivní tabuli nebo na počítačích. Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu EU Peníze školám

Ve větách najdi názvy nemocí Novákovi prý mají zase nové auto..…………………… Po dálnici jsme jeli až do Brna...……………………. Jirka šel s kamarádem do kina.………………………

Urči věty jednoduché a souvětí - vyhledej všechna slovesa, spojky barevně označ. Milan rád jezdí na lyžích, ale jsou už malé. Tatínek mu slíbil, že dostane nové. Už se moc těší. Pojede s kamarády na hory. Protože tam bude celý týden, musí si vydělat nějaké peníze, aby si mohl pobyt zaplatit. Nějaké peníze mu dá babička a dědeček. Zbytek si vydělá roznášením novin a taky bude pomáhat v pekárně. Když bude pracovat celý měsíc, mělo by mu zbýt i na malou útratu. Jeho kamarádi chodí také na brigády, i když se jim moc nechce. Všichni už se na hory moc těší.

Rozděl věty na slova a přepiš správně do sešitu. VČERAJSMEBYLIVPRAZEAJELIJSMEPARNÍKEMPOŘECEVLTAVĚ. PESREKAKOČKAMICKASIHRAJÍNADVOŘDUDĚDYVNEČTINECH. VKRKONOŠÍCHJENAŠENEJVYŠŠÍHORASNĚŽKA APRAMENÍTUINAŠENEJVĚTŠÍŘEKALABE..

HLAVNÍMMĚSTEMPRAHAPROTÉKÁŘEKAVLTAVA. VZOOVPLZNICHOVAJÍŽIRAFY. JEDNAZNICHSEJMENUJEŽOFIE. DÍVAJÍSENANÁSZVÝŠKY. TĚŠÍMSEAŽBUDOUMÍT DALŠÍMLÁĎATA. Rozděl věty na slova a přepiš správně do sešitu.

com obrázky z klipartu com obrázky z klipartu Zdroje