Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_Čj8 –

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_Čj8 –"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_Čj8 – velká písmena- opakování Téma: Čj- 8. ročník- velká písmena- opakování Název sady: Český jazyk- VIII.ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3407

2 Anotace prezentace je určena pro 8. ročník speciální školy slouží k výuce českého jazyka – části jazyková výchova zaměřuje se na procvičení psaní velkých a malých písmen strana 3 - žáci vybírají jednu ze dvou variant (kroužkují na tabuli či opisují do sešitu) strana 4 - žáci ústně zdůvodní použití velkého písmene ve větě; nebo vyhledávají slova dle pokynů učitele strana 5 - žáci vyhledají a objasní chybu ústně či přepíší text správně do sešitu

3 Vyber správnou variantu. Bratranec jirka/Jirka bydlí na náměstí/Náměstí bratří/Bratří čapků/ Čapků. V jiráskových/Jiráskových starých/Starých pověstech českých/ Českých se dočteme o historii národa. V hradci/ Hradci králové/Králové mají pěkné náměstí/ Náměstí.

4 KONTROLA Bratranec Jirka bydlí na Náměstí bratří Čapků. V Jiráskových Starých pověstech českýchse dočteme o historii národa. V Hradci králové mají pěkné náměstí.

5 Zdůvodni použití velkého písmena. V Praze stojí Chrám sv. Víta. Božena Němcová napsala Babičku. Poslední Přemyslovec byl zavražděn roku 1306. Slováci a Maďaři jsou sousedé. Na Blízkém východě se válčí. V Tichém oceánu žije mnoho druhů zajímavých ryb.

6 Najdi chyby a oprav je. Když jsem vjížděl do Prahy, pražané mi mávali. Na obloze byla vidět venuše. Jarka a petra bydlí v Ulici Václava čapka. Na Hradě karlštejn byly uloženy Korunovační klenoty. Odnesl dopis na ministerstvo školství.

7 Najdi chyby a oprav je. Když jsem vjížděl do Prahy, Pražané mi mávali. Na obloze byla vidět Venuše. Jarka a Petra bydlí v ulici Václava Čapka. Na Hradě Karlštejn byly uloženy korunovační klenoty. Odnesl dopis na Ministerstvo školství.

8 Použité zdroje Obrázek dostupný na www.microsoft.com, clipartwww.microsoft.com [cit. 2012-09-01].


Stáhnout ppt "Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_Čj8 –"

Podobné prezentace


Reklamy Google