Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo a název šablony klíčové aktivity

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo a název šablony klíčové aktivity"— Transkript prezentace:

1 Číslo a název šablony klíčové aktivity
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada VY_32_INOVACE_21_01_2 Název materiálu Skloňování zájmena JÁ Jméno vyučujícího Mgr. Marie Kufnerová Třída 6. Předmět Čj Datum vytvoření

2 Metodika: Žáci mají možnost nastudovat přehled časování zájmene JÁ
Poté následuje cvičení a řešení

3 Skloňování zájmena JÁ Pomůcka: 2.p. = 4.p. (mě, mne) 3.p. = 6.p. (mně)
mně, mi 4.p. 5.p. --- 6.p. mně 7.p. mnou Pomůcka: 2.p. = 4.p. (mě, mne) 3.p. = 6.p. (mně)

4 Do textu doplň správné tvary zájmena JÁ
Včera ____ viděli sousedé. Podej ____ to. Šli tam beze ____. Neumaž ____ šaty. Odešli se ____. Už ____ to nebaví. Šel ke ____ domů. Už o ____ nemluv. Poslouchej ____!Na výletě se ____ velmi líbilo. ____ a můj bratr jsme byli ve škole. Kdy ke ____ přijdeš na návštěvu? Nemusíš se o ____ bát. Povídal si se ____ o všem možném. Napadlo ____ to, ale raději jsem mlčel. Zklamali ____.

5 Řešení: Včera mě/mne viděli sousedé. Podej mi/mně to. Šli tam beze mě/mne. Neumaž mi šaty. Odešli se mnou. Už mě/mne to nebaví. Šel ke mně domů. Už o mně nemluv. Poslouchej mě/mne! Na výletě se mi/mně velmi líbilo. Já a můj bratr jsme byli ve škole. Kdy ke mně přijdeš na návštěvu? Nemusíš se o mě/mne bát. Povídal si se mnou o všem možném. Napadlo mě/mne to, ale raději jsem mlčel. Zklamali mě/mne.

6 Zdroje: Vlastní tvorba autora


Stáhnout ppt "Číslo a název šablony klíčové aktivity"

Podobné prezentace


Reklamy Google