Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, 509 01 Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3750 NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, 509 01 Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3750 NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a práce s informacemi ČÍSLO A NÁZEV KLÍČOVÉ AKTIVITY I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti AUTOR Mgr. Ema Koťátková PŘEDMĚT Český jazyk NÁZEV DUM Srdce ROČNÍK 2. ČÍSLO MATERIÁLU VY_12_INOVACE_2_09_CJ_Srdce DATUM TVORBY ANOTACE Tento materiál je zařazen do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace, žáci procvičují čtení s porozuměním, hledají rýmy, určují ve větách podstatná jména a slovesa.

2 SRDCE PRO MAMINKU Josef Křešnička
Co to kreslím pastelkami? Zatím je to tajné, mami! Musím kreslit, stříhat, psát, přes rameno nekoukat! Co to bude, až to bude? Co to bude? Srdce, víš? Dostanou je mámy všude, a ty také – uvidíš!

3 Doplň správné rýmy mami Co to kreslím ___________? psát
Zatím je to tajné, _______! Musím kreslit, stříhat, ______, přes rameno _________! Co to bude, až to _________? Co to bude? Srdce, _____? Dostanou je mámy všude, a ty také – _______! mami psát bude víš nekoukat pastelkami uvidíš

4 Najdi v básni podstatná jména, přiřaď k nim zájmena TEN TA TO řekni si jednotné číslo číslo
Co to kreslím ? Zatím je to tajné, ! Musím kreslit, stříhat, psát, přes nekoukat! Co to bude, až to bude? Co to bude? , víš? Dostanou je všude, a ty také – uvidíš! pastelkami TA mami TO rameno TA Srdce mámy

5 Najdi v básni slovesa Co to kreslím pastelkami?
Zatím je to tajné, mami! Musím kreslit, stříhat, psát, přes rameno nekoukat! Co to bude, až to bude? Co to bude? Srdce, víš? Dostanou je mámy všude, a ty také – uvidíš!

6 Použité zdroje Galerie Klipart MS Office
HORÁKOVÁ, Z., JANÁČKOVÁ, Z., PROCHÁZKOVÁ, E. Čítanka pro 2. ročník základní školy. Nová škola, Brno, ISBN


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, 509 01 Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3750 NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a."

Podobné prezentace


Reklamy Google