HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OLYMPIC VENUES LONDON 2012 OLYMPIJSKÁ SPORTOVIŠT Ě LONDÝN 2012.
Advertisements

Fotbal Kopaná Fočus.
Beach Centrum Club o.s. Nabídka spolupráce Sezóna
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
BASKETBAL II..
KOPANÁ 4.
FIRMA SVOBODA DEMOLICE, ZEMNÍ PRÁCE, RECYKLACE Svoboda Park.
Španělsko ZÁŘÍ ŠPANĚLSKO ZÁŘÍ 2014 V termínu od – jsme uskutečnili výlet do španělského městečka Oropesa del Mar, které leží naproti.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
JÍZDA V BOULÍCH.
Grand canyon Lukáš Nečas
PLAVECKÉ REKORDY.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Začali to Finové Do České republiky se florbal dostal třemi různými cestami. Vůbec první setkání s florbalem v České republice se událo díky výměnnému.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
Porto a portské víno Vítězslav Traurig. Základní informace o městě Druhé největší portugalské město obyvatel Turisticky nejnavštěvovanější v.
ATLETIKA 2.
VOLEJBAL 2.
Je kolektivní halový sport…
Extreme Golf 1. Turnaj v extrémním golfu na sněhu.
Volejbal.
BIATLON.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
SHORT TRACK.
Ženy v olympijském hnutí konference 120 let olympijského hnutí
HOKEJBAL. -Hokejbal je sport, který není moc známý, ale na Kladně je velice oblíbený. -Hraje se venku na betonovém povrchu s hokejovými mantinely -S brankami.
ANTICKÉ OLYMPIJSKÉ HRY
HOD OŠTĚPEM.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
Letní olympijské hry v Číně
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Florbal Patrik Převrátil.
Sport – v zdravém těle zdravý duch
CURLING.
Další formy basketbalu
Prezentace oddílu kopané Oslovení sponzorů
Vznik tělovýchovné jednoty SOKOL
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BOBY.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
Aneb sportem ke zdraví.  Je individuální olympijský raketový sport.. Při hře dva protivníci odpalují přes síť pomocí rakety opeřený míček a snaží se.
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Beach tenis.
Nový Jižní Wales.
HISTORIE - DATA 1840 První fotbalová pravidla
SLOVENSKO SLOVENSKO Krásná země Geografická poloha Slovenská republika je vnitrozemský stát nacházející se ve střední Evropě Slovenská republika je vnitrozemský.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Historie, pravidla volejbalu a basketbalu Mgr. Jan Charousek Liberec 2011.
 Materiál je určen pro první vyučovací hodinu tělesné výchovy tříd 3. ročníku středních škol a čtyřletých gymnázií, dále pro 7. ročník osmiletých gymnázií.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
Volejbal doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
ÚSPĚCHY ČESKÝCH A ČESKOSLOVENSKÝCH SPORTOVCŮ - FOTBAL.
Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande.
VOLEJBALOVÝ ODDÍL TJ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Největší stát Jižní Ameriky
BSE České Budějovice o. s.
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Historie, pravidla volejbalu a basketbalu
Vznik a vývoj moderního sportu a olympijského hnutí
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
VY_32_INOVACE_268_Státy Laplatské nížiny a tropické JA
BEACHVOLEJBAL.
Transkript prezentace:

HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU

Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě se hrálo nejdříve ve Francii, ve 30. letech 20. století Největší rozmach zaznamenal beach volleyball v 80. letech minulého století Největšími propagátory se stali Italové, Brazilci a Američané

Nedávná minulost a současnost 1. mistrovství světa v plážovém volejbale se uskutečnilo v roce 1976 v USA V roce 1986 vznikla Světová rada beachvolejbalu jako součást FIVB V roce 1989 byla zahájena první Světová série, okruh turnajů v beachvolejbalu V roce 1992 se plážový volejbal objevil jako ukázkový sport na olympiádě v Barceloně V roce 1993 se stal olympijským sportem

Současný plážový volejbal Členy FIVB je 95 národních svazů beachvolejbalu V ČR byla založena asociace Beach Volejbalu jako součást ČVS v roce 1992 Hrají se turnaje mužů i žen na olympijských hrách (1996) 1. mistrovství světa pod patronátem FIVB se konalo v roce 1987 na pláži Ipanema v Rio de Janieru (Brazílie) 1. ME se konalo v roce 1993 (jen muži), v roce 1995 se konalo v kategorii mužů a žen Světová liga je každoroční celosezonní soutěž, koná se od roku 1989