Management dobrovolnictví ve sdružení Okamžik www.okamzik.cz www.nevidomimezinami.cz www.hmatelier.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Dagmar Fialová Asociace muzeí a galerií České republiky
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
Dobrovolnictví pro Vysočinu Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Organizace řízení společnosti
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Zákon o dobrovolnické službě č. 198/2002 Sb.. Zákon upravuje pojmy: Dobrovolník – člověk vykonávající dobrovolnou činnost, resp. práci bez nároku na finanční.
Konference S.A.D. BEZDOMOVEC – KDO TO JE? DOBRÁ PRAXE Azylový dům pro matky s dětmi.
Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder Příklad dobré praxe
Finanční možností svépomocných skupin
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
DOBROVOLNICTVÍ V DIVADLECH Akreditace dobrovolnické služby.
Dobrovolnictví v české společnosti
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Podpora jedinců s postižením při vstupu na volný trh práce v Rakousku PhDr. Lucie Procházková.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Jakub Týle, zajišťování veřejné služby
Rámcové představení projektu TRIATLON DĚTI 9. listopadu 2013 Voroněž, Brno.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Mgr. František Bublan Formy a perspektivy dobrovolnické služby z pohledu neziskové organizace.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Podporované zaměstnávání pro lidi se zrakovým postižením.
Pobočka Sokolov Zpracovala: Mgr. Kamila Lišková. Začátky Společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku Prvním městem v Karlovarském.
Definice dobrovolnictví
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových stavech Občanské sdružení ADRA Josef Koláček.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Koordinace Evropského roku dobrovolnictví /10 Michal Urban 31. ledna 2011.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Dobrovolnické centrum Vlaštovka
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Komunitní a otevřená škola
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
STŘEP české centrum pro sanaci rodiny Podpůrné služby pro ohrožené a náhradní rodiny z pohledu NNO Nadační fond J &T, PSP ČR,
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
Dobrovolnictví na Praze 14. Lucius Annaeus Seneca, římský filozof „Člověk je zrozen k vzájemné pomoci “ Setkání s NNO 2016.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
DOP-HC s.r.o. Dům ošetřovatelské péče – Home Care Dolní Rychnov Prezentuje: MSc. Magdaléna Radošová Scholzová, MBA
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Seminář o sociálním podnikání Téma: „Sociální podnikání v sociálně vyloučených lokalitách“ Praha,
Možnosti začleňování globálního rozvojového vzdělávání do výuky Konference GRV, Praha Petra Gajová, ARPOK, o. p. s.
Podané ruce, družstvo Zubří 2016.
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Terapie pachatelů domácího násilí
FARNÍ CHARITA ČESKÁ LÍPA
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Publicita v projektech
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Mezioborový přístup v SP východiska, podmínky, metody
Ing. Stanislava Správková
Spolupráce, vzájemná očekávání, ovlivňování legislativního prostředí
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Management dobrovolnictví ve sdružení Okamžik

Okamžik – sdružení pro podporu nejen nevidomých 1.Dobrovolnické centrum pomoci zrakově postiženým 2.Poradenské centrum 3.Projekt z ESF „Nové šance zaměstnání nevidomých“ a dílna Hmateliér 4.„Vidět tvýma očima“ (asistence nevidomým dětem) 5.Vydávání publikací a kulturní akce

Milníky dobrovolnického projektu 1999 – inspirace dobrovolnickými projekty na semináři Hestie 2000 – založení o. s. Okamžik s dobrovolnickým programem 2002 – povodně přinášejí důvěru nevidomých v dobrovolníky 2004 – poprvé akreditace Ministerstva vnitra ČR 2005 – poprvé a na stálo překročen počet 100 dobrovolníků 2007 – registrace sociálně aktivizačních služeb

Dobrovolnictví v číslech – klienti a dobrovolníci

Dobrovolnictví v číslech – hodiny spolupráce

Management projektu v kontextu vývoje dobrovolnictví 1.fáze: „Jak vysvětlím doma, že pracuju zadarmo?“ 2.fáze: diskuze k námětu „Práce ne, služba ano.“ 3.fáze: Američan v důchodu, dělník stavební firmy, účetní, „ajťák“, kartografka 4.fáze: ERD aneb konference, konkurence, turbulence

Management projektu, organizace a vnější systémy 1.akreditace, registrace a standardizace 2.paradoxy financování: – podporujeme rozjezd projektu, nikoliv jeho dlouhodobé fungování – běda těm, kdo sehnali peníze – všichni mají rovná práva na podporu, někteří ovšem rovnější

1. veřejnost – ideální PR 2. dobrovolníci – „Slova povzbuzují, příklady táhnou“ 3. vidící zaměstnanci – přikazování pomáhajícím, neverbálno, kontrola, leadership 4. nevidomí pracovníci – úkol pro tým, slepota není kvalifikace Nevidomý manager projektu

Za pozornost děkuje Mirek Michálek. Web: