Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět:Technologie Ročník:III.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moučníky z tvarohového těsta
Advertisements

VY_32_INOVACE_10_GAS_571_Dos
Minidezerty z italských cukráren
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.20 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.21 SOU Obořiště
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.15 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.19 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.16 SOU Obořiště
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
VY_32_INOVACE_10_GAS_568_Dos
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky. Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.09 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Obor: 29–54-H/01 Cukrář Předmět: Technologie Ročník: III.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Jednoduché restaurační moučníky
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Suroviny Ročník: I. –
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):2.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Šlehané hmoty Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál.
Recept jak udělat krtkův dort…
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
ZAPÉKÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník:II.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Technologie Ročník:III.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Nápoje Teplé Studené káva koktejly nealko čaj limonády Kakao, čokoláda
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Číslo :VY_32_ INOVACE_ TEC_481 Ročník: 2. Vzdělávací obor: Cukrářská technologie Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Lehké šlehané hmoty Jméno autora:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Třené, jádrové a smetanové výrobky
DUM - Digitální Učební Materiál
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Šlehačkový dort s ovocem
Výroba dezertních hmot 3
VY_32_INOVACE_Salamonova Agarová poleva
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Zbožíznalství pro 2. ročník oboru prodavač 2.ročník Srpen 2013
DUM - Digitální Učební Materiál
I N T E G R O V A N Á S T Ř E D N Í Š K O L A C H E B, p.o.
Transkript prezentace:

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Technologie Ročník:III. Téma:Cukrářská výroba Vypracoval: Bc. Ivana Kobzevová Materiál:VY_32_INOVACE_310 Datum: Anotace: Materiál slouží k výuce téma Restaurační moučníky Obor: 29–54-H/01 Cukrář

Studené krémy Bavorský krém -žloutky, cukr a mléko se míchají na ohni až k bodu varu -nesmějí se vařit, aby se vaječná bílkovina nesrazila -po sejmutí z ohně se přidají plátky předem namočené želatiny, která se v horkém krému rozpustí -přidají se ostatní přísady a vychladí se na 36°C -poté se přidá pevně ušlehaná smetana a přísady a plní se do forem -dají se vychladit a po dvou hodinách podávat

Krém karamel Ruský krém Čokoládový krém Ovocné speciality Plněné pomeranče -dobře omyté pomeranče se rozpůlí, dužina se vykrojí, nakrájí se na kousky, přidá se nakrájený banán a jahody -pokropí se likérem a vše se lehce promíchá se žloutkovou smetanou -dává se zpět do misek z pomerančů

Hořící jablka -oloupaná a jádřince zbavená jablka se blanšírují ve sladkém nálevu -po vychladnutí se naplní rýžovou kaší, ochucenou vanilkou -pokryjí se bílkovým krémem, popráší moučkovým cukrem a dají se zapéct do trouby -nahoru se položí kostka cukru namočená v teplém koňaku a zapálí se Jahodová jablka -oloupaná a jádřince zbavená jablka se blanšírují ve sladkém nálevu tak, aby byla měkká, ne však rozvařená -po vychladnutí se naplní rozmačkanými a cukrem prosypanými jahodami -položí se na piškotový koláček a přestříká se smetanovou náplní -na povrchu celá jahoda přeleštěná ovoželem nebo agarem

Banán se šlehačkou Pařížský banán Ovocné saláty -podáváme ve skleněných miskách -dobře vychlazené -vhodné jsou všechny druhy ovoce Dělení: Sladký nálev – cukrový sirup, ovocné šťávy,vína,likéry, destiláty Smetanová majonéza – majonéza, smetana ke šlehání, cukr, citrónová šťáva

Sladké nálevy Jahodový salát Meruňkový salát Pomerančový salát Míchaný salát Smetanová majonéza Banánový salát

Zdroj content/gallery/bavorsky/bc2.jpg 4GRFatngYBQ/T5tjz0xvFiI/AAAAAAAAN2U/fYd CXhxfhiQ/s1600/ _57cf0c6338.jpg