Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DUM - Digitální Učební Materiál

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DUM - Digitální Učební Materiál"— Transkript prezentace:

1 DUM - Digitální Učební Materiál
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/ Sada: A1_48 Datum ověření ve výuce: Třída: 1. KA

2 DUM - Digitální Učební Materiál
Tematická oblast: Stravovací a ubytovací služby Předmět: Odborný výcvik Ročník: 1. KA Klíčová slova: Ořechová, tvarohová s jogurtem, tvarohová smetanová, tvarohová s mákem Jméno autora (vč. titulu): Bc. Romana Pašková Škola: Střední odborné učiliště, Lišov tř. 5. května 3 Lišov IČO: REDIZO:

3 Fantastické sladké náplně

4 Fantastické sladké náplně
Ořechová s rozinkami: sekané ořechy smíchejte s cukrem a rozinkami namočenými v rumu, palačinky naplňte směsí a stočte je, čokoládu rozehřejte a palačinky jí přelijte.

5 Fantastické sladké náplně
Tvarohová s jogurtem a medem: rozšlehejte v misce tvaroh s bílým jogurtem a trochou medu, naplněné, stočené palačinky pokapejte rozehřátým medem a posypte sekanými vlašskými ořechy.

6 Fantastické sladké náplně
Tvarohová smetanová: tvaroh utřete s cukrem, smetanou a žloutky, směs dochuťte citrónovou nebo pomerančovou kůrou, vanilkou, rozinkami nebo kandovaným ovocem, případně džemem.

7 Fantastické sladké náplně
Tvarohová s mákem: mák uvařte v mléce spolu s rozinkami, přidejte cukr a po vychladnutí vše promíchejte s tvarohem a žloutky.

8 ZDROJE použity vlastní zdroje Externí zdroje:
 Obrázky: použity vlastní zdroje Externí zdroje: Sůvová, H. Knihovnička recepty. Báječné palačinky: Fantastické sladké náplně, 2007, č. 1, s. 18.


Stáhnout ppt "DUM - Digitální Učební Materiál"

Podobné prezentace


Reklamy Google