Ilustrace oblíbené knihy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ILUSTRÁTOŘI DĚTSKÝCH KNIH
Advertisements

Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Vypracovala: Konzultant: Aneta Pernicová Mgr. Věra Chlupová
Krteček Narozen: 1956 v Praze, Povolání: svobodné, krtek
Zdraví Vás KRTEČEK.
Výroba knihy Národní obrození
Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Zdeněk Smetana.
JOSEF LADA Jedna z nejznámějších osobností české literatury
d r a č í s t r o m kombinovaná technika dagmar p e t r á š k o v á.
Josef Lada ( – ) autor: Kateřina Marková.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_11.
Bratři Čapkové.
VY_III/2_INOVACE_85_Ondřej Sekora
Bratři Čapkové. Společně se podíleli na některých knihách a povídkách: Povídky Zářivé hlubiny Krakonošova zahrada Devatero pohádek Dramata Loupežník Ze.
Zdeněk Smetana (nar ) autor: Kateřina Marková.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základní škole OP VK.
Zdeněk Miler ( – ) autor: Kateřina Marková.
Radek Pilař ( – ) autor: Kateřina Marková.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová
ILUSTRACE Vytvořila: Klára Tlamková Konzultant: Mgr. Věra Chlupová.
Mikoláš Aleš VY_III/2_INOVACE_90_Mikoláš Aleš Mgr. Jana Svobodová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
dagmar p e t r á š k o v á d r a č í s t r o m kombinovaná technika.
Ilustrátor Zdeněk Miler, autor Krtečka
ČEŠTÍ ILUSTRÁTOŘI.
VY_III/2_INOVACE_93_Helena Zmatlíková
Ondřej Sekora ( – ) autor: Kateřina Marková.
Spisovatelé dětské literatury
VY_III/2_INOVACE_100_Zdeněk Miler
Spisovatelé dětské literatury
vytvořili: Nicolas Ullmann, Ondřej Coufal garant: Jana Ullmannová
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
ZŠ Řevnice Školní Řevnice
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_33.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Josef Lada.  Narozen: v Hrusicích u Mnichovic  Zemřel: v Praze, pochován na Olšanských hřbitovech  vyrůstal v tvrdém prostředí.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_32.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor VY_32_Inovace_21C_popis uměleckého díla.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: 3/II Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
ČESKÉ MODERNÍ POHÁDKY PŘEDSTAVITELÉ Mgr. Michal Oblouk.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_10 Český jazyk a literatura – Na počátku prý stálo.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Zdeňka Smetany Anotace: Seznámení s ilustracemi Zdeňka Smetany Autor: Mgr.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_10_ZDENEK_SMETANA Název materiálu:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Krteček vs Samara By Jana a Natka.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_30.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
BRÁNA, základní škola a mateřská škola Kollárova 456, Nová Paka
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
AUTOR: Světlana Havránková
Autor: Mgr. Irena Nádvorníková
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_18_JOSEF_LADA Název materiálu: Josef Lada
Spisovatelé a ilustrátoři
JOSEF LADA Životopis a díla
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Ilustrace oblíbené knihy

Ilustrace -výtvarný doprovod knihy, který má text osvětlit a vysvětlit, učinit srozumitelnějším. Ilustrace knihu také zdobí. -Většinou mívá podobu kresby, objevují se i lepty, koláže nebo rytiny, málokdy jsou to malby

člověk, který namaluje ilustrace do knihy. Ilustrátor člověk, který namaluje ilustrace do knihy.

Josef Lada -Pochází z Hrusic, kam také umístil děj knihy Mikeš (vzpomínky na dětství zpracované do pohádek dcerám) -Malíř, ilustrátor, spisovatel, grafik (vytvořil záhlaví časopisu Mateřídouška) Vyučil se knihařem -Dílo: Mikeš, Bubáci a hastrmani, Ladovy veselé učebnice, atd. -V jeho knížkách žijí zvířátka společně s lidmi. Jeho dílo je plné života, vyzařuje z něj láska k domovu a laskavý humor. -Díky jeho kresbám zjišťujeme, jak vypadal běžný život v dobách, kdy Josef Lada žil

Josef Lada- sváteční hospoda

Radek Pilař ilustrátor, grafik, malíř, režisér animovaných filmů na FAMU založil obor animované tvorby byl jmenován čestným občanem města Jičína (proč?) nakreslil postavičku Večerníčka uznávaný umělec doma i v zahraničí, získal spoustu ocenění (Mexiko, Polsko) Dílo: Večerníček, O Rumcajsovi, a další

Radek Pilař- Rumcajs

Zdeněk Miler tvůrce animovaných filmů, ilustrátor, grafik za války musel přerušit studium pracoval ve studiu Bratři v triku, pro které vyrobil i jejich logo vytvořil nejznámější pohádkovou postavičku (Krtek), vytvořil i Cvrčka, štěňátko, vytvořil více než 70 filmů Příběh jak Krtek ke kalhotkám přišel získal v Benátkách Stříbrného lva (1956) Krtek původně mluvil, v dalších příbězích pak vydával jen zvuky – citoslovce, což jsou hlasy Milerových dcer Barborky a Kačenky

Zdeněk Miler- Krteček

Současná ilustrace

Vyber z vlastních knížek ilustrované, která se ti líbí nejvíc Vyber z vlastních knížek ilustrované, která se ti líbí nejvíc? Přines ji do školy. Nakresli vlastní ilustraci k příběhu, který tě zaujal. Popiš, co znázorňují ilustrace v prezentaci.