Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kód materiálu: VY_32_INOVACE_18_JOSEF_LADA Název materiálu: Josef Lada

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kód materiálu: VY_32_INOVACE_18_JOSEF_LADA Název materiálu: Josef Lada"— Transkript prezentace:

1 Kód materiálu: VY_32_INOVACE_18_JOSEF_LADA Název materiálu: Josef Lada Předmět: Literární výchova Ročník: 2. Časová dotace: 25 min. Datum ověření: Jméno autora: Mgr. Vladislav Rusín Klíčová slova: Ilustrace knížek, Josef Lada Výchovné a vzdělávací cíle: Žák se naučí poznávat a pojmenovat ilustrace Josefa Lady Rozvíjené klíčové kompetence: Kompetence k učení Anotace, metodický list: Žáci se naučí poznávat ilustrace Josefa Lady Použité zdroje: Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace

2 Zpracoval:Mgr.Vladislav Rusín
Josef Lada Zpracoval:Mgr.Vladislav Rusín

3 Stručný životopis Josef Lada se narodil v rodině ševce v Hrusicích.
V kresbě byl samoukem, postupně si vyvinul osobitý styl s typickou silnou linkou a zaoblenými tvary postav. Protože od dětství neviděl na pravé oko, chybělo mu prostorové vidění.

4 Kromě mnoha pohádek a knih pro děti, které sám napsal (k nejznámějším patří Kocour Mikeš a O chytré kmotře lišce), ilustroval především Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války (pro Švejka nakreslil 1339 kreseb) V oblasti výtvarného umění Lada vytvořil asi 400 volných obrazů a okolo 15 tisíc ilustrací.

5 Lada a jeho pohádkový svět

6

7 A teď malá soutěž v kreslení
Na půl minuty ti ukáži jeden známý Ladův obrázek a pokus se jej co nejpřesněji napodobit nebo aspoň jeho část. Vytáhni si tužku, papír a čekej. Připraven?????? Tak jdeme na to!!!!!

8

9 Máš to v hlavě? Tak se dej do práce!!!!!!!!!


Stáhnout ppt "Kód materiálu: VY_32_INOVACE_18_JOSEF_LADA Název materiálu: Josef Lada"

Podobné prezentace


Reklamy Google