Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 31. 1. 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_30.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 31. 1. 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_30."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_30 Téma: Josef Lada Ročník: 3. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Materiál je určen žákům 2.a 3.třídy k procvičení čtení s porozuměním a k rozšíření vědomostí, podporuje čtenářskou a informační gramotnost. Materiál je vhodný ke společné práci, lze ho využít jako motivační, výkladový nebo opakovací. Materiál je vytvořen pro použití v hodinách českého jazyka, lze jej využít i při výtvarné výchově. Materiál je inovativní tím, že umožňuje použití na interaktivní tabuli. Pro zpestření výuky je obohacen o animované prvky. Materiál není kompletním výčtem informací, je pouze ilustrativní částí, která je podle autorky vhodná pro první období prvního stupně.

3 Český malíř, ilustrátor a spisovatel
Josef Lada Český malíř, ilustrátor a spisovatel

4 Busta Josefa Lady na pomníku v rodných Hrusicích

5 Josef Lada Byl český malíř, ilustrátor a spisovatel. Narodil se v roce 1887 v Hrusicích. Zemřel v roce Rád kreslil tužkou a pastelkami život v Hrusicích. Ve čtrnácti letech odešel do Prahy, aby se učil kreslit. Od dětství neviděl na pravé oko, a to ovlivnilo jeho obrazy. Znáš některou knížku nebo ilustraci Josefa Lady? Máš některou knížku v knihovničce?

6 určitě znáš kocoura Mikeše

7 Josef Lada napsal a nakreslil tyto knihy:
Kocour Mikeš O chytré kmotře lišce Veselý přírodopis Nezbedné pohádky Bubáci a Hastrmani a další Ilustrace Josefa Lady známe i z krásných vánočních pohledů a z večerníčků.

8 Odkaz na obrázky: Odkaz na pohádku Mikeš na hruškách:

9 Seznam použitých materiálů:
VOLNÉ DÍLO. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: LADA, Josef. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: _sm%C4%9Brovka_na_Hrusice_-_Mike%C5%A1_-_1c.jpg Zdroje:


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: 31. 1. 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_30."

Podobné prezentace


Reklamy Google